Το Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία RISE – Research Centre on Interactive Media, Smart Systems and Emerging Technologies, η Αυστριακή Πρεσβεία και ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνουν ότι στις 29 Φεβρουαρίου 2020 στις 5μμ, θα συνδιοργανώσουν προβολή του Ars Electronica Animation Festival 2019 στο κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα προβληθεί μια συλλογή των πιο ξεχωριστών από 835 έργα που υποβλήθηκαν το 2019 στο Prix Ars Electronica. Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Ars Electronica Animation Festival αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την αριστεία στην παγκόσμια σκηνή στο χώρο της σύγχρονης ψηφιακής κινηματογραφικής παραγωγής. Η συγκεκριμένη συλλογή επεξεργάζεται καινοτόμα πεδία  στη ψηφιακή μυθοπλασία, στην διευρυμένη αφήγηση και στην σύγχρονη φωτογραφία, στο σημείο που τέμνεται η τέχνη και η επιστήμη. Ταυτόχρονα, συνδέει έργα με σύγχρονες τοποθετήσεις, δημιουργημένα με τεχνικές διαδικαστικών υπολογιστικών δομών μέχρι και έργα που εισαγάγουν νέες ιδέες στη δημιουργία καρέ-καρέ κινουμένων σχεδίων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από την Δρ Μανουέλα Ναβώ, επικεφαλής του Ars Electronica Export, και προβολή επιλεγμένων συμμετοχών από το Φεστιβάλ, ομαδοποιημένων σε τρία μέρη. Θα πραγματοποιηθεί επίσης δεξίωση πού θα προσφέρει η Αυστριακή Πρεσβεία στον προθάλαμο του κινηματοθεάτρου.

Λεπτομερές για το πρόγραμμα των προβολών στο: https://arselectronicatourcy.eventbrite.co.uk

Η διοργάνωση πραγματοποιείται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Αυστριακού Υπουργείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Ars Electronica Animation Festival.

Το Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία RISE, με συντονιστή το Δήμο Λευκωσίας, αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ των τριών δημόσιων πανεπιστημίων της Κύπρου (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και δύο καταξιωμένων διεθνών εταίρων, του Max Planck Institut Informatik (MPI) της Γερμανίας και του University College London (UCL) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Φεστιβάλ επιμελήθηκε ο κ. Γιούργκεν Χάγκλερ. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

 

You May Also Like

«Ρόζμαρι» στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινηματογραφικές Τετάρτες 2018» του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών που γίνεται σε ...

Cyprus Film Days: Τελετή έναρξης

Με τη δέκατη έκτη συνεχόμενη διοργάνωσή του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος ...

Ο κατάλογος των ταινιών που θα λάβουν μερική χρηματοδότηση από το Υπ. Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, ο αρμόδιος Υπουργός για θέματα κινηματογράφου, Υπουργός ...

Πέθανε ο Πίτερ Μέιχιου, ο Τσουμπάκα του Star Wars

Ο Πίτερ Μέιχιου, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Τσουμπάκα στις ταινίες Star Wars, πέθανε ...

Απεβίωσε η «Λόις Λέιν» των πρώτων ταινιών Σούπερμαν, Μάργκο Κίντερ

Η ηθοποιός Μάργκο Κίντερ, που έγινε γνωστή με τον ρόλο της “Λόις Λέιν” στην ...

Σνόουντεν (Snowden, 2016)

Διάρκεια: 134 λεπτά Είδος Ταινίας: Βιογραφική, πολιτικό θρίλερ Σκηνοθεσία: Όλιβερ Στόουν Με τους: Τζόσεφ ...

X