Φάνη Αγησιλάου

Ποια είσαι;

Ονομάζομαι Φάνη Αγησιλάου και είμαι εικαστικός. Έχω σπουδάσει Καλές Τέχνες στο όμορφο Canterbury της Αγγλίας και πρόσφατα έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου στην Ιστορία και Θεωρία Τέχνης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μένω και εργάζομαι στη Λεμεσό όπου απέκτησα κυρίως εμπειρία στη διδασκαλία του αντικειμένου μου και μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μου ξεκίνησα να ασχολούμαι με την προσωπική μου δουλειά μέσω της ζωγραφικής.

 Τι κάνεις;

Τον Σεπτέμβρη του 2019, είχα την πρώτη μου ατομική έκθεση όπου εκτέθηκαν έργα των τελευταίων τριών χρόνων μέσα από τα οποία διηγήθηκα ορισμένες προσωπικές μου ιστορίες.

Ήταν μια πολύ προσωπική διαδικασία η οποία μου έδωσε το έναυσμα να συνεχίσω να ζωγραφίζω αλλά και να μάθω όσα περισσότερα γίνεται για το αντικείμενό μου και τον χώρο της τέχνης γενικότερα. Η θεματική των έργων μου έχει να κάνει με τη γυναικεία φιγούρα και προσωπικότητα, το πώς συνυπάρχει με το κοντινό και ευρύ κοινωνικό πλαίσιο του σήμερα. Προς το παρόν βρίσκομαι στη διαδικασία ενός καινούργιου πρότζεκτ με θεματική τις γυναίκες (και κάθε γυναίκα), τις οποίες γνωρίζω προσωπικά, με στόχο τη διερεύνηση και απεικόνιση της δικής τους ιδιοσυγκρασίας. Όμορφες, ανεξάρτητες και την ίδια στιγμή ευάλωτες φιγούρες.

 Τι θέλεις;

Μεγάλη ερώτηση… Προς το παρόν θέλω να γνωρίσω και να συνεργαστώ με περισσότερα άτομα στον καλλιτεχνικό χώρο της Κύπρου. Θέλω να δημιουργήσω ουσιαστικές σχέσεις, να εξελιχθώ ως άνθρωπος και κατά συνέπεια ως καλλιτέχνης.

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου

You May Also Like

Μικαέλλα Μελανίδου

Ποια είσαι; Είμαι η Μικαέλλα Μελανίδου και είμαι 24 χρονών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη ...

Κατερίνα Σταύρου

Η Κατερίνα Σταύρου ρουφά το παρόν και ψάχνει την ευτυχία Πού είσαι; Είμαι απορροφημένη ...

Ελένη Πουργούρη

Ποια είσαι; Ονομάζομαι Ελένη Πουργούρη. Γεννήθηκα και ζω στη Λευκωσία. Έχω σπουδάσει Fashion Designer ...

Νάγια Σάββα

Η Νάγια Σάββα έχει τη δική της εικονογραφική γλώσσα Τι σχεδιάζεις; Τα σχέδιά μου ...

Ίρις Πισσαρίδη

Η Ίρις Πισσαρίδη παίρνει τον Μπραμς και τον κάνει άνω-κάτω Πού είσαι; Μέσα σε ...

Σοφία Χαραλάμπους

Η Σοφία Χαραλάμπους αναζητεί και αξιοποιεί “περιττά” υλικά Τι κάνεις; Συνεχίζω να κάνω αυτό ...

X