«Γεννημένες γυναίκες»: Μουσικό αφιέρωμα σε σπουδαίες ρεμπέτισσες

Η μουσική παράσταση - αφιέρωμα «Γεννημένες γυναίκες» είναι η συμβολή της ρεμπέτικης κομπανίας «ΦαΤριάς» στο πρότζεκτ ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021, που δίνει φωνή στη γυναικεία αφήγηση

Μια μουσική παράσταση – αφιέρωμα στις σπουδαίες ερμηνεύτριες και μεγάλες ντίβες του ρεμπέτικου παρουσιάζει η Ρεμπέτικη «ΦαΤριάς», το κυπριακό μουσικό σχήμα που τιμά το ρεμπέτικο στη χώρα μας.
Η παράσταση θα δοθεί στις 29 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Καστελιώτισσα, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021».

Εμβληματικές φωνές

Πιστή στη μουσική της πορεία αλλά και στην προσπάθειά της να υπηρετεί την ακρόαση και τον στοχασμό, η ρεμπέτικη κομπανία θα επιχειρήσει να μεταφέρει το κοινό στο κλίμα της προκατοχικής Ελλάδας, «σε μια εποχή που οι γυναίκες τελούσαν υπό καθεστώς περιορισμού ειδικά ως προς την έκφραση της σεξουαλικότητάς τους, εγκλωβισμένες μέσα στη συμβατική ηθική και την ηθικολογία που δεν είχε καμία σχέση με το ήθος και τον εσωτερικό ηθικό ανθρώπινο νόμο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Στην εποχή του ρεμπέτικου και στις ρεμπέτισσες του ΄30 οι οποίες δεν είχαν ανάγκη από νόμους και διατάξεις γιατί η ελευθερία πήγαζε από τον χαρακτήρα τους.»

Το ρεπερτόριο είναι βγαλμένο μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια των εμβληματικών γυναικών του ρεμπέτικου «που παραμένουν διαχρονικά και αποτελούν πρότυπο θάρρους και αγωνιστικότητας».
Το σχήμα ρεμπέτικη «ΦαΤριάς» αποτελούν η Άννα Μοσφίλη στη φωνή και τα κρουστά, ο Μάριος Γεωργίου στο μπουζούκι, το μπάντζο και τα φωνητικά, ο Στέλιος Κωνσταντίνου στην κιθάρα και τη φωνή, ο Παύλος Μιχαηλίδης στο βιολί και η Μικαέλλα Κάσινου στην ανάγνωση κειμένων.

+ Το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:30 στην αίθουσα Καστελιώτισσα (Αγίου Μάρωνα, Λευκωσία, έναντι της Πύλης Πάφου). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 97791169 και 99602428.

You May Also Like

6ο Ετήσιο Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα

Για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται φέτος το Ετήσιο Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα ...

65 λεπτά! | Νέα παράσταση από το Θέατρο Δέντρο

Οκτώ παραστάσεις θα δώσουν οι συντελεστές της νέας παραγωγής του «Θέατρο Δέντρο» με τίτλο ...

«Πεθαίνω σαν χώρα» στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού

Η Έλενα Αντωνίου παρουσιάζει τη νέα της χορογραφική δουλειά, βασισμένη στο κείμενο του Δημήτρη ...

Τελευταία βδομάδα για το Summer Edition 2020 του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας

Οι δύο τελευταίες προβολές του Θερινού Σινεμά Λευκωσιάζω κλείνουν τις καλοκαιρινές δράσεις του Διεθνούς ...

Αλέξης Βασιλείου: «Το Open House έχει αγκαλιαστεί από το κοινό»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ και χορογράφος Αλέξης Βασιλείου μίλησε στο ραδιόφωνο «Πολίτης 107,6» ...

«Γραφή μικρού μήκους» στη Λεμεσό

Μια κουβέντα με τους λογοτέχνες Αντώνη Γεωργίου, Μαρία Α. Ιωάννου, Κωνσταντίνο Μακρή και Νένα ...

X