«Γεννημένες γυναίκες»: Μουσικό αφιέρωμα σε σπουδαίες ρεμπέτισσες

Η μουσική παράσταση - αφιέρωμα «Γεννημένες γυναίκες» είναι η συμβολή της ρεμπέτικης κομπανίας «ΦαΤριάς» στο πρότζεκτ ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021, που δίνει φωνή στη γυναικεία αφήγηση

Μια μουσική παράσταση – αφιέρωμα στις σπουδαίες ερμηνεύτριες και μεγάλες ντίβες του ρεμπέτικου παρουσιάζει η Ρεμπέτικη «ΦαΤριάς», το κυπριακό μουσικό σχήμα που τιμά το ρεμπέτικο στη χώρα μας.
Η παράσταση θα δοθεί στις 29 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Καστελιώτισσα, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021».

Εμβληματικές φωνές

Πιστή στη μουσική της πορεία αλλά και στην προσπάθειά της να υπηρετεί την ακρόαση και τον στοχασμό, η ρεμπέτικη κομπανία θα επιχειρήσει να μεταφέρει το κοινό στο κλίμα της προκατοχικής Ελλάδας, «σε μια εποχή που οι γυναίκες τελούσαν υπό καθεστώς περιορισμού ειδικά ως προς την έκφραση της σεξουαλικότητάς τους, εγκλωβισμένες μέσα στη συμβατική ηθική και την ηθικολογία που δεν είχε καμία σχέση με το ήθος και τον εσωτερικό ηθικό ανθρώπινο νόμο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Στην εποχή του ρεμπέτικου και στις ρεμπέτισσες του ΄30 οι οποίες δεν είχαν ανάγκη από νόμους και διατάξεις γιατί η ελευθερία πήγαζε από τον χαρακτήρα τους.»

Το ρεπερτόριο είναι βγαλμένο μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια των εμβληματικών γυναικών του ρεμπέτικου «που παραμένουν διαχρονικά και αποτελούν πρότυπο θάρρους και αγωνιστικότητας».
Το σχήμα ρεμπέτικη «ΦαΤριάς» αποτελούν η Άννα Μοσφίλη στη φωνή και τα κρουστά, ο Μάριος Γεωργίου στο μπουζούκι, το μπάντζο και τα φωνητικά, ο Στέλιος Κωνσταντίνου στην κιθάρα και τη φωνή, ο Παύλος Μιχαηλίδης στο βιολί και η Μικαέλλα Κάσινου στην ανάγνωση κειμένων.

+ Το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:30 στην αίθουσα Καστελιώτισσα (Αγίου Μάρωνα, Λευκωσία, έναντι της Πύλης Πάφου). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 97791169 και 99602428.

You May Also Like

End of the world

In 2009, American geologist Adrian Helmsley (Chiwetel Ejiofor) travels to India to meet his ...

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος

Το πρώτο φεστιβάλ νέας μουσικής που ιδρύθηκε ποτέ στην Κύπρο (το 2009) και έχει ...

«Τα σερβίτσια τα παλιά, πόσα κρύβουν μυστικά» στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά πραγματοποιεί την Κυριακή  Μαρτίου το Λεβέντειο Δημοτικό ...

Βραβείο στο Sistema Cyprus από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Οι βραβεύσεις της Κοινοπολιτείας με τον τίτλο Points of Light, είναι οι βραβεύσεις που ...

Οι Social Waste έρχονται στην Λευκωσία

Η Χιπ-χοπ μπάντα ελληνικής καταγωγής μόλις ανακοίνωσε την καλοκαιρινή της περιοδεία, στη διάρκεια της ...

Τα φεστιβάλ, η σύγχρονη μουσική και οι άυλοι συνθέτες

Γράφει ο Αλέξανδρος Γαγάτσης Ο Ουμπέρτο Έκο αναφέρει σε μια από τις ποικίλες δημοσιεύσεις ...

X