«Γεννημένες γυναίκες»: Μουσικό αφιέρωμα σε σπουδαίες ρεμπέτισσες

Η μουσική παράσταση - αφιέρωμα «Γεννημένες γυναίκες» είναι η συμβολή της ρεμπέτικης κομπανίας «ΦαΤριάς» στο πρότζεκτ ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021, που δίνει φωνή στη γυναικεία αφήγηση

Μια μουσική παράσταση – αφιέρωμα στις σπουδαίες ερμηνεύτριες και μεγάλες ντίβες του ρεμπέτικου παρουσιάζει η Ρεμπέτικη «ΦαΤριάς», το κυπριακό μουσικό σχήμα που τιμά το ρεμπέτικο στη χώρα μας.
Η παράσταση θα δοθεί στις 29 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Καστελιώτισσα, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021».

Εμβληματικές φωνές

Πιστή στη μουσική της πορεία αλλά και στην προσπάθειά της να υπηρετεί την ακρόαση και τον στοχασμό, η ρεμπέτικη κομπανία θα επιχειρήσει να μεταφέρει το κοινό στο κλίμα της προκατοχικής Ελλάδας, «σε μια εποχή που οι γυναίκες τελούσαν υπό καθεστώς περιορισμού ειδικά ως προς την έκφραση της σεξουαλικότητάς τους, εγκλωβισμένες μέσα στη συμβατική ηθική και την ηθικολογία που δεν είχε καμία σχέση με το ήθος και τον εσωτερικό ηθικό ανθρώπινο νόμο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Στην εποχή του ρεμπέτικου και στις ρεμπέτισσες του ΄30 οι οποίες δεν είχαν ανάγκη από νόμους και διατάξεις γιατί η ελευθερία πήγαζε από τον χαρακτήρα τους.»

Το ρεπερτόριο είναι βγαλμένο μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια των εμβληματικών γυναικών του ρεμπέτικου «που παραμένουν διαχρονικά και αποτελούν πρότυπο θάρρους και αγωνιστικότητας».
Το σχήμα ρεμπέτικη «ΦαΤριάς» αποτελούν η Άννα Μοσφίλη στη φωνή και τα κρουστά, ο Μάριος Γεωργίου στο μπουζούκι, το μπάντζο και τα φωνητικά, ο Στέλιος Κωνσταντίνου στην κιθάρα και τη φωνή, ο Παύλος Μιχαηλίδης στο βιολί και η Μικαέλλα Κάσινου στην ανάγνωση κειμένων.

+ Το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:30 στην αίθουσα Καστελιώτισσα (Αγίου Μάρωνα, Λευκωσία, έναντι της Πύλης Πάφου). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 97791169 και 99602428.

You May Also Like

Flasou Rock Festival

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Δεν μπορώ να πω ότι δεν πέρασα καλά. Άλλωστε είναι ...

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος

Το πρώτο φεστιβάλ νέας μουσικής που ιδρύθηκε ποτέ στην Κύπρο (το 2009) και έχει ...

Χίλιες γέννες

Το έργο ερευνά το δίπολο “γέννηση-θάνατος”, μέσα από την τέχνη του σύγχρονου χορού, και ...

Απρίλιος στο Θέατρο Ριάλτο

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ|Παρ 20:00 (60’) #kazanτί Ι Ομάδα Γιασεμίν (12+) FlashArt@Rialto 2 Παρατηρώντας την κωμικοτραγική ...

Ο Σύνδεσμος Φίλων του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου και η προσφορά του

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας υποδέχεται το φθινόπωρο παρουσιάζοντας μια νέα πτυχή της 30χρονης ...

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του έργου «Υπό το μηδέν»

Στο «θέατρο ένα» σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του έργου ...

X