«Γιατί δεν μου το είπε κανείς;» της Νικόλ Μαντζικοπούλου

Το βιβλίο της με τίτλο «Γιατί δεν μου το είπε κανείς» παρουσιάζει η Ελληνίδα συγγραφέας Νικόλ Μαντζικοπούλου στην Κύπρο, σε Λευκωσία και Λεμεσό

«Αποφάσισα λοιπόν να βρω κάποιες απαντήσεις γιατί δεν ήμουν ευτυχισμένη και στην αναζήτησή μου αυτή άρχισα να λαμβάνω κάποιες πληροφορίες οι οποίες μου φάνηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και άγνωστες, κι έτσι αποφάσισα με αυτήν την αφορμή να γράψω ένα βιβλίο για όλα αυτά», αναφέρει η συγγραφέας Νικόλ Μαντζικοπούλου μιλώντας στο «Π» για τη συγγραφική αυτή απόπειρα. Όπως αναφέρει η κυρία Μαντζικοπούλου, στο βιβλίο «συγκεντρώνονται ουσιαστικά πληροφορίες στις οποίες αν εμβαθύνει κανείς μπορεί να αντιληφθεί από πού προκύπτουν πολλοί προορισμοί και βιώματα που μπορεί να είχε στη ζωή του κάποιος και επίσης μπορεί να αντιληφθεί ότι όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν εάν ο ίδιος το επιθυμεί».

Η δύναμη του μυαλού

Το βιβλίο αποτελεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης όλων αυτών των πληροφοριών που οργανώθηκαν έτσι ώστε η ίδια η συγγραφέας να μπορεί να τις εφαρμόσει και με τη σειρά του ο καθένας να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει παραγωγικά. Όπως αναφέρει η συγγραφέας, αυτό που ουσιαστικά κάνουν όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο βιβλίο είναι να «ανοίγουν ένα παράθυρο στο μυαλό μας για το πώς μπορούν τα πράγματα να είναι διαφορετικά για εμάς και μάλιστα πώς μπορούν να γίνουν όπως ακριβώς τα επιθυμούμε».

Πρόκειται  για ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που γράφτηκε με στόχο τη διάδοση αυτών των πληροφοριών σε όλο τον κόσμο. «Επειδή εγώ δεν μπορώ να είμαι παντού, ήθελα να γράψω συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία είναι τόσο απλά γραμμένα έτσι ώστε να μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε και να βοηθήσουν τον κόσμο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Γι’ αυτό και το τελευταίο μέρος του βιβλίου αποτελείται από ασκήσεις που βοηθούν τον αναγνώστη να θέσει σε εφαρμογή τη θεωρία που διάβασε. Να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του και να φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο». Τόσο οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στο βιβλίο -τις οποίες τουλάχιστον μέχρι το 2014 δεν τις είχαμε δει γραμμένες σε κάποιο βιβλίο- όσο και ο τρόπος που αυτές παρουσιάζονται είναι η βασική παράμετρος που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο ξεχωριστό από άλλα αντίστοιχα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, της αυτοβελτίωσης.

Όπως αναφέρει η συγγραφέας, «Όλες οι πληροφορίες παρατίθενται με τη χρήση παραδειγμάτων. Το βιβλίο ανάγει τα πάντα στην καθημερινότητα, με τρόπο που ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εφαρμόσει αυτά που διαβάζει με πολύ εύκολο τρόπο» και με τη βοήθεια των ασκήσεων που έρχονται να ενισχύσουν και να επιβεβαιώσουν τη θεωρία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Εάν είστε πραγματικά αποφασισμένοι να αλλάξετε τη ζωή σας, να εγκαταλείψετε τις δικαιολογίες σας και να προχωρήσετε στον δρόμο που θα σας οδηγήσει στα όνειρά σας, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς».

Σήμερα: Παρουσίαση στη Λευκωσία: Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου, στις 18:30.

Αύριο: Παρουσίαση στη Λεμεσό: Erifilis Book Cafe, στις 18:30.

You May Also Like

«Cartes Postales: Ο έρωτας καταμεσής του πολέμου»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία  με το British High Commission, υπό την ...

Η Εταιρεία Συγγραφέων «αποχαιρετά» τον ποιητή Λόρενς Φερλινγκέτι

Η Εταιρεία Συγγραφέων «αποχαιρετά» το επίτιμο μέλος της Λόρενς Φερλινγκέτι, τον Αμερικανό ποιητή, ζωγράφο, ...

Οι Blues Cargo στην Κύπρο για δύο συναυλίες

Για πρώτη φορά στην Κύπρο θα βρεθούν οι βετεράνοι μπλουζάδες Blues Cargo, για δύο ...

IntuNition | η νέα παράσταση της Λίας Χαράκη

Μετά την σόλο εμφάνισή της στην παράσταση Tune In, η Λία Χαράκη καλεί τέσσερις ...

To Βιβλιοτρόπιο συζητά το «Γλυκιά bloody life»

Το βιβλίο του Αντώνη Γεωργίου «Γλυκιά bloody life» θα βρεθεί στο επίκεντρο συζήτησης στη ...

Έκθεση χαρακτικής Ιωσήφ Χατζηκυριάκου

Το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια προβάλλει σε περιοδική του έκθεση 37 χαρακτικά του ...

X