«Γιατί δεν μου το είπε κανείς;» της Νικόλ Μαντζικοπούλου

Το βιβλίο της με τίτλο «Γιατί δεν μου το είπε κανείς» παρουσιάζει η Ελληνίδα συγγραφέας Νικόλ Μαντζικοπούλου στην Κύπρο, σε Λευκωσία και Λεμεσό

«Αποφάσισα λοιπόν να βρω κάποιες απαντήσεις γιατί δεν ήμουν ευτυχισμένη και στην αναζήτησή μου αυτή άρχισα να λαμβάνω κάποιες πληροφορίες οι οποίες μου φάνηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και άγνωστες, κι έτσι αποφάσισα με αυτήν την αφορμή να γράψω ένα βιβλίο για όλα αυτά», αναφέρει η συγγραφέας Νικόλ Μαντζικοπούλου μιλώντας στο «Π» για τη συγγραφική αυτή απόπειρα. Όπως αναφέρει η κυρία Μαντζικοπούλου, στο βιβλίο «συγκεντρώνονται ουσιαστικά πληροφορίες στις οποίες αν εμβαθύνει κανείς μπορεί να αντιληφθεί από πού προκύπτουν πολλοί προορισμοί και βιώματα που μπορεί να είχε στη ζωή του κάποιος και επίσης μπορεί να αντιληφθεί ότι όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν εάν ο ίδιος το επιθυμεί».

Η δύναμη του μυαλού

Το βιβλίο αποτελεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης όλων αυτών των πληροφοριών που οργανώθηκαν έτσι ώστε η ίδια η συγγραφέας να μπορεί να τις εφαρμόσει και με τη σειρά του ο καθένας να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει παραγωγικά. Όπως αναφέρει η συγγραφέας, αυτό που ουσιαστικά κάνουν όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο βιβλίο είναι να «ανοίγουν ένα παράθυρο στο μυαλό μας για το πώς μπορούν τα πράγματα να είναι διαφορετικά για εμάς και μάλιστα πώς μπορούν να γίνουν όπως ακριβώς τα επιθυμούμε».

Πρόκειται  για ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που γράφτηκε με στόχο τη διάδοση αυτών των πληροφοριών σε όλο τον κόσμο. «Επειδή εγώ δεν μπορώ να είμαι παντού, ήθελα να γράψω συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία είναι τόσο απλά γραμμένα έτσι ώστε να μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε και να βοηθήσουν τον κόσμο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Γι’ αυτό και το τελευταίο μέρος του βιβλίου αποτελείται από ασκήσεις που βοηθούν τον αναγνώστη να θέσει σε εφαρμογή τη θεωρία που διάβασε. Να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του και να φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο». Τόσο οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στο βιβλίο -τις οποίες τουλάχιστον μέχρι το 2014 δεν τις είχαμε δει γραμμένες σε κάποιο βιβλίο- όσο και ο τρόπος που αυτές παρουσιάζονται είναι η βασική παράμετρος που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο ξεχωριστό από άλλα αντίστοιχα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, της αυτοβελτίωσης.

Όπως αναφέρει η συγγραφέας, «Όλες οι πληροφορίες παρατίθενται με τη χρήση παραδειγμάτων. Το βιβλίο ανάγει τα πάντα στην καθημερινότητα, με τρόπο που ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εφαρμόσει αυτά που διαβάζει με πολύ εύκολο τρόπο» και με τη βοήθεια των ασκήσεων που έρχονται να ενισχύσουν και να επιβεβαιώσουν τη θεωρία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Εάν είστε πραγματικά αποφασισμένοι να αλλάξετε τη ζωή σας, να εγκαταλείψετε τις δικαιολογίες σας και να προχωρήσετε στον δρόμο που θα σας οδηγήσει στα όνειρά σας, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς».

Σήμερα: Παρουσίαση στη Λευκωσία: Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου, στις 18:30.

Αύριο: Παρουσίαση στη Λεμεσό: Erifilis Book Cafe, στις 18:30.

You May Also Like

Διάλεξη για την performance art στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Μία διάλεξη από την περφόρμερ και εικαστικό Χριστίνα Γεωργίου με θέμα την performance art ...

7ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει το 7ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών από τις 9 ...

Οι Boston Boys στην Κύπρο

Το μουσικό συγκρότημα «The Boston Boys» θα είναι στην Κύπρο την Δευτέρα 5 και ...

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Electric Solo» τον Αύγουστο στην Κύπρο

Με ένα τελείως καινούργιο solo πρόγραμμα, ο αγαπημένος τραγουδοποιός εμφανίζεται έτοιμος να μοιραστεί νέες ...

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος μέσα από τη ματιά ανθρώπων των γραμμάτων

«Εγκαταλείπω την ποίηση» Ἐγκαταλείπω τὴν ποίηση δὲ θὰ πεῖ προδοσία, δὲ θὰ πεῖ ἀνοίγω ...

«Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» στο Θέατρο Ριάλτο

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου υποδύεται τον Μάρκο Βαμβακάρη στη θεατρική παράσταση «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης», ...

X