Ο τ/κ συγγραφέας Χασάν Τσακμάκ στη Βουλή των Λόρδων

Ο Κύπριος συγγραφέας Χασάν Τσακμάκ προσκλήθηκε στο Βρετανικό Σπίτι των Λόρδων ως μέρος των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών του έργων ως αποτέλεσμα προσκλήσεων που έλαβαν από πολλά μέρη του κόσμου.

Ο Χασάν Τσακμάκ, ο οποίος συμμετείχε στις προσκλήσεις σε περίπου πενήντα χώρες στον κόσμο για να εξηγήσει τα βιβλία που έγραψε για την Κύπρο, κλήθηκε να μιλήσει στην Βρετανική Βουλή των Λόρδων στις 10 Μαρτίου 2020.

Ο συγγραφέας Χασάν Τσακμάκ, προσκεκλημένος στο βρετανικό κοινοβούλιο με την υπογραφή και πρόσκληση της βαρόνης Χουσεΐν Ετζέ (OBE), θα δώσει μια ομιλία με θέμα «Τουρκοκύπριοι και Κυπριακός Πολιτισμός» καθώς και θα μιλήσει για τα βιβλία που έχει γράψει.

Τα βιβλία του Χασάν Τσακμάκ, στα οποία απονεμήθηκαν εκατοντάδες βραβεία από όλο τον κόσμο, πέρυσι έγιναν δεκτά στη Βρετανική Βιβλιοθήκη και την Αμερικανική Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Η ανακοίνωση που έγινε για λογαριασμό του Βρετανικού Κοινοβουλίου είναι ως έξης: “Διοργανώθηκε μια εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα Χασάν Τσακμάκ στη Βουλή των Λόρδων του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από τη βαρόνη Χουσεΐν Ετζέ (OBE) και θα υποστηριχθεί από την ομάδα πλατφόρμας των Κύπριων καλλιτεχνών UK.

Ο Χασάν Τσακμάκ είναι Τουρκοκύπριος συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής που έχει διεθνή χαρακτήρα και έχει γράψει βιβλία που ρίχνουν φως στο πολιτιστικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό παρελθόν των Τουρκοκυπρίων.

Τα έργα του κέρδισαν βραβεία από διάφορες χώρες του κόσμου και πολλά από τα βιβλία του συλλέχθηκαν σε συλλογές παγκοσμίως γνωστών βιβλιοθηκών. Για παράδειγμα; Βρετανική Βιβλιοθήκη, Bibliothèque de Genève, Βιβλιοθήκη Αμερικανικού Συνεδρίου και Κρατική Βιβλιοθήκη της Μόσχας…

Ο Χασάν Τσκάμακ θα πραγματοποιήσει μια ομιλία με θέμα ‘Κυπριακός Πολιτισμός και Τουρκοκύπριοι’, καθώς και θα μιλάει για δικών του έργων στην εκδήλωση.” Ο συγγραφέας Χασάν Τσακμάκ πρόσφατα στην τελετή απονομής βραβείων της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη και την Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο στην κατηγορία “Διεθνείς συγγραφείς” έλαβε δύο βραβεία.

Το βιβλίο με τίτλο YOL (Ο ΔΡΟΜΟΣ), το οποίο είναι το τελευταίο βιβλίο του Χασάν Τσακμάκ, εξαντλήθηκε από τα ράφια και έκανε την τρίτη του έκδοση.

You May Also Like

Προκήρυξη θέσης στο Point Centre for Contemporary Art

Μία θέση για βοηθό Διευθύντριας ανοίγει στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Point, στη Λευκωσία. Η τελευταία ...

Ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου» στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή  23 Σεπτεμβρίου η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου» στην Αθήνα, η οποία ...

Δεν πάει Επίδαυρο ο ΘΟΚ

Να αναστείλει την παρουσία του στο φετινό Φεστιβάλ της Επιδαύρου αποφάσισε στην τελευταία του ...

Μουσική σε καραντίνα

View this post on Instagram A post shared by FREEDOM CANDLEMAKER (@freedom_candlemaker)   nbsp; ...

Το κυπριακό ντοκιμαντέρ «Το Φάντασμα του Πίτερ Σέλερς» στα Φεστιβάλ της Βενετίας και Τελιουράιντ

Το κυπριακό ντοκιμαντέρ «Το Φάντασμα του Πίτερ Σέλερς» εντυπωσιάζει στα Φεστιβάλ της Βενετίας και ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ|Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Κύπρου Όψεις του Κόσμου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Κύπρου Όψεις του Κόσμου ανακοινώνει την έναρξη υποβολής Κυπριακών ...

X