Ο τ/κ συγγραφέας Χασάν Τσακμάκ στη Βουλή των Λόρδων

Ο Κύπριος συγγραφέας Χασάν Τσακμάκ προσκλήθηκε στο Βρετανικό Σπίτι των Λόρδων ως μέρος των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών του έργων ως αποτέλεσμα προσκλήσεων που έλαβαν από πολλά μέρη του κόσμου.

Ο Χασάν Τσακμάκ, ο οποίος συμμετείχε στις προσκλήσεις σε περίπου πενήντα χώρες στον κόσμο για να εξηγήσει τα βιβλία που έγραψε για την Κύπρο, κλήθηκε να μιλήσει στην Βρετανική Βουλή των Λόρδων στις 10 Μαρτίου 2020.

Ο συγγραφέας Χασάν Τσακμάκ, προσκεκλημένος στο βρετανικό κοινοβούλιο με την υπογραφή και πρόσκληση της βαρόνης Χουσεΐν Ετζέ (OBE), θα δώσει μια ομιλία με θέμα «Τουρκοκύπριοι και Κυπριακός Πολιτισμός» καθώς και θα μιλήσει για τα βιβλία που έχει γράψει.

Τα βιβλία του Χασάν Τσακμάκ, στα οποία απονεμήθηκαν εκατοντάδες βραβεία από όλο τον κόσμο, πέρυσι έγιναν δεκτά στη Βρετανική Βιβλιοθήκη και την Αμερικανική Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Η ανακοίνωση που έγινε για λογαριασμό του Βρετανικού Κοινοβουλίου είναι ως έξης: “Διοργανώθηκε μια εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα Χασάν Τσακμάκ στη Βουλή των Λόρδων του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από τη βαρόνη Χουσεΐν Ετζέ (OBE) και θα υποστηριχθεί από την ομάδα πλατφόρμας των Κύπριων καλλιτεχνών UK.

Ο Χασάν Τσακμάκ είναι Τουρκοκύπριος συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής που έχει διεθνή χαρακτήρα και έχει γράψει βιβλία που ρίχνουν φως στο πολιτιστικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό παρελθόν των Τουρκοκυπρίων.

Τα έργα του κέρδισαν βραβεία από διάφορες χώρες του κόσμου και πολλά από τα βιβλία του συλλέχθηκαν σε συλλογές παγκοσμίως γνωστών βιβλιοθηκών. Για παράδειγμα; Βρετανική Βιβλιοθήκη, Bibliothèque de Genève, Βιβλιοθήκη Αμερικανικού Συνεδρίου και Κρατική Βιβλιοθήκη της Μόσχας…

Ο Χασάν Τσκάμακ θα πραγματοποιήσει μια ομιλία με θέμα ‘Κυπριακός Πολιτισμός και Τουρκοκύπριοι’, καθώς και θα μιλάει για δικών του έργων στην εκδήλωση.” Ο συγγραφέας Χασάν Τσακμάκ πρόσφατα στην τελετή απονομής βραβείων της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη και την Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο στην κατηγορία “Διεθνείς συγγραφείς” έλαβε δύο βραβεία.

Το βιβλίο με τίτλο YOL (Ο ΔΡΟΜΟΣ), το οποίο είναι το τελευταίο βιβλίο του Χασάν Τσακμάκ, εξαντλήθηκε από τα ράφια και έκανε την τρίτη του έκδοση.

You May Also Like

Παράδοση βιβλίων κατ’ οίκον

Παράδοση βιβλίων κατ’ οίκον προσφέρουν βιβλιοπωλεία σε Λευκωσία και Λεμεσό, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ...

Διεθνής Ημέρα & Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2017: Οι εκδηλώσεις

Το Κυπριακό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων [ICOM] ανακοίνωσε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν ...

Αmy | Με αντιδράσεις πάει στις Κάννες το ντοκιμαντέρ για την Γουάινχαουζ

Παραπλανητικό και αναληθές χαρακτηρίζει η οικογένεια της τραγουδίστριας Έιμι Γουάινχαουζ το ντοκιμαντέρ με τίτλο ...

Πρώτος σε διεθνή διαγωνισμό ο Γιάννος Σαββίδης

Την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου κιθαρίστα της μέταλ ...

Double Days | Η χορογραφική δουλειά της Εύης Δημητρίου σε εικόνες

Η Εύη Δημητρίου [ομάδα Εν δράσει] παρουσιάζει τη νέα της χορογραφική δουλειά με τίτλο ...

Εγκαίνια με σειρά εκδηλώσεων για το Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος Ενα τριήμερο γεμάτο τέχνη και πολιτισμό θα έχει την ευκαιρία ...

X