Δύο νέες συναυλίες με το έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο λύκος» παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Πέτρος είναι ένα θαρραλέο αγόρι που μια ωραία μέρα, κάνει αμέριμνα τον περίπατό του στο δάσος. Κάπου εκεί, όμως, παραμονεύει ένας λύκος. Χαρούμενα και αγέρωχα έγχορδα, ένα φλάουτο που τιτιβίζει, ένα κλαρινέτο που γλιστρά στο νερό παιχνιδίζοντας, ένα φαγκότο που βαδίζει αργά συνοφρυωμένο, απειλητικά κόρνα και τύμπανα που εκπυρσοκροτούν είναι οι πρωταγωνιστές της μουσικής αυτής ιστορίας.

Η Μαρίνα Κατσαρή αφηγείται το παραμύθι και ο μαέστρος Joseph Bousso διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα που με τον δικό της μουσικό τρόπο παρουσιάζει το εν λόγω έργο για μικρούς και μεγάλους.

«Πιστεύω στη δύναμη που έχει η μουσική να επιφέρει θετικές αλλαγές στον κόσμο. Ο ρόλος μου είναι να καλλιεργώ μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, πάνω στην οποία να μπορέσει να ξεδιπλωθεί η μαγεία μεταξύ των μουσικών και του κοινού. Η μαγεία εκείνη που οδηγεί στη δημιουργία δεσμών, κοινότητας και ελπίδας» σημειώνει ο μαέστρος Joseph Bousso.

+ Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 16:00 και στις 17:30 στο Θέατρο Παλλάς [έναντι της Πύλης Πάφου] στη Λευκωσία. Εισιτήρια προς 5 ευρώ στο ταμείο του Παλλάς [Τετάρτη 16:00-19:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας, τηλ. 22410181] και από την ιστοσελίδα της Συμφωνικής Ορχήστρας. Πληροφορίες τηλ. 22463144

You May Also Like

Online παραστάσεις από τον ΘΟΚ

O Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενώνει δυνάμεις με όσους «μένουν σπίτι» και ανακοινώνει την διαδικτυακή ...

«Σ’ αγαπάω, αλλά…» στο Θέατρο Λατσιών

Τέσσερις γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί παρουσιάζουν για τρεις παραστάσεις την κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη και ...

Ο Νοέμβριος στο CVAR

Πλούσιος είναι ο μήνας Νοέμβριος στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), με εκδηλώσεις ...

Afrobanana 2019: «Μία κοινότητα με φίλους»

Γράφει η Κατερίνα Μιχάηλου Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει κάθε μορφής τέχνη επιστρέφει ...

«Nostalgia 80s Party» is back

Αυτή την Παρασκευή και μετά απο έναν ολόκληρο χρόνο, τα “Nostalgia Parties θέτουν τον ...

«35 Πειράματα με Βιβλία»

Το Βιβλιοπωλείο Moufflon παρουσιάζει μία εγκατάσταση βιβλίων της Ναταλί Γιαξή με τίτλο «35 Πειράματα ...

X