Η συγγραφέας Κωνσταντία Σωτηρίου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο, «Πικρία Χώρα» [εκδ. Πατάκη], με το οποίο συμπληρώνεται η τριλογία μιας γυναικείας αφήγησης του πολέμου στην Κύπρο.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020.

«Η εκδήλωση γίνεται στην μνήμη της μητέρας μου, Μάρθας. Ευχαριστώ που μου έμαθες να λέω ιστορίες» σημειώνει η Κωνσταντία Σωτηρίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σταύρος Καραγιάννης, αναπληρωτής καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και η Δήμητρα Δημητρίου, δρ Συγκριτικής Φιλολογίας ΣΕΠ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Πόπη Αβραάμ.

Η «Πικρία Χώρα» συμπληρώνει την τριλογία που ξεκίνησε με τα βιβλία «Η Αϊσέ Πάει Διακοπές» και «Φωνές από Χώμα».

Κωνσταντία Σωτηρίου: «Με εμπνέουν οι κοινές αξίες των Ε/Κ και Τ/Κ γυναικών»

Τηλέφωνο με πήρανε από την επιτροπή. Όχι της διαπίστευσης, τη δική μας. Της εξακρίβωσης. «Έτοιμα» μου είπαν «τα λείψανα, να πάτε να τα παραλάβετε». Έτσι μου είπαν τον Γιωργάκη μου, λείψανα. «Να έρθετε να τον πάρετε που ταυτοποιήθηκε, να του κάνετε την κηδεία. Να πάτε σε γραφείο να τα κανονίσετε. Το και το και θα τα πληρώσει όλα το κράτος».

Tι γίνεται όταν ανακαλύπτονται τα οστά των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής και επιστρέφονται στις γυναίκες που περίμεναν, τις συζύγους αλλά κυρίως τις μανάδες τους για να τα θάψουν; Τι γίνεται τώρα που εκείνοι που ήταν αγνοούμενοι βρέθηκαν; Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν τελικά να βρεθούν; Και τι γίνεται με τους αγνοούμενους από το πραξικόπημα; Είναι όλες οι μανάδες το ίδιο ηρωικές; Είναι για όλους ο θάνατος ο ίδιος;

+ Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:30 στο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου [Βυζαντίου 24, Στρόβολος]. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της μητέρας της Κωνσταντίας Σωτηρίου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Πληροφορίες τηλ. 22666799.

You May Also Like

«ΜνημόνιΩΧ» | stand-up comedy από τον Λούη Πατσαλίδη

Ο Λούης Πατσαλίδης και ο Τεύκρος Νεοκλέους επανέρχονται στην σκηνή από τις 9 Νοεμβρίου, ...

Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 2019

Έχοντας σκοπό τη στήριξη και ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως αυτή διαγράφεται στην εγχώρια ...

Φιλοζωικό παζαράκι ReUSE and Art Bazaar

Το Καφενείο “Στα Πεταχτά”, σας προσκαλεί αυτή την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 11:00-16:00, στο Φιλοζωικό ...

DIRECTING LIGHT | Εργαστήρι & Συζήτηση με την Καρολίνα Σπύρου

Πρώτο Μέρος: Εργαστήρι Το εργαστήρι απευθύνεται σε σπουδαστές θεάτρου, σκηνογράφους, οποιουσδήποτε θέλουν να εξετάσουν ...

Η Δράκαινα | Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Εγώ δεν μπορώ να ζήσω όπως ζει ο άλλος κόσμος. Μία από τις σημαντικότερες ...

Έκθεση του Αναστάσιου Μοτίτη στην γκαλερί Opus 39

Ο Αναστάσιος Μοτίτης παρουσιάζει την νέα του εικαστική δουλειά με τίτλο «Αίσθηση», στην γκαλερί ...

X