Στέλιος Γεωργίου

Ποιος είσαι;
Αρχικά ξεκινάμε με μια περίπλοκη ερώτηση, ωστόσο θα προσπαθήσω να την αποτυπώσω όσο πιο καθαρά γίνεται χωρίς πολλές φιλοσοφίες.
Ονομάζομαι Στέλιος Γεωργίου και κατάγομαι από τη Λευκωσία. Είμαι 27 χρονών και ασχολούμαι με την τέχνη. Από μικρός τριγυρνούσα σε γειτονιές κάνοντας skate σε πλατείες, σχολεία, εκκλησίες. Ουσιαστικά το σπίτι μου ήταν ο δρόμος. Αυτό, καλώς ή κακώς, με οδήγησε εδώ που έχω φτάσει σήμερα, στην τέχνη. Άλλωστε, το skate ήταν και θα είναι το πρώτο επαναστατικό και δημιουργικό αντικείμενο που ακούμπησα… στα πόδια μου.

Τι κάνεις;
Το κύριο στοιχείο απασχόλησής μου είναι η ζωγραφική, αλλά παράλληλα δραστηριοποιούμαι και σε άλλους τομείς όπως photography, printmaking, animation, installations, filming, editing και μουσική. Η πορεία μου ξεκίνησε φοιτώντας για λίγα χρόνια στη Σχολή Καλών Τεχνών Αιγαία στη Λευκωσία και συνεχίστηκε στην Αγγλία, στο Sunderland University, όπου ολοκλήρωσα με επιτυχία το πτυχίο Καλών Τεχνών. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στη σύγχρονη τέχνη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσω έργα μου σε διάφορες γνωστές γκαλερί. Τον τελευταίο έναν χρόνο, που πλέον βρίσκομαι στο νησί, έχουμε δημιουργήσει με ακόμα δύο άτομα μία ομάδα, ένα πρότζεκτ που στοχεύει σε μια εναλλακτική μορφή παρουσίασης έκθεσης. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις εκθέσεις / πάρτι με τίτλο “A one night stand”. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ συνδυάζει διάφορες μορφές τέχνης και συνήθως τις φιλοξενεί σε παλιές αποθήκες. Τέλος, εργάζομαι στην εταιρεία MindGeek στη Λευκωσία ως caption editor.

Τι θέλεις;
Πρωταρχικός μου στόχος είναι η απασχόληση μόνο με την τέχνη και τη δημιουργία, μειώνοντας τον αποσυντονισμό και την κούραση από άλλες δουλειές. Όσο το σκέφτεσαι και πονάς, τόσο εξελίσσεσαι και εσύ σαν άνθρωπος. Επίσης, θέλω η ιδέα του “A one night stand” να συνεχίσει να εξελίσσεται διαρκώς, και σταδιακά να αλλάξει τις σταθερές και τυπικές προσεγγίσεις μιας έκθεσης στην Κύπρο, δίνοντας μια διαφορετική πινελιά στη σκηνή της τέχνης της.

+ Instagram: Soilet.s

You May Also Like

Ναταλία Παναγιώτου

Ποια είσαι;  Είμαι η Ναταλία Παναγιώτου και είμαι ηθοποιός/θεατρολόγος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκωσία. ...

Chiaki Kamikawa

Η Chiaki Kamikawa γεννήθηκε στην Ιαπωνία, έζησε στην Ευρώπη και κατέληξε στην Κύπρο Τι ...

Έλενα Ζένιου

4.12.2011 Η Έλενα Ζένιου προσπαθεί να επιβεβαιώσει τη θεωρία της ότι όλα είναι αγάπη ...

Νίκος Μάνεσης

Ποιος είσαι; Ονομάζομαι Νίκος Μάνεσης, είμαι 21 χρονών και είμαι ηθοποιός. Ζω στην Αθήνα, ...

Αφροδίτη Αβρααμίδου

Ποια είσαι; Είμαι η Αφροδίτη Αβρααμίδου, σπούδασα εικαστικές τέχνες στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ...

Κωνσταντίνα Ανδρέου

Η Κωνσταντίνα Ανδρέου ντύνει και στήνει έργα στη σκηνή και στο πλατό Πού είσαι;Παντού ...

X