Συνάντηση Πρόδρομου Προδρόμου – Λίνας Μενδώνη στην Αθήνα

Στη βάση της σύσφιγξης των πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας - Κύπρου, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τα οφέλη διαμόρφωσης συνεκτικής πολιτικής για τον Πολιτισμό

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου, πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η κοινή επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Συγκεκριμένα, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών στην προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης, στη βάση της σύσφιγξης των πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τα οφέλη διαμόρφωσης συνεκτικής πολιτικής για τον Πολιτισμό, καθώς και για τον συντονισμό των δράσεων των δύο Υπουργείων σε σειρά ζητημάτων, όπως η συνεργασία και ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, η πολιτιστική διπλωματία και ο πολιτιστικός τουρισμός.

Παράλληλα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και η συνεργασία για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τέλος, εκφράστηκε η ανάγκη παροχής αμοιβαίων διευκολύνσεων σε καλλιτεχνικά σχήματα για συμμετοχή τους στα Διεθνή Φεστιβάλ των δύο χωρών, καθώς και ευρύτερα σε πολιτιστικές ανταλλαγές.

You May Also Like

Διεθνής διάκριση για την ταινία Loveless Zoritsa

Με το βραβείο Discovery έφυγε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Cottbus, στη Γερμανία, η ...

Στη Βαρκελώνη, η ζωή του Πικάσο σε φωτογραφίες

Φορώντας μαρινιέρα και με το βλέμμα σοβαρό και διεισδυτικό: ο Πάμπλο Πικάσο απαθανατίζεται από ...

Κύπριες εκπροσωπούν τη Μάλτα στην επόμενη μπιενάλε Βενετίας

H εικαστικός Κλίτσα Αντωνίου και η επιμελήτρια Δρ Εσπερία Ηλιάδου- Suppiej είναι μέσα στην καλλιτεχνική ...

Απεβίωσε η Ζήνα Κάνθερ

Απεβίωσε την Τρίτη 3 Ιουλίου η Ζήνα Κάνθερ, ευεργέτιδα της Κύπρου και ιδιοκτήτρια του ...

O Zεράρ Ντεπαρντιέ ως Στρος Καν σε ταινία

Το σκάνδαλο με τον Ντομινίκ Στρος Καν θα δούμε στη μεγάλη οθόνη τον επόμενο ...

Ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδά… Καραγκιόζη

Ο Διονύσης Σαββόπουλος φτάνει στην Κύπρο για τρεις συναυλίες με τραγούδια εμπνευσμένα από τον ...

X