Συνάντηση Πρόδρομου Προδρόμου – Λίνας Μενδώνη στην Αθήνα

Στη βάση της σύσφιγξης των πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας - Κύπρου, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τα οφέλη διαμόρφωσης συνεκτικής πολιτικής για τον Πολιτισμό

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου, πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η κοινή επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Συγκεκριμένα, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών στην προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης, στη βάση της σύσφιγξης των πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τα οφέλη διαμόρφωσης συνεκτικής πολιτικής για τον Πολιτισμό, καθώς και για τον συντονισμό των δράσεων των δύο Υπουργείων σε σειρά ζητημάτων, όπως η συνεργασία και ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, η πολιτιστική διπλωματία και ο πολιτιστικός τουρισμός.

Παράλληλα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και η συνεργασία για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τέλος, εκφράστηκε η ανάγκη παροχής αμοιβαίων διευκολύνσεων σε καλλιτεχνικά σχήματα για συμμετοχή τους στα Διεθνή Φεστιβάλ των δύο χωρών, καθώς και ευρύτερα σε πολιτιστικές ανταλλαγές.

You May Also Like

Έφυγε από τη ζωή ο Γεβγκένι Γεφτουσένκο

Σε ηλικία 85 ετών απεβίωσε το πρωί της 1ης Απριλίου ο Ρώσος ποιητής Γεβγκένι ...

Τρεις δίσκοι από τέσσερις μεγάλους

Νέο άλμπουμ από τον Nick Cave και τους Bad Seeds Ένα νέο άλμπουμ από ...

Stop Motion Animation workshop στο EYEKON COMIC CON

Ακόμα ένα εργαστήριο για τους μικρούς μας φίλους, διοργανώνεται στο πλαίσιο του φετινού Eyekon ...

Πρώτη αξονομετρική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου

H πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη δόθηκε στη δημοσιότητα και ...

Ο Πατρίκ Μοντιανό νικητής του Νόμπελ Λογοτεχνίας 2014

Ο Πατρίκ Μοντιανό είναι ο νικητής του φετινού Νόμπελ Λογοτεχνίας 201, όπως ανακοινώθηκε πριν ...

X