Συνάντηση Πρόδρομου Προδρόμου – Λίνας Μενδώνη στην Αθήνα

Στη βάση της σύσφιγξης των πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας - Κύπρου, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τα οφέλη διαμόρφωσης συνεκτικής πολιτικής για τον Πολιτισμό

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου, πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η κοινή επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Συγκεκριμένα, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών στην προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης, στη βάση της σύσφιγξης των πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τα οφέλη διαμόρφωσης συνεκτικής πολιτικής για τον Πολιτισμό, καθώς και για τον συντονισμό των δράσεων των δύο Υπουργείων σε σειρά ζητημάτων, όπως η συνεργασία και ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, η πολιτιστική διπλωματία και ο πολιτιστικός τουρισμός.

Παράλληλα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και η συνεργασία για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τέλος, εκφράστηκε η ανάγκη παροχής αμοιβαίων διευκολύνσεων σε καλλιτεχνικά σχήματα για συμμετοχή τους στα Διεθνή Φεστιβάλ των δύο χωρών, καθώς και ευρύτερα σε πολιτιστικές ανταλλαγές.

You May Also Like

«Η μοίρα του μπλε λύκου» σε εικόνες

«Η μοίρα του μπλε λύκου» είναι ο τίτλος του παραμυθιού που παρουσιάζει επί σκηνής ...

12ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου

Έναρξη την Παρασκευή, 17 Ιουλίου για το φετινό 12ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Xορού site specific ...

The Guerilla Shop στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών

Ειδικά για την περίοδο Δεκεμβρίου 2011 – Μαρτίου 2012 το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, ...

The Animattikon Project τον Αύγουστο στην Πάφο

Τη θερινή έκδοση του The Animattikon Project, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην τέχνη του animation, ...

«Φυσική Απόσταση, Όχι Κοινωνική Απόσταση» από το Θέατρο Ριάλτο

Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε ίσως την μεγαλύτερη ανατροπή στις ζωές των ανθρώπων σε όλο ...

Παζλ για ρεκόρ γκίνες στη Λευκωσία

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει μια εκδήλωση το Σάββατο 1η ...

X