Ανακοίνωση ΘΟΚ σε σχέση με τα έκτακτα μέτρα

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας και με πρώτιστο μέλημά του την υγεία των εργαζομένων, των συνεργατών και του κοινού, σε συμμόρφωση με τις οδηγίες που εκδίδονται από τις αρμόδιες αρχές, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Αναστέλλονται όλες οι συνεδριάσεις, πρόβες ή άλλες συναντήσεις με το προσωπικό και τους συνεργάτες του Οργανισμού.

2. O ΘΟΚ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και το κοινό παρακαλείται να μην επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού. Στις περιπτώσεις όπου είναι εντελώς απαραίτητη η μετάβαση, θα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία για διευθέτηση ραντεβού.

3. Όλες οι παραλαβές εγγράφων ή άλλης αλληλογραφίας θα γίνονται στο ισόγειο του Κτιρίου ΘΟΚ (είσοδος γραφείων) Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ.,

4. Για επικοινωνία με τον Οργανισμό, το κοινό μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 22864301.

Πρόσθετα, σε σχέση με τις εργασίες των Θεάτρων που επιχορηγούνται από το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ 2020, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ΘΥΜΕΛΗ για το Β΄ εξάμηνο μέχρι τις 3 Μαΐου 2020.

2. Αίρεται ο όρος του Σχεδίου ΘΥΜΕΛΗ που αφορά στην αναβολή πρεμιέρας μόνο για τρεις μήνες μετά τη δηλωμένη στην αίτηση πρεμιέρα. Οι παραγωγές που έχουν εγκριθεί για επιχορήγηση στο Α΄ εξάμηνο του Σχεδίου ΘΥΜΕΛΗ, νοουμένου ότι θα προηγηθεί ενημέρωση του ΘΟΚ, μπορούν να προγραμματίσουν υλοποίηση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 (ολοκλήρωση παραστάσεων εντός του 2020 και υποβολή παραστατικών το αργότερο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2020).

3. Οι Θεατρικοί Φορείς που επιχορηγούνται στο πλαίσιο του Σχεδίου ΘΥΜΕΛΗ και είχαν προγραμματισμένη πρεμιέρα στο διάστημα 10 Μαρτίου-16 Απριλίου 2020 θα λάβουν τις δόσεις χορηγίας με βάση αναλυτική ενημέρωση που αποστέλλεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και θα προβεί σε νέες αποφάσεις αν αυτό κριθεί απαραίτητο, έχοντας ως βασική προτεραιότητά του την έμπρακτη στήριξη του θεάτρου και του πολιτισμού.

Ημερίδα για τα Κυπριακά Μουσεία

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας – Συνεργασία Ίδρυμα ...

Μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό σχεδίασε ο Ai Weiwei

Μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό σχεδίασε ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Ai Weiwei, από ...