Ανάθεση σε 11 σκηνοθέτες για τη δημιουργία 3λεπτων ταινιών στο σπίτι τους

Σύμφωνα με το πρότζεκτ που το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ανέθεσε στους σκηνοθέτες, η ιδέα είναι να δημιουργήσουν μια ταινία αξιοποιώντας το περιβάλλον, τους ανθρώπους ή και τα ζώα μέσα στο σπίτι τους.

Έντεκα σκηνοθέτες κλήθηκαν από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης να γυρίσουν μια ταινία με μέγιστη διάρκεια 3 λεπτών μέσα στο σπίτι τους καταθέτοντας το δικό τους επίκαιρο κινηματογραφικό σχόλιο.

Ανάμεσα στους σκηνοθέτες στους οποίους ανατέθηκε το πρότζεκτ, βρίσκεται και ο Κύπριος σκηνοθέτης Σταύρος Παμπαλλής, που τον Νοέμβριο 2019 απέσπασε τα δύο κύρια βραβεία του 60ού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την ταινία του, «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη».

Σύμφωνα με το πρότζεκτ που ανατέθηκε στους έντεκα σκηνοθέτες, η ιδέα είναι να δημιουργήσουν μια ταινία αξιοποιώντας το περιβάλλον, τους ανθρώπους ή και τα ζώα μέσα στο σπίτι τους.

Οι μόνοι εξωτερικοί χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν είναι οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού όπως η ταράτσα, ο κήπος, το μπαλκόνι και το κλιμακοστάσιο. Το πρότζεκτ έχει τίτλο «Χορείες χώρων» από το ομώνυμο βιβλίο του Ζωρζ Περέκ, το οποίο προτείνεται στους σκηνοθέτες ως επιπλέον πηγή έμπνευσης.

Οι έντεκα σκηνοθέτες επιλέχθηκαν καθώς είναι υποψήφιοι των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που ανακοινώθηκαν προχθές στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους: πρόκειται για τους Αλέξανδρο Βούλγαρη (The Boy), Γιώργο Γεωργόπουλο, Ρηνιώ Δραγασάκη, Παναγιώτη Ευαγγελίδη, Μίνω Νικολακάκη, Ζαχαρία Μαυροειδή, Μίνο Νικολακάκη, Μαριάννα Οικονόμου, Σταύρο Παμπαλλή, Σύλλα Τζουμέρκα, Άγγελο Φραντζή και Σταύρο Ψυλλάκη.

Ο Σταύρος Παμπαλλής διεκδικεί το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη για την ταινία του «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη».

Οι ταινίες που θα δημιουργηθούν θα είναι σύντομα διαθέσιμες στο youtube κανάλι του Φεστιβάλ: youtube.com/user/filmfestivalgr

You May Also Like

Σινεμά κάθε Δευτέρα από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας – Αμμοχώστου

Στις 16 Σεπτεμβρίου ξεκινά η φθινοπωρινή σεζόν στην Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας – Αμμοχώστου, που ...

Πρόταση στήριξης για τον πολιτισμό από ΥΠΠΑΝ

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη σήμερα, στο Υπουργείο, ...

Το ρεπερτόριο του Μαΐου στο Ριάλτο

Πλούσιο το πρόγραμμα του θεάτρου Ριάλτο για τον μήνα Μάϊο. Θέατρο, μουσική, κινηματογράφος, χορός σε ...

«No Time To Die» η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ

Η 25η ταινία με τις περιπέτειες του διάσημου πράκτορα Τζέιμς Μποντ θα έχει τίτλο ...

Αχώριστες | Η προοπτική της αυτονομίας

Γράφει η Δέσποινα Χριστοδούλου | @DespiChri Οι σιαμαίες αδελφές Νταίζη και Βαϊόλα πρωταγωνιστούν στις ...

4o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF) επιστρέφει για 4η χρονιά με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές ...

X