Αρβελέρ, Ιωαννίδη και Βαλαωρίτη παρουσιάζει το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, που από το 1987 αποτελεί γέφυρα ουσιαστικού διαλόγου πνευματικών δημιουργών της Ελλάδας και της Κύπρου, διοργανώνει τον μήνα Μάρτιο τρεις σημαντικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, τον Βίκτωρα Ιωαννίδη (1903-1984) και τον Νάνο Βαλαωρίτη (1921 – 2019).

Ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου αναφέρει ότι «στις 24 Μαρτίου θα δοθεί διάλεξη της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ με θέμα:  Η διαχρονία της Ελληνικής Γλώσσας».

Ακολουθεί στις 26 Μαρτίου αφιέρωμα στην εικαστική πορεία Βίκτωρα Ιωαννίδη (1903-1984). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου.

Η έκθεση παρουσιάζει την εικαστική πορεία του σημαντικού αυτού ζωγράφου της πρώτης γενιάς Κυπρίων καλλιτεχνών. Πρόκειται για αναδρομική έκθεση, η οποία παρακολουθεί μια πορεία 60 χρόνων του καλλιτέχνη.

Τέλος, στις 31 Μαρτίου, πραγματοποιείται στο Σπίτι της Κύπρου, αφιέρωμα στον πατέρα των Ελληνικών Γραμμάτων Νάνο Βαλαωρίτη (1921 – 2019). Καταξιωμένοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών θα μιλήσουν για το συνολικό του έργο.

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, με την ευκαιρία διοργάνωσης των εκδηλώσεων, δήλωσε ότι «από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1987, και σε όλη τη διάρκεια της δημιουργικής παρουσίας και πορείας του, το Σπίτι της Κύπρου επιτελεί σημαντικό έργο και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια και την ενδυνάμωση των πνευματικών και πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών».

Πρόσθεσε ότι «μέσα από καρποφόρες συνέργειες και ένα πολύμορφο και πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αναδεικνύει και προβάλλει, συστηματικά την πνευματική και καλλιτεχνική έκφραση Κυπρίων και Ελλαδιτών δημιουργών, λειτουργώντας ως μία γέφυρα άμεσης επικοινωνίας και ουσιαστικού διαλόγου των ανθρώπων και των έργων του κοινού μας πολιτισμού».

You May Also Like

«Αντί γενεθλίων», εκδήλωση τιμής στον Αγγελόπουλο [vid]

Την ημέρα των γενεθλίων του Θόδωρου Αγγελόπουλου -την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012- επέλεξε η ...

Η Αθηνά Κάσιου σκηνοθετεί Σταύρο και Κατερίνα Λούρα

Δύο μονόπρακτα του Σάμιουελ Μπέκετ παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Open Arts της Αθηνάς Κάσιου, ...

Open Call για το Pediaios Happening της Στέγης Χορού Λευκωσίας

Η Στέγη Χορού Λευκωσίας σε συνεργασία με τους τρεις ιδρυτικούς οργανισμούς Dance Gate, Dance Lab, Lefkosia Youth Ballet και τα ...

Τα αποτελέσματα του 1ου Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας

Tο Τμήμα Λευκωσίας της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου, με συγκρατημένη αισιοδοξία, προκήρυξε, πριν μερικούς μήνες, ...

Η ταινία «Άρια» της Μυρσίνης Αριστείδου στο Sundance Film Festival

Η νέα μικρού μήκους ταινία της Μυρσίνης Αριστείδου «Άρια» έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο ...

«Από τα Βαλκάνια στην Ινδία» στο Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6

To Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6 παρουσιάζει την φωτογραφική έκθεση της Galia Nazaryants από τις 19 ...

X