Εικαστικοί καλλιτέχνες: Πλατφόρμα επικοινωνίας εν μέσω αγωνίας

Το νέο δ.σ. προτρέπει τα μέλη του Συνδέσμου ΕΙ.ΚΑ να συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να συντηρηθεί η δημιουργικότητα και «οι προσπάθειες όλων μας απέναντι στον πολιτισμό»
Την πρόθεσή του να εργαστεί προς την κατεύθυνση της καταγραφής προβλημάτων και εξεύρεσης μέτρων στήριξης των καλλιτεχνών μέσω μιας πλατφόρμας επικοινωνίας εξέφρασε αμέσως μόλις εκλέχθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εικαστικών Καλλιτεχνών [ΕΙ.ΚΑ].
Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το συμβούλιο -που απαρτίζεται αποκλειστικά από γυναίκες ενώ δεν έχει ακόμη καταρτιστεί σε σώμα- αναφέρει ότι «συμβάλλει ενεργά στην αγωνία που επικρατεί, λόγω της παρούσας κατάστασης, και προτείνει μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των μελών του. Μέσω αυτής της επικοινωνίας θα καταγραφούν τα προβλήματα που προκύπτουν για την κοινότητα μας, πρωτίστως ως ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου να σχολιαστούν και να εξευρεθούν μέτρα στήριξης.»

 

Αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο –είναι μεταξύ άλλων και μια αποκοπή του πολιτισμού. Οι ανθρώποι του, όπως όλοι, θα πρέπει να επιβιώσουν συντηρώντας όλες τις ποιότητες που διαθέτουν και σ᾽ αυτό επιδιώκουμε

Να συντηρηθεί η δημιουργικότητα
Στην ανάρτηση, η ομάδα του Φυτωρίου -έδρα του Συνδέσμου ΕΙ.ΚΑ- προτρέπει τους καλλιτέχνες που ενδιαφέρθηκαν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του ΘΟΚ για εμπλουτισμό του κτηρίου του με έργα τέχνης «να συνεχίσουν να εργάζονται για την πρότασή τους» ώστε να συντηρηθεί η δημιουργικότητα «και οι προσπάθειες όλων μας απέναντι στον πολιτισμό».
«Προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρεται ακόμη, «προτείνουμε μέσω αυτής της σελίδας να αναπτυχθεί μια αναμεταξύ μας επικοινωνία προκειμένου να απαντηθούν απορίες ή δυσκολίες που έχουν προκύψει. Μπορούμε να σημειώσουμε τις απορίες μας και τα όποια πρακτικά θέματα αντιμετωπίζει ο καθένας από μας στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού και στη συνέχεια να βρούμε τρόπο να τα απαντήσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε.»
Όπως ήδη προκύπτει, οι καλλιτέχνες που θέλουν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα επιδιώξουν την παράταση υποβολής προτάσεων εξαιτίας της παρούσας κατάστασης η οποία πιθανώς να μην επιτρέπει σε αρκετούς ενδιαφερόμενους να ανταποκριθούν στο χρονοδιάγραμμα της 22ας Απριλίου 2020.
«Αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο – είναι μεταξύ άλλων και μια αποκοπή του πολιτισμού», καταλήγει η ομάδα στην ανακοίνωσή της. «Οι ανθρώποι του, όπως όλοι, θα πρέπει να επιβιώσουν συντηρώντας όλες τις ποιότητες που διαθέτουν και σ’ αυτό επιδιώκουμε.»
Το νέο συμβούλιο του Φυτωρίου, που ωστόσο δεν έχει καταρτιστεί ακόμη σε σώμα, αποτελούν -με αλφαβητική σειρά- οι Μαρία Λιανού, Μαρία Λοϊζίδου, Μελίνα Σουκιούρογλου, Μαρία Τριλλίδου και Μαρίνα Χριστοδουλίδου.

You May Also Like

«Ο άπατρις λαός των Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές»|Έκθεση φωτογραφίας Κάτιας Χριστοδούλου

Η διεθνώς βραβευμένη φωτογράφος Κάτια Χριστοδούλου παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας από την αποστολή των ”Εθελοντών ...

Πίνακας του Βασίλι Καντίνσκι πωλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ

Πίνακας ζωγραφικής του Βασίλι Καντίνσκι που παρέμενε στην αφάνεια εδώ και 70 χρόνια, εμφανίστηκε ...

“Le bleu inconnu” – Μια διεθνής συνεργασία από την “ACEY Europe” στο Platforms Project ΝΕΤ teaser 2021

Η πλατφόρμα συνεργασίας καλλιτεχνών “ACEY Europe” συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ετήσια διεθνή ...

Οξφόρδη: Έκθεση-αφιέρωμα στον συγγραφέα του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών»

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης  εγκαινίασε την Παρασκευή μια από τις πλουσιότερες εκθέσεις που έχουν ...

2η Μπιενάλε Λάρνακας

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι οι προετοιμασίες για την 2η Μπιενάλε Λάρνακας έχουν ξεκινήσει! ...

«Δουλεία» – Μια έκθεση στο Rijksmuseum στο Άμστερνταμ

Στις προσωπικές ιστορίες δέκα ατόμων που έζησαν τα χρόνια του δουλεμπόριου, είτε ως έμποροι ...

X