Εκδηλώσεις Μαρτίου στον Όμιλο Λογοτεχνίας και Κριτικής

Φιλοξενούμενος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, βραβευμένος ποιητής και δοκιμιογράφος

Τρεις εκδηλώσεις πραγματοποιεί τον μήνα Μάρτιο ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής [ΟΛΚ], όλες επικεντρωμένες στην ποίηση, καθώς πλησιάζει -στις 21 Μαρτίου- η παγκόσμια Μέρα Ποίησης. Φιλοξενούμενος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, βραβευμένος ποιητής και δοκιμιογράφος.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τρεις εκδηλώσεις ως εξής:

  • Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο ΒΗΤΑ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Θα πραγματοποιηθεί η 2η διάλεξη της σειράς διαλέξεων «Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της Γενιάς της Εισβολής». Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής – δοκιμιογράφος και Διευθυντής του περιοδικού Νέα Ευθύνη, θα μιλήσει με θέμα «Η Κύπρος και η Εισβολή στην Ελληνική Ποίηση, από τον Σεφέρη μέχρι τις μέρες μας. Μια ιχνηλασία.»

Οι διαλέξεις απευθύνονται στους λογοτέχνες, μελετητές, φιλολόγους Μέσης Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης και στο ευρύτερο κοινό. Η διάλεξη έχει διάρκεια 45 λεπτά. Θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό, διάρκειας 15 λεπτών.

{Με την εν λόγω σειρά διαλέξεων δίνονται πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όσους και όσες παρακολουθήσουν τουλάχιστον 8 από τις 11 διαλέξεις}

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω αυτού του συνδέσμου.

  • Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 στις 19:30 στην Αίθουσα «Ανδρέας Πατσαλίδης», Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένη, Λευκωσία

Θα πραγματοποιηθεί ποιητική βραδιά με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης: «Δημήτρης Κοσμόπουλος και Νέοι Ποιητές / Ποιήτριες: Απαγγέλλουν και συζητούν με το κοινό»
Συμμετέχουν οι ποιητές / ποιήτριες: Δημήτρης Κοσμόπουλος (Διεθνές Βραβείο Καβάφη Ποίησης, 2013, Βραβείο Ιδρύματος Κώστα & Ελένης Ουράνη Ακαδημίας Αθηνών, 2018), Ηλιάδα Αδάμου, Αλεξία Βίκτωρος, Παναγιώτης Θεοδώρου, Φένια Κινικλή, Κωνσταντίνος Μακρής, Σταυρούλα Μπίου, Ανδρέας Πάμπουκκας, Γαβριέλλα Παναγή , Ελένη Σωφρονίου, Ανδρέας Τιμοθέου

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο δρ Λεωνίδας Γαλάζης, Πρόεδρος του ΟΛΚ. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αποστόλης Κουρουπάκης, πολιτιστικός συντάκτης και ιστορικός.

  • Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 στις 19:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Κώστας Μόντης», Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Δομετίου

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Δημήτρη Κοσμόπουλου Θέριστρον (Αθήνα, Κέδρος, 2018) για την οποία ο ποιητής απέσπασε Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Όμιλο Λογοτεχνίας και Κριτικής και τον Δήμο Αγίου Δομετίου και τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αγίου Δομετίου δρος Κώστα Πέτρου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δρ Πέτρου και ο δρ Κυριάκος Ιωάννου, αντιπρόεδρος του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής.

Για την ποιητική συλλογή «Θέριστρον» θα μιλήσουν ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης, ποιητής, δοκιμιογράφος και μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, ο Παντελής Βουτουρής, Καθηγητής της Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Λεωνίδας Γαλάζης, ποιητής και δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αντιφώνηση από τον Δημήτρη Κοσμόπουλο.

+ Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

You May Also Like

Ανοίγει η έκθεση με τα έργα που διασώθηκαν στην Αμμόχωστο

Eνα χρόνο μετά την ανακοίνωση της επιστροφής 219 έργων τέχνης από την Αμμόχωστο ως ...

Cut, η νέα θεατρική παραγωγή του θεάτρου Versus

Το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου με τίτλο Cut είναι η πρώτη θεατρική παραγωγή του ...

«Jhiva – Μέσα σε σώμα» από το Υπερβατικό Θέατρο

Δύο παραστάσεις, μία στην ελληνική και μία στην αγγλική γλώσσα θα δώσει στο Ίδρυμα ...

Η Γυναίκα µε τα κόκκινα µαλλιά

Η Γυναίκα µε τα κόκκινα μαλλιά Ορχάν Παμούκ Εκδόσεις Πατάκης Ο προοδευτικός διανοούμενος Παμούκ ...

Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI21: Πολιτισμός ξανά!

Η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη, ανοίγει ξανά και μας προσκαλεί ...

Στην Καρδιά του Ρομαντισμού με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Yπό τη διεύθυνση του φημισμένου Γερμανού μαέστρου Wolfram Christ, η Σ.Ο.Κ. παρουσιάζει στο Θέατρο ...

X