Η αληθινή αλήθεια για τον κορωνοϊό

Η φήμη εμφανίστηκε λίγο αφότου ο κορωνοϊός χτύπησε την Κίνα και εξαπλώθηκε ίσως και γρηγορότερα από την αρρώστια: η ασθένεια που προσβάλλει τους πολίτες ανά τον κόσμο κατασκευάστηκε από την κινεζική κυβέρνηση και στη συνέχεια ξέφυγε από τα εργαστήρια. Υπάρχουν φυσικά και οι παραλλαγές, ότι για παράδειγμα δεν έφυγε τυχαία αλλά ήθελαν να τον δοκιμάσουν και άλλα του είδους.

Δεν έχει καμία σημασία που δεν υπάρχει απολύτως καμία απόδειξη γι’ αυτό, και που οι επιστήμονες απορρίπτουν τη θεωρία μετά βδελυγμίας. Αρκεί που γνωστοί πολέμιοι της κινεζικής κυβέρνησης, οι ίδιοι που διαβεβαιώνουν ότι αυτοί λένε στους πολίτες την αληθινή αλήθεια, βλέπε ας πούμε τον Στιβ Μπάνον, ιδρυτή του Breitbart News και πρώην σύμβουλο του Προέδρου Τραμπ, τη στηρίζουν. Και κάνουν και άλλους να πέσουν στην παγίδα. Όπως για παράδειγμα τον Τομ Κότον, Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή από το Άρκανσο -καλέ θυμάστε τη Σουζάνα από το Άρκανσο που θα της έβαζε ο Αλ Γκορ, νεοεκλεγείς τότε Αντιπρόεδρος, γρήγορο διαδίκτυο; τι να κάνει βρε η Σουζάνα;- ο οποίος Τομ Κότον μιλώντας στο Fox News επιβεβαίωσε ότι ο ιός προέρχεται από ένα υψηλής ασφαλείας (όχι και τόσο, καθώς φαίνεται) βιοχημικό εργαστήριο στην Ουχάν, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία.
Χαμός στα social αλλά μην νομίζετε, εγώ το διάβασα και στην Washington Examiner, μια σοβαρή ιστοσελίδα, με νέα για συντηρητικούς, όπως μας λέει, που έχει σήμα έναν αετό που μοιάζει σαν εκείνο του Γ’ Ράιχ ξεχειλωμένο και η γραμματοσειρά είναι αντιγραφή του Deutschland uber alles. Λέει λοιπόν η ιστοσελίδα που μας λέει πάντα την αληθινή αλήθεια ότι ο Κότον έχει δίκιο να αναρωτιέται και να σταματήσουμε να τον κοροϊδεύουμε εμείς, τ’ αληθινά χάπατα στα social. Γιατί μήπως η Ουχάν δεν έχει εργαστήρια; Μήπως η Global Times δεν έγραψε ότι μπορεί και να μην ξεκίνησε από την αγορά; Και αφού η Global Times δεν γράφει κάτι που δεν το έχει εγκρίνει ο ίδιος ο Σι Τζινπίνγκ (προσωπικά ε;), άρα… Άρα μην τα βάζετε με τον κύριο Κότον γιατί όλοι ξέρουμε ότι καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Την πιάσατε τώρα την αληθινή αλήθεια;

Γιατί οι άλλοι, που γράφουν στα social ότι πίσω από την επιδημία βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, αυτοί είναι ρώσικα τρολ. Τα ίδια που προσπάθησαν ν’ αποσταθεροποιήσουν τη χώρα στις εκλογές του 2016 (να δείτε που θα το κάνουν και φέτος). Γιατί ως γνωστόν Ρώσοι και Κινέζοι είναι φίλοι γιατί κάποτε είχαν και οι δύο κόκκινες σημαίες.

“Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν έχουμε να τα βάλουμε μόνο με τον ιό αλλά και τα τρολ και τις θεωρίες συνωμοσίας”, είπε ο Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους. Και καλά θα κάνετε να με πιστέψετε γιατί εγώ δεν είμαι τρολ και αυτό είναι το αληθινά αληθινό όνομα του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, που γεννήθηκε στην Ερυθραία, η οποία τότε δεν ήταν χώρα αλλά επαρχία της Αιθιοπίας, που το 1993 κήρυξε την ανεξαρτησία της και από τότε την κυβερνά ένα κόμμα, χωρίς εκλογές. Η παραπληροφόρηση, είπε ο κ. Γκεμπρεγέσους μιλώντας σε δημοσιογράφους, προκαλεί σύγχυση και φόβο προσθέτοντας ότι κάνει τη δουλειά τους πολύ πιο δύσκολη. Και δίκιο έχει αλλά πού να το βρει.

Εγώ πάντως την αληθινή αλήθεια την ξέρω: για να προστατευτούμε από τον ιό πρέπει να τρώμε σκόρδο, πολύ σκόρδο. Κι ας λέει ο ΠΟΥ ότι αυτά είναι βλακείες. Γιατί κι αυτοί τα ‘χουν κάνει πλακάκια με την κινεζική κυβέρνηση (καταλαβαίνετε από τα παραπάνω γιατί) που αμόλησε τον ιό και θέλουν να μας ξεκάνουν, επειδή έχουμε πολλά κόμματα και είμαστε δημοκρατία. Γιατί το σκόρδο και καλό για την καρδιά είναι και διώχνει ως γνωστόν και τα βαμπίρ. Έτσι δεν είναι; Και ο κορωνοϊός από πού ήρθε; Από τις νυχτερίδες. Που τι είναι; Βαμπίρ. Άρα;;;

You May Also Like

Ειδήσεις από δύο πλευρές

@valia_kaimaki Την εβδομάδα που πέρασε, δύο ιστορίες που είχαν άμεση σχέση με τα μέσα ...

Pokemon for ever

Γράφει η Βάλια Καϊμάκη | valia@inrec.gr “Γρήγορα, γρήγορα, έχει ένα Pokemon στο γραφείο του ...

Χαμένοι στα social

Γράφει η Βάλια Καϊμάκη Είναι κάτι βδομάδες τώρα που έχω χάσει εντελώς την μπάλα ...

Εξωτικές μονάδες της καθημερινότητας

Γράφει η Βάλια Καϊμάκη | valia@inrec.gr Όταν “κουβεντιάζουμε” τα μαθηματικά στο σπίτι, μια από ...

Τα apps δεν χρειάζονται μαμά

Αν είστε μία από τις τυχερές που δουλεύουν στην Apple ή στο facebook, αγαπάτε ...

Έχω κατάθλιψη ή όχι τελικά;

Την περασμένη εβδομάδα κουβεντιάζαμε για τις σειρές και για την ιστορία του θεατή με ...

X