Λειτούργησε το θαύμα

Γράφουν η Μερόπη Μωυσέως και ο Βασίλης Ιερείδης

 • Τύχη βουνό χάρη στον… κορωνοϊό είχαν το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου [ΣΑΚ].
 • Γιατί το λέμε αυτό; Διότι την ώρα που η επιδημία έχει δραματικά αποτελέσματα, γλύτωσε την αξιοπρέπεια [όση έχει απομείνει] του ΥΠΠΑΝ και του ΣΑΚ σε ό,τι αφορά την Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας.
 • Κι αυτό επειδή η Μπιενάλε, που τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε να ξεκινά κάθε Μάιο, μεταφέρθηκε για τον Αύγουστο.
 • Δίνοντας, έτσι, τον απαραίτητο χρόνο στο αρμόδιο υπουργείο [οι Ιταλοί ξέρουν πόσο πιεσμένα είναι τα παιδιά εκεί στο υπουργείο] και στον εντολοδόχο, τον ΣΑΚ [που είναι επίσης πολύ απασχολημένοι εκεί στις σκαλωσιές να εκδίδουν άδειες και να χτίζουν πύργους στα γερά θεμέλια της άμμου της Λεμεσού], ώστε να απευθύνουν το σχετικό κάλεσμα στους αρχιτέκτονες για τη συμμετοχή της Κύπρου στη διεθνή διοργάνωση.
 • Το καταλάβαμε; Είναι Μάρτης και δεν άνοιξε ακόμη η υποβολή προτάσεων για τη συμμετοχή της χώρας σε μια διοργάνωση που θα γινόταν τον Μάη. Πότε να υποβάλουν οι αρχιτέκτονες τις προτάσεις τους, πότε να αξιολογηθούν και πότε να υλοποιηθεί εκείνη που θα επιλεγεί;
 • Τύχη βουνό, λοιπόν. Μεταφέρθηκε για τον Αύγουστο ελέω κορωνοϊού η Μπιενάλε και τώρα ΥΠΠΑΝ και ΣΑΚ μπορούν να δράσουν με άνεση.
 • Είναι αυτό που λέμε… take your time guys.
 • Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αρχιτέκτονες και ο ΣΑΚ ειδικά έδωσαν μεγάλο αγώνα για να διασφαλίσουν πριν πολλά χρόνια τη συμμετοχή της Κύπρου στην εν λόγω διοργάνωση. Είναι κρίμα αυτή η προσπάθεια να χαθεί ξαφνικά και άδοξα.
 • Είναι ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι επιμελητής της φετινής Μπιενάλε είναι ο γείτονάς μας από τη Βηρυτό Χασίμ Σαρκίς [Hashim Sarkis], με γραφεία στη Βηρυτό και τη Νέα Υόρκη, ακαδημαϊκός και αρχιτέκτονας.
 • «Πώς θα ζούμε μαζί;», αυτό είναι το θέμα της φετινής πρόσκλησης του Σαρκίς και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την Κύπρο να παρουσιάσει μια δική της, φρέσκια πρόταση.
 • Ελπίζουμε ο χρόνος να βοηθήσει τους αρχιτέκτονες να ασχοληθούν και να καταφέρουν να στείλουν μια καλή πρόταση στη φετινή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, μιας και ο κορωνοϊός απέδειξε ότι «στην Κύπρο το θαύμα λειτουργεί ακόμη».

 

You May Also Like

Ήμουν κι εγώ εκεί

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Να δείτε που θα έρθουν τα 173 κειμήλια από ...

Τα λεφτά των τεχνών

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Ανταποκρίθηκε στο αίτημα των ιδιωτικών θεατρικών ομάδων ο Θεατρικός ...

Τα τείχη μέσα μας

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Δεν θυμάμαι ποια χρονιά παρακολούθησα για πρώτη φορά το ...

Πού πας χωρίς ράσιες, Ρομέο;

Η βδομάδα που μας πέρασε δεν ήταν η πιο ευχάριστη για τον κόσμο του ...

“Κοίτα από μακριά εσύ την ειρήνη και η ειρήνη εσένα”

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Με όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο Κραν Μοντανά, αναρωτιέμαι ...

Είμαστε όλοι ανθέλληνες

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Ο Λεμεσιανός Γιάννης Οικονομίδης ήταν ο “Αθηναίος της εβδομάδας” ...

X