«Μένω σπίτι – μένω με τέχνη» από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι - Μένω με Τέχνη» απευθύνεται σε όσους παραμένουν στα σπίτια τους με συμπτώματα του κορωνοϊού ή για προληπτικούς λόγους

Αν υπήρχε βραβείο ευελιξίας, θα το παραλάμβανε ομόφωνα η Λεβέντειος Πινακοθήκη: η γνωστή πινακοθήκη στο κέντρο της Λευκωσίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι – Μένω με Τέχνη» που απευθύνεται σε όσους παραμένουν στα σπίτια τους με συμπτώματα του κορωνοϊού ή για προληπτικούς λόγους.

Η Λεβέντειος εγκαινιάζει διαδικτυακά τη νέα της δράση, παραμένοντας σε συνεχή επαφή με το κοινό. Συγκεκριμένα, στην σελίδα της πινακοθήκης στο facebook θα αναρτά βίντεο εικονικών επισκέψεων, μέσα από θεματικές που σχετίζονται με τις Συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης ενώ μέσα από ξεχωριστές αναρτήσεις θα προσφέρει πρόσβαση σε διεθνή καλλιτεχνικά θέματα. «Στο πνεύμα αυτό, προσκαλούμε και άλλα μουσεία να στηρίξουν και να ακολουθήσουν το πρόγραμμα προβάλλοντας δικά τους αντικείμενα και ειδήσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Λεβέντειου Πινακοθήκης.

Στο μεταξύ, η Λεβέντειος Πινακοθήκη στο παρόν στάδιο παραμένει ανοιχτή για το κοινό, έχοντας ωστόσο αναστείλει κάθε παράλληλη δραστηριότητα (εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαλέξεις, ξεναγήσεις).

«Ενημερωνόμαστε συνεχώς από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τις εξελίξεις για τον νέο κορωνοϊό COVID-19 στη χώρα μας και διεθνώς και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, αναβάλλεται για τον Μάιο η προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου έκθεση τέχνης και δημοπρασίας Life, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.

Φωτογραφία: ©Λεβέντειος Πινακοθήκη

You May Also Like

Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2014

Οι υποψηφιότητες για την 86η Απονομή των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ ανακοινώνονται την Πέμπτη στις ...

Παράπονο σε ένα δέντρο: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μας προτρέπει να αγκαλιάσουμε ένα δέντρο

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μας προτρέπει να βγούμε στα πάρκα της πόλης μας, να αγκαλιάσουμε ...

Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι Σφίγγες

Στην πλήρη αποκάλυψη των μαρμάρινων Σφιγγών που βρέθηκαν στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη προχώρησαν ...

Ένα έργο για την κλιματική αλλαγή από τους μαθητές του Λυκείου Κολοσσίου

Ένα γλυπτό στο εσωτερικό του οποίου τοποθετήθηκαν σπόροι γρασιδιού για να φυτρώσουν και το ...

Οι μεγάλοι νικητές των iPhone Photography Awards 2020

Για την Dimpy Bhalotia, Ινδή φωτογράφο που ζει στη Βρετανία, η εικόνα με τα ...

Βιβλίο : «Το Βασίλειο που έγινε η πόλη της Λάρνακας»

Ένα βιβλίο το οποίο καταγράφει την ιστορία της Λάρνακας και την πορεία των ανθρώπων ...

X