«Μένω σπίτι – μένω με τέχνη» από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι - Μένω με Τέχνη» απευθύνεται σε όσους παραμένουν στα σπίτια τους με συμπτώματα του κορωνοϊού ή για προληπτικούς λόγους

Αν υπήρχε βραβείο ευελιξίας, θα το παραλάμβανε ομόφωνα η Λεβέντειος Πινακοθήκη: η γνωστή πινακοθήκη στο κέντρο της Λευκωσίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι – Μένω με Τέχνη» που απευθύνεται σε όσους παραμένουν στα σπίτια τους με συμπτώματα του κορωνοϊού ή για προληπτικούς λόγους.

Η Λεβέντειος εγκαινιάζει διαδικτυακά τη νέα της δράση, παραμένοντας σε συνεχή επαφή με το κοινό. Συγκεκριμένα, στην σελίδα της πινακοθήκης στο facebook θα αναρτά βίντεο εικονικών επισκέψεων, μέσα από θεματικές που σχετίζονται με τις Συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης ενώ μέσα από ξεχωριστές αναρτήσεις θα προσφέρει πρόσβαση σε διεθνή καλλιτεχνικά θέματα. «Στο πνεύμα αυτό, προσκαλούμε και άλλα μουσεία να στηρίξουν και να ακολουθήσουν το πρόγραμμα προβάλλοντας δικά τους αντικείμενα και ειδήσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Λεβέντειου Πινακοθήκης.

Στο μεταξύ, η Λεβέντειος Πινακοθήκη στο παρόν στάδιο παραμένει ανοιχτή για το κοινό, έχοντας ωστόσο αναστείλει κάθε παράλληλη δραστηριότητα (εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαλέξεις, ξεναγήσεις).

«Ενημερωνόμαστε συνεχώς από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τις εξελίξεις για τον νέο κορωνοϊό COVID-19 στη χώρα μας και διεθνώς και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, αναβάλλεται για τον Μάιο η προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου έκθεση τέχνης και δημοπρασίας Life, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.

Φωτογραφία: ©Λεβέντειος Πινακοθήκη

You May Also Like

Ξεκινά το Σάββατο η μεγάλη γιορτή των «μικρών» ταινιών

Με προβολές και πάρτι με τον Φοίβο Δεληβοριά ξεκινά το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το ...

Οι «Πλάνητες» εγκαινιάζουν το εικαστικό Πάφος2017

Η έκθεση με τίτλο «Πλάνητες» εγκαινιάζεται στις 28 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα ...

Πέντε οι σκελετοί [μέχρι στιγμής] στην Αμφίπολη

Πέντε είναι οι «ένοικοι» του ταφικού μνημείου στον λόφο Καστά, στην Αμφίπολη, σύμφωνα με ...

Αρχαιολογικές ανακαλύψεις στα χαρακώματα στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Όταν οι συμμαχικές δυνάμεις έσκαβαν χαρακώματα κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο ...

Το καινούριο πρόγραμμα FlashArt@Rialto

Ο Οργανισμός Θέατρο Ριάλτο αξιολογώντας θετικά τα αποτελέσματα του προγράμματος FlashArt@Rialtο κατά τη διάρκεια ...

Εξετάσεις για το τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της ότι οι ...

X