«Μένω σπίτι – μένω με τέχνη» από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι - Μένω με Τέχνη» απευθύνεται σε όσους παραμένουν στα σπίτια τους με συμπτώματα του κορωνοϊού ή για προληπτικούς λόγους

Αν υπήρχε βραβείο ευελιξίας, θα το παραλάμβανε ομόφωνα η Λεβέντειος Πινακοθήκη: η γνωστή πινακοθήκη στο κέντρο της Λευκωσίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι – Μένω με Τέχνη» που απευθύνεται σε όσους παραμένουν στα σπίτια τους με συμπτώματα του κορωνοϊού ή για προληπτικούς λόγους.

Η Λεβέντειος εγκαινιάζει διαδικτυακά τη νέα της δράση, παραμένοντας σε συνεχή επαφή με το κοινό. Συγκεκριμένα, στην σελίδα της πινακοθήκης στο facebook θα αναρτά βίντεο εικονικών επισκέψεων, μέσα από θεματικές που σχετίζονται με τις Συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης ενώ μέσα από ξεχωριστές αναρτήσεις θα προσφέρει πρόσβαση σε διεθνή καλλιτεχνικά θέματα. «Στο πνεύμα αυτό, προσκαλούμε και άλλα μουσεία να στηρίξουν και να ακολουθήσουν το πρόγραμμα προβάλλοντας δικά τους αντικείμενα και ειδήσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Λεβέντειου Πινακοθήκης.

Στο μεταξύ, η Λεβέντειος Πινακοθήκη στο παρόν στάδιο παραμένει ανοιχτή για το κοινό, έχοντας ωστόσο αναστείλει κάθε παράλληλη δραστηριότητα (εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαλέξεις, ξεναγήσεις).

«Ενημερωνόμαστε συνεχώς από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τις εξελίξεις για τον νέο κορωνοϊό COVID-19 στη χώρα μας και διεθνώς και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, αναβάλλεται για τον Μάιο η προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου έκθεση τέχνης και δημοπρασίας Life, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.

Φωτογραφία: ©Λεβέντειος Πινακοθήκη

You May Also Like

«Captured by Georgia Savva», έκθεση φωτογραφίας στο 6Χ6

Στις 3 Ιουλίου εγκαινιάζεται στο Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6, στη Λεμεσό, η έκθεση της Γεωργίας ...

Μουσικοθεατρική η νέα παραγωγή του «Διόνυσος»

Μουσικοθεατρική θα είναι η νέα παραγωγή του Θέατρου Διόνυσος, η οποία κάνει πρεμιέρα στις ...

Τι θα δούμε στη φετινή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού

Στις 9, 10 και 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, στο ...

ορατότητες / απηχήσεις

Στις 15 Μαρτίου 2019 εγκαινιάζεται στο ΓΚΑΡΑΖ η έκθεση ορατότητες / απηχήσεις / με ...

Διαδικτυακή έκθεση «Recurring Memories»

Η διαδικτυακή πλατφόρμα «Visual Space» παρουσιάζει μια νέα έκθεση με τίτλο «Recurring Memories» από ...

Αναδρομική έκθεση Άντη Παρτζίλη | 45 χρόνια σκηνογραφίας

Μια αναδρομική έκθεση με το πλούσιο σκηνογραφικό έργο του Άντη Παρτζίλη πραγματοποιείται στην Πανεπιστημιούπολη ...

X