Ικανοποιητικό χρόνο στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου να οργανώσει τη συμμετοχή της Κύπρου στη φετινή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής δίνει η αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της μεγάλης διεθνούς έκθεσης. Η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής, που πραγματοποιείται ανά διετία στη Βενετία, θα διεξαγόταν τον ερχόμενο Μάιο (ως είθισται), ωστόσο λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία, μεταφέρθηκε για τον μήνα Αύγουστο.

Ευχής έργο για τη χώρα μας, η 8η συμμετοχή της οποίας στην διεθνή διοργάνωση ήταν αμφίβολη. Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την κυπριακή συμμετοχή έγινε μόλις την Παρασκευή, 6 Μαρτίου.

Λειτούργησε το θαύμα

Η 17η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής θα διεξαχθεί (κορωνοϊού επιτρέποντος) από τις 29 Αυγούστου έως τις 29 Νοεμβρίου 2020 με θέμα How will we live together? (Πώς θα ζήσουμε μαζί;) σε επιμέλεια του Λιβανέζου αρχιτέκτονα Hashim Sarkis.

Κυπριακό περίπτερο

Με κύριο χορηγό της κυπριακής συμμετοχής τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ (ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 110 χιλιάδες ευρώ), την ευθύνη της διοργάνωσης αναλαμβάνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου. Την περασμένη Παρασκευή, ο ΣΑΚ απηύθυνε πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάληψη της θέσης του/της επιμελητή/τριας για τη συμμετοχή της Κύπρου στη φετινή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής. Ο ΣΑΚ θα επιλέξει κατόπιν αξιολόγησης από ειδική επιτροπή τον/την επιμελητή/τρια (και την ομάδα που θα τον/την πλαισιώνει) του κυπριακού περιπτέρου. Στην ανακοίνωση των αρχιτεκτόνων διευκρινίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψη πως θα κληθούν να ακολουθήσουν ένα απαιτητικό χρονοδιάγραμμα, τόσο κατά την υποβολή της πρότασής τους (μέχρι τις 31 Μαρτίου) αλλά και -σε περίπτωση επιλογής- κατά την υλοποίησή της.

+ Υποβολή προτάσεων την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 μεταξύ των ωρών 08:30 έως 15:30. Πληροφορίες architecture.org.cy και τηλ. 22672887.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©Andrea Avezzu | Courtesy of La Biennale di Venezia

You May Also Like

Η αρχαιότερη μορφή τέχνης στην Ευρώπη;

Στην εντυπωσιακή δήλωση πως οι τοιχογραφίες στα σπήλαια Ελ Καστίγιο [El Castillo] της Βόρειας ...

Αναβλήθηκε η συζήτηση για το Εθνολογικό Μουσείο στη Βουλή

Στην απουσία εκπροσώπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, αναβλήθηκε η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για ...

15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής – ο Alejandro Aravena στο τιμόνι

O Alejandro Aravena αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση της 15ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας, σύμφωνα με ...

«Το βιβλίο στη ζωή μας»

Το Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ και το Βιβλιοπωλείο Κ.Π Κυριάκου διοργανώνουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου ...

Διεθνής Μέρα Μουσείων 2016 στα Μουσεία Παγκύπριου Γυμνασίου

Το Παγκύπριο Γυμνάσιο και τα Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ...

H Nico Sell πρώτη ομιλήτρια στο TEDxLimassol

Η Nico Sell, η «πιο προστατευμένη γυναίκα στον κόσμο» είναι η πρώτη ομιλήτρια στο ...

X