Με όμορφες και ξεχωριστές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους υποδέχεται την Άνοιξη το Μουσείο Παραμυθιού στην παλιά Λευκωσία.

  • Tea afternoons

Τα Τea afternoons συνεχίζονται στο μουσείο, με τον «Μικρό δράκο Καρύδα» στην περιπέτεια του «Ο θησαυρός της ζούγκλα». Τα παιδιά με με τον Δράκο Καρύδα θα βρουν ένα κομμάτι δέρμα μ’ ένα παράξενο σχέδιο. «Σίγουρα είναι χάρτης θησαυρού!» Πού να κρύβεται ο θησαυρός; Τα παιδιά καλούνται να τον αναζητήσουν ενώ οι γονείς την ίδια ώρα θα έχουν τη ευκαιρία να απολαύσουν το τσάι τους στην γκαλερί του μουσείου, «Τσάι με την Αλίκη». Τα Tea Afternoons πραγματοποιούνται με τη δημιουργία ομάδων 8-12 παιδιών [ηλικιών 4-12 ετών] που θα έχουν στη διάθεσή τους το Μουσείο Παραμυθιού για μιάμιση ώρα, οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.

Χρόνια πολλά, Μουσείο Παραμυθιού

  • Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Γράφω Δρακοπαραμύθια»
  • To Μουσείο Παραμυθιού πραγματοποιεί ένα δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο των δράκων το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 11:00, με την ανάγνωση ιστοριών με δράκους και την προσπάθεια συγγραφής μιας ιστορίας μέσα από ευφάνταστα παιχνίδια. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και έχει διάρκεια 90 λεπτά. Κόστος συμμετοχής 7 ευρώ. Το εργαστήριο συντονίζει η φιλόλογος, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην δημιουργική γραφή, Μαρία Χριστίνα Ραφτοπούλου.

    Παραμύθια από το τηλέφωνο

Η 20η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης και το Μουσείο Παραμυθιού την τιμά με παραμύθια από το τηλέφωνο! Δεκάδες εθελοντές μοιράζονται τις αγαπημένες τους ιστορίες με τα παιδιά μέσω τηλεφώνου. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Μαρτίου.

  • Εργαστήρι εικαστικής δημιουργίας και ενεργητικής αφήγησης εμπνευσμένο από το παραμύθι «Ο λαίμαργος Τουνελόδρακος»

Το Σάββατο 21 Μαρτίου το Μουσείο Παραμυθιού διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι ενεργητικής αφήγησης και εικαστικής δημιουργίας εμπνευσμένο από το απολαυστικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο λαίμαργος τουνελόδρακος» (1985). Τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες τον παμπονηρό Τουνελόδρακο, ο οποίος, με το τεράστιο στόμα που μοιάζει με τούνελ, ξεγελάει και καταπίνει τα τρενάκια του Τρενιντάντ, καθώς και το μικρό τρενάκι τον «Τσουφ Τσουφ» που αποφασίζει να βάλει τέρμα στα πονηρά του σχέδια με έναν ευφάνταστο τρόπο! Στο εργαστήρι τα παιδιά θα δημιουργήσουν τρισδιάστατους δράκους χρησιμοποιώντας μικτά υλικά και την τεχνική της μονοτυπίας. Τέλος, θα κληθούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες συνεργατικής ζωγραφικής για να γεμίσουν την «πεινασμένη» κοιλιά των δράκων τους.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου από τις  11:00 μέχρι τις 12:30. Το εργαστήριο συντονίζει η εικαστική παιδαγωγός δρ Τερέζα Μαρκίδου.
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ (περιλαμβάνεται το κόστος των υλικών).

+ Για κρατήσεις συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες του Μουσείου Παραμυθιού και πληροφορίες, τηλ. 22376522. Το Μουσείο Παραμυθιού βρίσκεται στην οδό Γρανικού 32, Λευκωσία. Facebook: Μουσείο Παραμυθιού

You May Also Like

” Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons” |Τελευταίες παραστάσεις

H Fresh Target Theatre ανακοινώνει τις τελευταίες 2 επιπλέον παραστάσεις για τη θεατρική παράσταση ...

22ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου|Tracks

Από τη γέννησή της στο Δέλτα του Μισσισσιππή, η τζαζ μουσική, που αναδύθηκε την ...

«Ένα Πορτρέτο της Μόνα Λίζα»: Επιπρόσθετες παραστάσεις

Ακόμα ένα πορτρέτο Λευκωσία και ένα Λεμεσό! Σκηνοθετημένο αναλόγιο των φανταστικών διαλόγων μεταξύ του ...

“De profundis” του Oscar Wilde με την Βασιλική Κυπραίου και τον Βαγγέλη Γέττο

«Διάβασε και ξαναδιάβασε αυτό το γράμμα μέχρι να σκοτώσει τη ματαιοδοξία σου». Με αυτή ...

«Η Σκοτεινή Πέτρα» από τη θεατρική ομάδα La Baracca

Η θεατρική ομάδα La Baracca παρουσιάζει το έργο του βραβευμένου Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Αλπέρτο ...

Πρεμιέρα στο Θέατρο Ένα για το έργο «Υπό το μηδέν»

Ηθοποιοί και θεατές ζουν μαζί τα συναισθήματα των δυο αδελφών στο ψυγείο του «Υπό ...

X