Με όμορφες και ξεχωριστές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους υποδέχεται την Άνοιξη το Μουσείο Παραμυθιού στην παλιά Λευκωσία.

  • Tea afternoons

Τα Τea afternoons συνεχίζονται στο μουσείο, με τον «Μικρό δράκο Καρύδα» στην περιπέτεια του «Ο θησαυρός της ζούγκλα». Τα παιδιά με με τον Δράκο Καρύδα θα βρουν ένα κομμάτι δέρμα μ’ ένα παράξενο σχέδιο. «Σίγουρα είναι χάρτης θησαυρού!» Πού να κρύβεται ο θησαυρός; Τα παιδιά καλούνται να τον αναζητήσουν ενώ οι γονείς την ίδια ώρα θα έχουν τη ευκαιρία να απολαύσουν το τσάι τους στην γκαλερί του μουσείου, «Τσάι με την Αλίκη». Τα Tea Afternoons πραγματοποιούνται με τη δημιουργία ομάδων 8-12 παιδιών [ηλικιών 4-12 ετών] που θα έχουν στη διάθεσή τους το Μουσείο Παραμυθιού για μιάμιση ώρα, οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.

Χρόνια πολλά, Μουσείο Παραμυθιού

  • Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Γράφω Δρακοπαραμύθια»
  • To Μουσείο Παραμυθιού πραγματοποιεί ένα δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο των δράκων το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 11:00, με την ανάγνωση ιστοριών με δράκους και την προσπάθεια συγγραφής μιας ιστορίας μέσα από ευφάνταστα παιχνίδια. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και έχει διάρκεια 90 λεπτά. Κόστος συμμετοχής 7 ευρώ. Το εργαστήριο συντονίζει η φιλόλογος, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην δημιουργική γραφή, Μαρία Χριστίνα Ραφτοπούλου.

    Παραμύθια από το τηλέφωνο

Η 20η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης και το Μουσείο Παραμυθιού την τιμά με παραμύθια από το τηλέφωνο! Δεκάδες εθελοντές μοιράζονται τις αγαπημένες τους ιστορίες με τα παιδιά μέσω τηλεφώνου. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Μαρτίου.

  • Εργαστήρι εικαστικής δημιουργίας και ενεργητικής αφήγησης εμπνευσμένο από το παραμύθι «Ο λαίμαργος Τουνελόδρακος»

Το Σάββατο 21 Μαρτίου το Μουσείο Παραμυθιού διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι ενεργητικής αφήγησης και εικαστικής δημιουργίας εμπνευσμένο από το απολαυστικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο λαίμαργος τουνελόδρακος» (1985). Τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες τον παμπονηρό Τουνελόδρακο, ο οποίος, με το τεράστιο στόμα που μοιάζει με τούνελ, ξεγελάει και καταπίνει τα τρενάκια του Τρενιντάντ, καθώς και το μικρό τρενάκι τον «Τσουφ Τσουφ» που αποφασίζει να βάλει τέρμα στα πονηρά του σχέδια με έναν ευφάνταστο τρόπο! Στο εργαστήρι τα παιδιά θα δημιουργήσουν τρισδιάστατους δράκους χρησιμοποιώντας μικτά υλικά και την τεχνική της μονοτυπίας. Τέλος, θα κληθούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες συνεργατικής ζωγραφικής για να γεμίσουν την «πεινασμένη» κοιλιά των δράκων τους.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου από τις  11:00 μέχρι τις 12:30. Το εργαστήριο συντονίζει η εικαστική παιδαγωγός δρ Τερέζα Μαρκίδου.
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ (περιλαμβάνεται το κόστος των υλικών).

+ Για κρατήσεις συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες του Μουσείου Παραμυθιού και πληροφορίες, τηλ. 22376522. Το Μουσείο Παραμυθιού βρίσκεται στην οδό Γρανικού 32, Λευκωσία. Facebook: Μουσείο Παραμυθιού

You May Also Like

«Ποιος θυμάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;»

Το Βιβλιοτρόπιο, ολοκληρώνοντας τον κύκλο εκδηλώσεων «Συνέργειες» στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις ...

Αποκριά με τους Burger Project live streaming από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Σάββατο 13 Μαρτίου, στις 12.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εκπέμπει ...

“Who Cares” – Δεύτερος κύκλος παραστάσεων

H Ομάδα Εν Δράσει παρουσιάζει το δεύτερο κύκλο παραστάσεων της σόλο περφόρμανς της Εύης ...

Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη

Από τον πολιτιστικό οργανισμό Arts Embrace μια διαδραστική μουσικοχορευτική παιδική παράσταση, βασισμένη στο μυθιστόρημα ...

«Το Δικό της Δωμάτιο»: Ανοιχτή συζήτηση με οκτώ γυναίκες

Στην πρώτη από μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων, η Σ Ε Ζ Ο Ν προσκαλεί ...

«Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1»: επιστρέφουν στο Ίδρυμα ARTος

Η θεατρική παράσταση «Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1» επιστρέφει στο Ίδρυμα ARTος μετά την επιτυχημένη ...

X