Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη

Από τον πολιτιστικό οργανισμό Arts Embrace μια διαδραστική μουσικοχορευτική παιδική παράσταση, βασισμένη στο μυθιστόρημα “Ο Δον Κιχώτης”  του Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα και τη σύνθεση του Georg Philipp Telemann “Η σουίτα του Δον Κιχώτη” για έγχορδα και τσέμπαλο. Απόδοση κειμένων: Μαγδαλένα Ζήρα.

Μουσικοί: Κωνσταντίνος Δεμιρτζόγλου – βιολί, Βίκη Χατζηανδρέου – βιολί, Νικόλας Ευθυμίου – βιόλα, Δώρος Ζήσιμος – τσέλο, Άντρη Χατζηανδρέου – πιάνο.

Χορεύουν: Βίκη Κάλλα, Παναγιώτης Τοφή

Αφήγηση: Λένα Κάσιου

Εκπαιδεύτρια: Νατάσα Χατζηανδρέου

Μια φράση του γνωστού μυθιστορήματος «Ο Δον Κιχώτης» ήταν αρκετή για να εμπνεύσει την ομάδα Arts Embrace να δημιουργήσει την παραγωγή αυτή: «Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε Σάντσο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!» Το μυθιστόρημα του Θερβάντες αποτελεί ένα από τα πιο εμπνευσμένα έργα της νεότερης δυτικής λογοτεχνίας. Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάνο, ενός απλού αγρότη ο οποίος έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης. Η πρωτοτυπία της παράστασης βασίζεται στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα έργο μπαρόκ εποχής, το οποίο παρουσιάζεται με μια σύγχρονη ματιά, χρησιμοποιώντας την αφήγηση ως ένα μέσο προσέγγισης του νεαρού κοινού σε συνάρτηση με την απόδοση της ιστορίας μέσα από το σύγχρονο χορό και τις σύγχρονες τεχνοτροπίες και μεθόδους εμπλοκής του κοινού στο δημιουργικό κομμάτι.

Πρόκειται δηλαδή για μία διαδραστική εκπαιδευτική παράσταση, μια οξύμωρη σύμπραξη μπαρόκ μουσικής με δρώμενο σύγχρονου χορού που αποδίδει διαφορετικά και με εξαιρετικά ενδιαφέρον τρόπο την ιστορία του Δον Κιχώτη. Η συμμετοχή των παιδιών είναι κυρίως κινησιολογική, αφού της παράστασης προηγείται σύντομο εργαστήρι με τους χορογράφους/χορευτές οι οποίοι προετοιμάζουν τα παιδιά για την ενεργό εμπλοκή τους σε αυτή. Έτσι, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την ιστορία μέσω αφήγησης, να ακούσουν το πρωτότυπο έργο του Τέλεμαν και να συμμετάσχουν κινησιολογικά με την καθοδήγηση των χορευτών.

Χορηγός: Medochemie

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 22 Μαρτίου, 11:00

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 12 / 6, E-ticket: www.rialto.com.cy

You May Also Like

«Το Παιχνίδι της Σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο στην ΕΘΑΛ

Μια παράξενη ασθένεια έχει τρυπώσει σ’ αυτή την πόλη. Ξαφνικά οι άνθρωποι αρχίζουν να ...

Fengaros Reacts στο spotify

Μια συλλογή με live cuts από το διαδικτυακό φεστιβάλ Fengaros Reacts που πραγματοποιήθηκε τον ...

Σωκράτης Σωκράτους: Απαράβατο Άσυλο

Μετά από έξι χρόνια ο Σωκράτης Σωκράτους επανέρχεται με μια ακόμη ατομική έκθεση, την ...

Η Μαρία Κάλλας «επιστρέφει» στη σκηνή

Η θρυλική ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας «επιστρέφει» στη σκηνή 45 χρόνια μετά μέσω ...

Έργα του Θεόδοτου και της Μαρίας Κάνθου σε μια έκθεση

Εκθεση με ζωγραφικά έργα του Θεόδοτου Κάνθου και της κόρης του, Μαρίας, μουσική από ...

Σαν σήμερα στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 πεθαίνει η Μαρία Κάλλας

Σαν σήμερα στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977 πεθαίνει η Μαρία Κάλλας. Ήταν κορυφαία Ελληνοαμερικανίδα ...

X