Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη

Από τον πολιτιστικό οργανισμό Arts Embrace μια διαδραστική μουσικοχορευτική παιδική παράσταση, βασισμένη στο μυθιστόρημα “Ο Δον Κιχώτης”  του Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα και τη σύνθεση του Georg Philipp Telemann “Η σουίτα του Δον Κιχώτη” για έγχορδα και τσέμπαλο. Απόδοση κειμένων: Μαγδαλένα Ζήρα.

Μουσικοί: Κωνσταντίνος Δεμιρτζόγλου – βιολί, Βίκη Χατζηανδρέου – βιολί, Νικόλας Ευθυμίου – βιόλα, Δώρος Ζήσιμος – τσέλο, Άντρη Χατζηανδρέου – πιάνο.

Χορεύουν: Βίκη Κάλλα, Παναγιώτης Τοφή

Αφήγηση: Λένα Κάσιου

Εκπαιδεύτρια: Νατάσα Χατζηανδρέου

Μια φράση του γνωστού μυθιστορήματος «Ο Δον Κιχώτης» ήταν αρκετή για να εμπνεύσει την ομάδα Arts Embrace να δημιουργήσει την παραγωγή αυτή: «Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε Σάντσο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!» Το μυθιστόρημα του Θερβάντες αποτελεί ένα από τα πιο εμπνευσμένα έργα της νεότερης δυτικής λογοτεχνίας. Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάνο, ενός απλού αγρότη ο οποίος έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης. Η πρωτοτυπία της παράστασης βασίζεται στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα έργο μπαρόκ εποχής, το οποίο παρουσιάζεται με μια σύγχρονη ματιά, χρησιμοποιώντας την αφήγηση ως ένα μέσο προσέγγισης του νεαρού κοινού σε συνάρτηση με την απόδοση της ιστορίας μέσα από το σύγχρονο χορό και τις σύγχρονες τεχνοτροπίες και μεθόδους εμπλοκής του κοινού στο δημιουργικό κομμάτι.

Πρόκειται δηλαδή για μία διαδραστική εκπαιδευτική παράσταση, μια οξύμωρη σύμπραξη μπαρόκ μουσικής με δρώμενο σύγχρονου χορού που αποδίδει διαφορετικά και με εξαιρετικά ενδιαφέρον τρόπο την ιστορία του Δον Κιχώτη. Η συμμετοχή των παιδιών είναι κυρίως κινησιολογική, αφού της παράστασης προηγείται σύντομο εργαστήρι με τους χορογράφους/χορευτές οι οποίοι προετοιμάζουν τα παιδιά για την ενεργό εμπλοκή τους σε αυτή. Έτσι, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την ιστορία μέσω αφήγησης, να ακούσουν το πρωτότυπο έργο του Τέλεμαν και να συμμετάσχουν κινησιολογικά με την καθοδήγηση των χορευτών.

Χορηγός: Medochemie

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 22 Μαρτίου, 11:00

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 12 / 6, E-ticket: www.rialto.com.cy

You May Also Like

«ΠερΆσματα» από το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή με το έργο «ΠερΆσματα» στις  ...

«Αιώνες μακριά από την Αλάσκα» στο ‘Διόνυσος’

Tο έργο «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα», του Άκη Δήμου, είναι η νέα παραγωγή ...

Πρώτη εμφάνιση για την νεοσύστατη «Μ[πάντα] Λάθος»

Μετά την… δολοφονική συνεργασία τουs στη παράσταση Killerτης Onion Art, οι Ειρένα Αβρααμίδου, Μάνος ...

«Η Βασίλισσα της ομορφιάς» στο Θέατρο Σκάλα

Μια μαύρη κωμωδία – ανατομία των οικογενειακών σχέσεων είναι η νέα παραγωγή του Θεάτρου ...

«Ο κήπος με τα χελιδόνια» από την Θεατρική Πορεία Λεμεσού

Η Θεατρική Πορεία Λεμεσού ανεβάζει το έργο  του Μπάμπη Τσικληρόπουλου «Ο Κήπος με τα ...

Εξώφυλλα δίσκων βυνιλίου σαράντα χρόνια μετά

Ο Alex Bartsch είναι ένας φωτογράφος πραγματικός fan της reggae. Πέρασε 10 χρόνια ψάχνοντας ...

X