Παράδοση βιβλίων κατ’ οίκον

Αφού δεν μπορούμε να πάμε εμείς, τα βιβλία που θέλουμε μάς βρίσκουν στο σπίτι χάρη στην κινητοποίηση των βιβλιοπωλείων

Παράδοση βιβλίων κατ’ οίκον προσφέρουν βιβλιοπωλεία σε Λευκωσία και Λεμεσό, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να διατηρήσουν επαφή με το αναγνωστικό κοινό που είναι περιορισμένο στο σπίτι, σε συμμόρφωση με τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυπριακή κυβέρνηση για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Εκτός από τα ενημερωτικά μηνύματα της Κυπριακής Δημοκρατίας που παίρνουμε στα κινητά μας, με τηλεφωνικό μήνυμα ή στα social media ενημερώνουν για τις υπηρεσίες τους και τα βιβλιοπωλεία.

Το βιβλιοπωλείο Rivergate έχει μεγάλη ποικιλία κυρίως από βιβλία για παιδιά. Κάπως έτσι ξεκίνησε η κατ’ οίκον παράδοση, για να εξυπηρετήσει γονείς που βρίσκονται στο σπίτι με τα παιδιά τους. Εκτός από αυτό, η διευθύντρια του Rivergate, Αίγλη Τούμπα, προτείνει καθημερινά στη σελίδα του βιβλιοπωλείου στο facebook σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες στο σπίτι με τα παιδιά, παραθέτοντας επίσης συνδέσμους σε βίντεο συγγραφέων που αφηγούνται παραμύθια αλλά και συνδέσμους απ’ όπου μπορούμε να «κατεβάσουμε» δωρεάν βιβλία.

Παράδοση κατ’ οίκον ξεκίνησε την Τετάρτη και το Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου, «πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις περί υγείας», όπως αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωσή του. Η παράδοση γίνεται την επόμενη εργάσιμη μέρα της παραγγελίας, τα απογεύματα ενώ η αποστολή αφορά τους δήμους Αγίου Δομετίου, Αγλαντζιάς, Έγκωμης, Λακατάμειας, Λευκωσίας και Στροβόλου. Για τους υπόλοιπους δήμους και πόλεις, συνεχίζεται η αποστολή μέσω Akis Express.

Η παράδοση γίνεται σε συμμόρφωση με τους κανόνες υγείας που εφαρμόζονται αυτό το διάστημα με σκοπό τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού

Την Πέμπτη ξεκίνησε την παράδοση κατ’ οίκον, μόνο για την πόλη της Λεμεσού, και το βιβλιοπωλείο Κυριάκου που βρίσκεται στην παραλιακή πόλη. Το εν λόγω βιβλιοπωλείο διαθέτει μεγάλη συλλογή από αγγλόφωνη λογοτεχνία.

Τέλος, το βιβλιοπωλείο Πάργα ενημέρωσε χθες τους πελάτες του ότι μπορούν να κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά με δωρεάν παράδοση για βιβλία ή χαρτικά υλικά αξίας άνω των 30 ευρώ.

 

You May Also Like

Ο ψηφοφόρος

Γράφει η Κατερίνα Μικελλίδου /katerina.mikellidou.10@ucl.ac.uk Το βάπτισμα του πυρός ως ψηφοφόρος το είχε λάβει ...

Ανησυχίες στη Γεροσκήπου για την πολιτιστικής σημασίας περιοχή «Εφτά Αϊγιώργιδες»

Διακαής πόθος,  του Θεατρικού Εργαστηρίου Γεροσκήπου που αποτελεί και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, είναι ...

Songs of my neighbours: οι πρώτες δράσεις

Με ένα εργαστήρι και ένα ζωντανό ταξίδι στη μνήμη, από τους κατοίκους του χωριού ...

To Πάφος2017 στα «Μετέωρα της Κύπρου»

Το πρόγραμμα Κοινωνικής Συμμετοχής του Οργανισμού Πάφος2017, επισκέπτεται το χωριό Επισκοπή, μέσα από μια ...

Ταινία η ζωή του Μπον Σκοτ

Η ζωή του θρυλικού τραγουδιστή των AC/DC Μπον Σκοτ γυρίζεται σε ταινία. Η παραγωγή ...

Open Call για τη φετινή Μπιενάλε Νέων στα Τίρανα

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την εκπροσώπηση της Κύπρου στη 18η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης ...

X