Παράδοση βιβλίων κατ’ οίκον

Αφού δεν μπορούμε να πάμε εμείς, τα βιβλία που θέλουμε μάς βρίσκουν στο σπίτι χάρη στην κινητοποίηση των βιβλιοπωλείων

Παράδοση βιβλίων κατ’ οίκον προσφέρουν βιβλιοπωλεία σε Λευκωσία και Λεμεσό, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να διατηρήσουν επαφή με το αναγνωστικό κοινό που είναι περιορισμένο στο σπίτι, σε συμμόρφωση με τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυπριακή κυβέρνηση για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Εκτός από τα ενημερωτικά μηνύματα της Κυπριακής Δημοκρατίας που παίρνουμε στα κινητά μας, με τηλεφωνικό μήνυμα ή στα social media ενημερώνουν για τις υπηρεσίες τους και τα βιβλιοπωλεία.

Το βιβλιοπωλείο Rivergate έχει μεγάλη ποικιλία κυρίως από βιβλία για παιδιά. Κάπως έτσι ξεκίνησε η κατ’ οίκον παράδοση, για να εξυπηρετήσει γονείς που βρίσκονται στο σπίτι με τα παιδιά τους. Εκτός από αυτό, η διευθύντρια του Rivergate, Αίγλη Τούμπα, προτείνει καθημερινά στη σελίδα του βιβλιοπωλείου στο facebook σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες στο σπίτι με τα παιδιά, παραθέτοντας επίσης συνδέσμους σε βίντεο συγγραφέων που αφηγούνται παραμύθια αλλά και συνδέσμους απ’ όπου μπορούμε να «κατεβάσουμε» δωρεάν βιβλία.

Παράδοση κατ’ οίκον ξεκίνησε την Τετάρτη και το Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου, «πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις περί υγείας», όπως αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωσή του. Η παράδοση γίνεται την επόμενη εργάσιμη μέρα της παραγγελίας, τα απογεύματα ενώ η αποστολή αφορά τους δήμους Αγίου Δομετίου, Αγλαντζιάς, Έγκωμης, Λακατάμειας, Λευκωσίας και Στροβόλου. Για τους υπόλοιπους δήμους και πόλεις, συνεχίζεται η αποστολή μέσω Akis Express.

Η παράδοση γίνεται σε συμμόρφωση με τους κανόνες υγείας που εφαρμόζονται αυτό το διάστημα με σκοπό τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού

Την Πέμπτη ξεκίνησε την παράδοση κατ’ οίκον, μόνο για την πόλη της Λεμεσού, και το βιβλιοπωλείο Κυριάκου που βρίσκεται στην παραλιακή πόλη. Το εν λόγω βιβλιοπωλείο διαθέτει μεγάλη συλλογή από αγγλόφωνη λογοτεχνία.

Τέλος, το βιβλιοπωλείο Πάργα ενημέρωσε χθες τους πελάτες του ότι μπορούν να κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά με δωρεάν παράδοση για βιβλία ή χαρτικά υλικά αξίας άνω των 30 ευρώ.

 

You May Also Like

Περιορισμένη η πρόσβαση των επιχειρήσεων πολιτισμού σε τραπεζικό δανεισμό

Απογοητευτική χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, των επιχειρήσεων ...

O δημιουργός του Αστερίξ μηνύει την κόρη του για «ψυχολογική βία»

Ο Αλμπέρ Ουντερζό, δημιουργός του Αστερίξ, θα υποβάλει μήνυση στην κόρη του και τον ...

«Το Χρέος» | Διήγημα σε πρώτη δημοσίευση

Το διήγημα «Το Χρέος», του Νικόλα Κυριάκου, είναι ανάμεσα στις 20 ιστορίες που διεκδικούν ...

Στην ταινία Mustang το βραβείο LUX 2015

Η ταινία Mustang είναι η νικήτρια του φετινού βραβείου Lux, το οποίο απονέμει κάθε ...

Η «Ψαλτική Τέχνη» στον κατάλογο της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Την εγγραφή της «Ψαλτικής Τέχνης (Βυζαντινής μουσικής)» στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ...

X