Reconnect Performance Festival

Ανοικτή πρόσκληση σε μια καλλιτεχνική διαδικτυακή συνάντηση

Τρείς κολλεκτίβες καλλιτεχνών από το Ιράν οι Ομάδα Ctrl + Z, Ομάδα Θεάτρου Bohemi και το Πρακτορείο Θεάτρου NH, καλεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε ένα φεστιβάλ επανασύνδεσης μέσω διαδικτύου

” Ίσως σε ολόκληρη την ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, δεν βιώσαμε ποτέ μια τέτοια πανδημία που να στερεί στους ανθρώπους από μία από τις πρώτες ανάγκες τους: την σύνδεση.

Για να ανταποκριθούμε σ ἀυτή την ανάγκη που περιορίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊός , αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ ζωντανών ψηφιακών παραστάσεων.

Ένα διαδικτυακό φεστιβάλ για όλους τους καλλιτέχνες για να προκαλέσουν τη δημιουργικότητά τους, να συναντηθούν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα για να επανασυνδεθούν, να δικτυωθούν και να φέρουν χαρά στους εαυτούς τους και το κοινό τους.

Το Φεστιβάλ είναι μια μη κερδοσκοπική εθελοντική δραστηριότητα με σκοπό να δημιουργηθεί ένας εναλλακτικός χώρος για καλλιτέχνες. Έτσι, κάθε άτομο ή ομάδα που θα ήθελε και μπορεί να συμμετάσχει στην εκτελεστική ομάδα είναι ευπρόσδεκτο. Το σημαντικότερο είναι ότι καλούμε τους καλλιτέχνες να μας στείλουν τις δημιουργικές τους ιδέες για αυτό το φεστιβάλ.

Ίσως, εάν αυτό το φεστιβάλ επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια, θα λέγαμε σε όλους ότι τον Μάρτιο του 2020, όταν τα θέατρα έκλεισαν, όταν οι κάτοικοι είχαν κολλήσει στα σπίτια τους μια ομάδα καλλιτεχνών συναντήθηκε μέσω του Διαδικτύου και έτσι το φεστιβάλ ξεκίνησε.

Ελπίζουμε όλοι μαζί, με ενωμένες δυνάμεις, να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα προς το καλό της κοινωνίας, των τεχνών και των ανθρώπινων σχέσεων.”

 

  • Οι περφόρμανς θα πρέπει να είναι σχεδιασμένες για μετάδοση live μέσω instagram, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά αυτού του μέσου
  • Κάθε περφόρμανς μπορεί να γίνει από έναν ή περισσότερους ερμηνευτές (στον ίδιο χώρο ή σε διαφορετικούς χώρους μέσω ενός κοινού διαδικτυακού live feed – βεβαίως με τα δεδομένα της παρούσας κατάστασης, δεν συνιστάται η παρουσία πολλών καλλιτεχνών σε ένα χώρο. )
  • Το χρονικό όριο για κάθε περφόρμανς είναι μεταξύ 2-15 λεπτά

Αιτήσεις δεκτές μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020

Η αίτηση

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του φεστιβάλ στο fb

 

 

 

You May Also Like

Διεθνές Συνέδριο: «Δίκαιο και Λογοτεχνία: Πτυχές μιας Πολυσύνθετης Σχέσης»

Στη μνήμη του φιλολόγου και λογοτέχνη Σάββα Παύλου [1951-2016] είναι αφιερωμένο το εξαιρετικά ενδιαφέρον διεθνές ...

Το έργο “Great Wave” του Hokusai άγγιξε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία

Το διάσημο έργο του Hokusai πωλήθηκε στη 10πλάσια τιμή της αρχικής κατώτερης εκτίμησης των ...

Βραβείο LUX 2014 | Ida

Με την ταινία Ida ολοκληρώνεται στη Λευκωσία η προβολή των τριών ταινιών που διεκδικούν ...

Γλυπτό με δύο μάσκες εξερευνά την έννοια της οικειότητας εν μέσω πανδημίας

Αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο που τον περιβάλλει, ο καλλιτέχνης Τζόνσον Τσανγκ από το ...

Το Υπουργικό ενέκρινε τον προϋπολογισμό του ΘΟΚ

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι κατά τη χθεσινή συνεδρία του ...

Η Λευκωσία επί σκηνής «Περπατώντας στις Όχθες του Πεδιαίου Ποταμού»

Δύο αδελφές και ένας μουσικός ζωντανεύουν μνήμες και ιστορίες εμπνευσμένες από το βιβλίο της ...

X