Reconnect Performance Festival

Ανοικτή πρόσκληση σε μια καλλιτεχνική διαδικτυακή συνάντηση

Τρείς κολλεκτίβες καλλιτεχνών από το Ιράν οι Ομάδα Ctrl + Z, Ομάδα Θεάτρου Bohemi και το Πρακτορείο Θεάτρου NH, καλεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε ένα φεστιβάλ επανασύνδεσης μέσω διαδικτύου

” Ίσως σε ολόκληρη την ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, δεν βιώσαμε ποτέ μια τέτοια πανδημία που να στερεί στους ανθρώπους από μία από τις πρώτες ανάγκες τους: την σύνδεση.

Για να ανταποκριθούμε σ ἀυτή την ανάγκη που περιορίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊός , αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ ζωντανών ψηφιακών παραστάσεων.

Ένα διαδικτυακό φεστιβάλ για όλους τους καλλιτέχνες για να προκαλέσουν τη δημιουργικότητά τους, να συναντηθούν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα για να επανασυνδεθούν, να δικτυωθούν και να φέρουν χαρά στους εαυτούς τους και το κοινό τους.

Το Φεστιβάλ είναι μια μη κερδοσκοπική εθελοντική δραστηριότητα με σκοπό να δημιουργηθεί ένας εναλλακτικός χώρος για καλλιτέχνες. Έτσι, κάθε άτομο ή ομάδα που θα ήθελε και μπορεί να συμμετάσχει στην εκτελεστική ομάδα είναι ευπρόσδεκτο. Το σημαντικότερο είναι ότι καλούμε τους καλλιτέχνες να μας στείλουν τις δημιουργικές τους ιδέες για αυτό το φεστιβάλ.

Ίσως, εάν αυτό το φεστιβάλ επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια, θα λέγαμε σε όλους ότι τον Μάρτιο του 2020, όταν τα θέατρα έκλεισαν, όταν οι κάτοικοι είχαν κολλήσει στα σπίτια τους μια ομάδα καλλιτεχνών συναντήθηκε μέσω του Διαδικτύου και έτσι το φεστιβάλ ξεκίνησε.

Ελπίζουμε όλοι μαζί, με ενωμένες δυνάμεις, να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα προς το καλό της κοινωνίας, των τεχνών και των ανθρώπινων σχέσεων.”

 

  • Οι περφόρμανς θα πρέπει να είναι σχεδιασμένες για μετάδοση live μέσω instagram, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά αυτού του μέσου
  • Κάθε περφόρμανς μπορεί να γίνει από έναν ή περισσότερους ερμηνευτές (στον ίδιο χώρο ή σε διαφορετικούς χώρους μέσω ενός κοινού διαδικτυακού live feed – βεβαίως με τα δεδομένα της παρούσας κατάστασης, δεν συνιστάται η παρουσία πολλών καλλιτεχνών σε ένα χώρο. )
  • Το χρονικό όριο για κάθε περφόρμανς είναι μεταξύ 2-15 λεπτά

Αιτήσεις δεκτές μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020

Η αίτηση

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του φεστιβάλ στο fb

 

 

 

You May Also Like

Έναρξη καταβολής έκτακτης χορηγίας σε επαγγελματίες Τεχνών και Πολιτισμού

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε ότι άρχισε σήμερα, 25 Φεβρουαρίου, η ...

ΘΟΚ – ΚΘΒΕ υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας

Επισφραγίστηκε και επίσημα η συνεργασία Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με ...

Αμφίπολη: Θέλει χρόνο ο τρίτος θάλαμος

Περισσότερο χρόνο εξαιτίας των εργασιών για τη λήψη μέτρων ασφαλείας και της δύσκολης πρόσβασης ...

Γιάννης Βογιατζής: «Αυτή η δουλειά δεν έχει τέλος» 

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου | Φωτογραφία Γεράσιμος Δομένικος/FOSPHOTOS Ένας ταβερνιάρης στο νησί της Ύδρας, ...

Δεν πάει Επίδαυρο ο ΘΟΚ

Να αναστείλει την παρουσία του στο φετινό Φεστιβάλ της Επιδαύρου αποφάσισε στην τελευταία του ...

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Κλ. Σοφοκλέους

Γράφει ο Πέτρος Παπαπολυβίου (αναπληρωτής καθηγητής σύγχρονης ελληνικής ιστορίας στο ΠΚ) Με μια πολύ ...

X