Συνεχίζεται παρά τον κορωνοϊό η προεργασία για την ταινία Man of War

Τίποτα δεν σταματά το Χόλιγουντ, ούτε το Olivewood. Η δεύτερη ταινία του Δημήτρη Λογοθέτη μετά το Jiu Jitsu είναι στο pre-production και ετοιμάζεται κανονικά για γυρίσματα στην Κύπρο

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν στέκεται εμπόδιο στους σχεδιασμούς του Δημήτρη Λογοθέτη και της ομάδας του, που συνεχίζουν να εργάζονται για την παραγωγή της ταινίας Man of War στην Κύπρο. Τουλάχιστον αυτό διαβεβαιώνει ο ίδιος μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του pre-production και τα γυρίσματα αναμενόταν να ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

«Όλοι μας προσπαθούμε να κάνουμε υπομονή με το θέμα. Τίποτε δεν άλλαξε για εμάς. Η Κύπρος παραμένει η επιλογή μας όχι μόνο για το Man of War αλλά και για πολλές άλλες παραγωγές», ανέφερε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Δημήτρης Λογοθέτης, που επιστρέφει στην Κύπρο για ταινία μετά το Jiu Jitsu με τον Νίκολας Κέιτζ.

Η εταιρεία διανομής ταινιών Highland Film Group, αλλά και οι παραγωγοί της ταινίας «Man of War», πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται στο στάδιο του pre-production, οριστικοποιώντας τον προϋπολογισμό, ψάχνοντας τοποθεσίες στην Κύπρο για γύρισμα, οργανώνοντας το συνεργείο και ετοιμάζοντας συμβόλαια. «Ανέκαθεν σε περιόδους κρίσης, η οπτικοακουστική βιομηχανία ‘ανθεί’, αφού οι ταινίες προσφέρουν την ψυχαγωγία και την ελευθερία που αναζητά το κοινό. Το βοηθάει να ξεχαστεί για λίγο», δήλωσε ο κ. Λογοθέτης και σχολίασε ότι «βλέπουμε τις αγορές εκτός Ευρώπης και Αμερικής που επηρεαστήκαν πολύ πριν από εμάς, να στέκονται στα πόδια τους σιγά σιγά. Θεωρούμε ότι με υπομονή θα τα καταφέρουμε και εμείς. Αν και με λίγη καθυστέρηση στα πλάνα μας λόγω του Covid-19, ελπίζουμε ότι με το “Man of War” αλλά και με τις υπόλοιπες παραγωγές που έχουμε κατά νου για την Κύπρο, θα δώσουμε κι εμείς ώθηση στην οικονομία του τόπου, αφού αναπόφευκτα θα χρειαστούμε επιτόπιο προσωπικό και επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια που αυτή τη στιγμή επηρεάζονται σφοδρά από την πανδημία.»

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ο πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Δημήτρη Λογοθέτη (ακούστηκε ανεπίσημα το όνομα του Αρνολντ Σβάρτσενεγκερ), στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόκειται για «μεγάλο όνομα που με την παρουσία του στο νησί θα έχει αντίκτυπο στην εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας την ως έναν ασφαλή προορισμό.» Για το θέμα, ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης σημείωσε: «Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με εκπροσώπους ηθοποιών και προσπαθούμε να ‘κλειδώσουμε’ ένα μεγάλό όνομα για το “Man of War”. Ο κορονωϊός μπορεί να καθυστερεί τους αρχικούς μας σχεδιασμούς, χωρίς όμως να σταματούμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο στόχος είναι να τροχιοδρομήσουμε τα πάντα μέχρι το καλοκαίρι».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, ο Δημήτρης Λογοθέτης, ο οποίος είναι γνωστός για το ριμέικ της ταινίας Kickboxer (Kickboxer: Vengeance, 2016), ανακοίνωσε την εξασφάλιση ενός κεφαλαίου ύψους πέραν των 250 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων τα μισά (περί τα 112 εκατ. ευρώ) επιδιώκει να επενδύσει για την παραγωγή ταινιών στην Κύπρο.

You May Also Like

Έρχεται το “Animafest Junior Edition”

 Σε αυτό το τετραήμερο θα μάθεις τα πάντα γύρω από την τέχνη του Animation, ...

Οι ταινίες του 14oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Tο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού ανακοίνωσε τις ταινίες που θα δούμε στη φετινή διοργάνωση, ...

Η νέα ταινία του Αλ. Βούλγαρη, «Winona» στις ελληνικές αίθουσες

Γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε μια παραλία της Άνδρου, σε φιλμ 16mm, η πέμπτη μεγάλου ...

«Τhe Song of Names» – Διαδικτυακή Προβολή

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, η ...

Θερινό Σινεμά στο Ριάλτο

Ο επιτυχημένος θεσμός του Θερινού Σινεμά επιστρέφει για να δροσίσει τα καλοκαιρινά βράδια με ...

X