A week at the village: ένα ντοκιμαντέρ για το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019

Η εμπειρία του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος 2019 μέσα σε 13 λεπτά

Ένα ντοκιμαντέρ για το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019 «ανέβηκε» σήμερα στο κανάλι της Louvana Records στο YouTube.

Το ντοκιμαντέρ δημιούργησε ο Πάρις Χριστοφή της Zedem Media και σ΄αυτό καταγράφεται η εμπειρία του Μουσικού Χωριού μέσα από πλάνα από τα εργαστήρια, τις νυχτερινές συναυλίες και τα jam sessions, καθώς και μικρές συνεντεύξεις με εισηγητές των εργαστηρίων.

Η περσινή διοργάνωση ήταν η έκτη στη σειρά και φιλοξένησε εννιά (9) εργαστήρια μουσικής, ένα εργαστήρι θεάτρου, ένα εργαστήρι ραδιοφωνικής παραγωγής και ένα artist residency. Επίσης, το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019 συνεργάστηκε με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SuCarMuS (Sustainable Careers in the Music Sector), στο πλαίσιο του οποίου επιλεγμένοι αναδυόμενοι επαγγελματίες του μουσικού χώρου από διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κατέφθασαν στο χωριό Κάτω Δρυς για να διεξάγουν συναντήσεις και mentoring sessions σε θεματικές όπως η διοργάνωση μουσικών φεστιβάλ, η προώθηση συναυλιών, live bookings, σαν μέρος του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος.

Στο ντοκιμαντέρ μπορούμε να δούμε επίσης μέρος των τελικών παρουσιάσεων του κάθε εργαστηρίου, καθώς και των συναυλιών στην πλατεία του χωριού Κάτω Δρυς, οι οποίες ήταν δωρεάν και ανοιχτές για το κοινό. Ακόμα, η κάμερα του Χριστοφή παρουσιάζει την προοπτική τόσο των θεατών όσο και των συμμετεχόντων κατά τα βραδινά jam sessions, τα οποία αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή του Fengaros Music Village. Αυτή η εμπειρία δεν παρέχει στους σπουδαστές μόνο την ευκαιρία να παίξουν ζωντανά με έμπειρους μουσικούς και να αυτοσχεδιάσουν, αλλά και να γνωρίσουν άλλους μουσικούς και πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες, καθώς και να πειραματιστούν με νέες τεχνικές που διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στα εργαστήρια.

Το 2019 στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος συμμετείχαν στα εργαστήρια σπουδαστές από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Ουγγαρία, ηλικίας από 16 έως 49 ετών. Τα εργαστήρια εισηγήθηκαν οι Ευγένιος Βούλγαρης (GR), Ελένη Ηρακλέους (DE), Άντης Σκορδής, Γιάννης Διονυσίου (CY), Οδυσσέας Τουμάζου (CY), Μιχάλης Καπηλίδης (GR), Σόφη Φετοκάκη (UK), Μάριος Τακούσιης (CY), Δημήτρης Φυρίος & Στέλιος Κτόρας (CY), Λευτέρης Μουμτζής (CY), Αθηνά Κάσιου (CY), Κώστας Μακρυγιαννάκης (GR).

H Louvana Records δε θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το Fengaros Music Village 2019 χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών της: τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, το DeeJay 93.5 και το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού Κάτω Δρυς.

You May Also Like

Το γκραφίτι στο τείχος του Βερολίνου σε γραμματοσειρά

Γράμματα από τα γκράφιτι στη δυτική πλευρά του Τείχους του Βερολίνου χρησιμοποίησε το στούντιο ...

Γυναίκες στη στάση

  Περιμένω να αλλάξει η νοοτροπία του άντρα, έχει πολλούς που συμπεριφέρονται με βία ...

Κύπρια 2018: Συναυλίες από το κιθαριστικό σύνολο Acordes

Mια πρωτότυπη προσέγγιση μουσικών μοτίβων από τον παγκόσμιο κινηματογράφο διασκευασμένα για ένα σχήμα που ...

«Ο Ρουτύλος και οι Πελάγιες Νύμφες»: παραμύθι με άρπες

Παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν, το πρωτότυπο μουσικό παραμύθι ...

To Μπουένος Άιρες χορεύει ταγκό στη Λευκωσία

Η ορχήστρα του Roberto Siri, ενός ζωντανού θρύλου του ταγκό, φτάνει στην Κύπρο στο ...

H Louvana Records παρουσιάζει το ντεμπούτο άλμπουμ της Eleni Era

H Λουβάνα Δίσκοι ανακοινώνει την κυκλοφορία του δίσκου της Eleni Era “Rise Love” την ...

X