A week at the village: ένα ντοκιμαντέρ για το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019

Η εμπειρία του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος 2019 μέσα σε 13 λεπτά

Ένα ντοκιμαντέρ για το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019 «ανέβηκε» σήμερα στο κανάλι της Louvana Records στο YouTube.

Το ντοκιμαντέρ δημιούργησε ο Πάρις Χριστοφή της Zedem Media και σ΄αυτό καταγράφεται η εμπειρία του Μουσικού Χωριού μέσα από πλάνα από τα εργαστήρια, τις νυχτερινές συναυλίες και τα jam sessions, καθώς και μικρές συνεντεύξεις με εισηγητές των εργαστηρίων.

Η περσινή διοργάνωση ήταν η έκτη στη σειρά και φιλοξένησε εννιά (9) εργαστήρια μουσικής, ένα εργαστήρι θεάτρου, ένα εργαστήρι ραδιοφωνικής παραγωγής και ένα artist residency. Επίσης, το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019 συνεργάστηκε με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SuCarMuS (Sustainable Careers in the Music Sector), στο πλαίσιο του οποίου επιλεγμένοι αναδυόμενοι επαγγελματίες του μουσικού χώρου από διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κατέφθασαν στο χωριό Κάτω Δρυς για να διεξάγουν συναντήσεις και mentoring sessions σε θεματικές όπως η διοργάνωση μουσικών φεστιβάλ, η προώθηση συναυλιών, live bookings, σαν μέρος του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος.

Στο ντοκιμαντέρ μπορούμε να δούμε επίσης μέρος των τελικών παρουσιάσεων του κάθε εργαστηρίου, καθώς και των συναυλιών στην πλατεία του χωριού Κάτω Δρυς, οι οποίες ήταν δωρεάν και ανοιχτές για το κοινό. Ακόμα, η κάμερα του Χριστοφή παρουσιάζει την προοπτική τόσο των θεατών όσο και των συμμετεχόντων κατά τα βραδινά jam sessions, τα οποία αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή του Fengaros Music Village. Αυτή η εμπειρία δεν παρέχει στους σπουδαστές μόνο την ευκαιρία να παίξουν ζωντανά με έμπειρους μουσικούς και να αυτοσχεδιάσουν, αλλά και να γνωρίσουν άλλους μουσικούς και πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες, καθώς και να πειραματιστούν με νέες τεχνικές που διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στα εργαστήρια.

Το 2019 στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος συμμετείχαν στα εργαστήρια σπουδαστές από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Ουγγαρία, ηλικίας από 16 έως 49 ετών. Τα εργαστήρια εισηγήθηκαν οι Ευγένιος Βούλγαρης (GR), Ελένη Ηρακλέους (DE), Άντης Σκορδής, Γιάννης Διονυσίου (CY), Οδυσσέας Τουμάζου (CY), Μιχάλης Καπηλίδης (GR), Σόφη Φετοκάκη (UK), Μάριος Τακούσιης (CY), Δημήτρης Φυρίος & Στέλιος Κτόρας (CY), Λευτέρης Μουμτζής (CY), Αθηνά Κάσιου (CY), Κώστας Μακρυγιαννάκης (GR).

H Louvana Records δε θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το Fengaros Music Village 2019 χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών της: τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, το DeeJay 93.5 και το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού Κάτω Δρυς.

You May Also Like

Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας 2019

Οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου θα εγκαινιάσουν ...

«Φιλουμένα Μαρτουράνο»: Παραστάσεις σε Λευκωσία & περιοδεία

Περιοδεία σε Λάρνακα, Πάφο, Σωτήρα, Λεμεσό. Παραστάσεις στη Λευκωσία στις 4, 5 και 6 ...

“Gold” από τον Freedom Candlemaker στο Φεστιβάλ Αξιοθέας

Την περασμένη εβδομάδα το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξένησε τον σχετικά νέο σε ...

Υπαίθρια φωτογραφική έκθεση «Στ’ αχνάρια της μνήμης»

Η BPRαrts Cultural Management, σε συνεργασία με την κοινότητα της Κλήρου και τις Πολιτιστικές ...

Δραματοποιείται το «Περπατώντας στις Όχθες του Πεδιαίου Ποταμού»

Το βιβλίο της Άννας Μαραγκού «Περπατώντας στις Όχθες του Πεδιαίου Ποταμού» δραματοποιείται και μεταφέρεται ...

Μητρέντζης και Καρακότας στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης

Η μουσική του παρελθόντος είναι η μουσική του μέλλοντος, δηλώνουν οι μουσικοί Χρήστος Μητρέντζης ...

X