‘In touch without touching’ είναι ο τίτλος μιας σειράς από διαδικτυακές δραστηριότητες που η χορογράφος Λία Χαράκη και η ομάδα της, Πέλμα, μοιράζεται με το κοινό κατά την περίοδο του περιορισμού λόγω κορωνοϊού.

Η εν λόγω σειρά σχετίζεται με την τέχνη ως αναθεώρηση παρά ως παραγωγή.

Πώς μπορεί η τέχνη να γίνει ένα εργαλείο κοινωνικής και ψυχολογικής συνειδητότητας σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίοδο; Πώς μπορεί να δοκιμαστεί η έννοια της εικονικής πραγματικότητας στη ξαφνικά κυρίαρχη διαδικτυακή της μορφή και συνάμα ως σημαντικός παράγοντας της εμπειρίας της «πραγματικής» ζωής; Πώς μπορεί να βοηθήσει στην αντίσταση του φόβου ως κυρίαρχη λειτουργία στις ανθρώπινες σχέσεις;

H σειρά δραστηριοτήτων θα αποτελείται από παλιά και νέα έργα, ζωντανούς αυτοσχεδιασμούς και διαδικτυακές συζητήσεις.

Πρώτη στη σειρά, η ταινία Art Your Service, του Sakari Laurila, όπου καταγράφεται η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2019. Την έναρξη επιμελήθηκε/σκηνοθέτησε η Λία Χαράκη βασισμένη στην έννοια του The Performance Shop Concept. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και στο πλαίσιό της καλλιτέχνες παρουσίασαν έργα τους στους δρόμους της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, σε βιτρίνες καταστημάτων, σε ξεχασμένα σοκάκια και πλατείες.

«Το Art Your Service υπενθυμίζει ότι η τοποθέτηση των παραστατικών τεχνών στην πόλη αλλάζει το τοπίο της πόλης και τους τρόπους που οι άνθρωποι σχετίζονται μεταξύ τους», σχολιάζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πρότζεκτ και στο βίντεο συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Μάριος Ιωάννου, Δημήτρης Χειμώνας & Ενακτ, Λουκία Πιερίδου, Μαρίνα Γκενάντιεβα, Κοραλλία Στεργίδη, Μάριος Τακούσης, Μάγδα Αργυρίδου, Έλενα Γαβριήλ, Χριστιάννα Ευτυχίου, Άλεξ Μικλόσι, Μελίνα Σοφοκλέους, Άννη Χούρη, Hamilton Monteiro, Στέλιος Ξυδιάς, Ανδρέας Στεφάνου, Ελεάνα Αλεξάνδρου, Πέτρος Κονναρής, Πάνος Μπάρτζης, Μαρία Κασάπη, Γεωργία Ανδρέου, Emily Cutler, Παναγιώτα Νικολάου, Άντρια Μηχαηλίδου και Στέφανη Παστελλά.

To ART YOUR SERVICE έγινε μετά από πρόσκληση του επιμελητή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια, Άντη Παρτζίλη, με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η σειρά In touch without touching γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της ομάδας pelma.LiaHaraki με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας – Συνεργασία Ίδρυμα Πιερίδη [NiMAC] στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ.

 

You May Also Like

Αγωνία στον οίκο δημοπρασιών Artcurial που βγάζει στο σφυρί νέα έργα του Banksy

Αγωνία στον οίκο δημοπρασιών Artcurial που βγάζει στο σφυρί αύριο τέσσερα έργα του καλλιτέχνη ...

«Αρχιτεκτονική Σήμερα, Κληρονομιά Αύριο»

Πτυχές της νεότερης αρχιτεκτονικής δημιουργίας του τόπου μέσα από την παρουσίαση έργων που έχουν ...

«Όρος» από τις Ασώματες Δυνάμεις

Η Ομάδα Χορού Ασώματες Δυνάμεις με επικεφαλής την Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl, παρουσιάζει το έργο «Όρος»/ ...

Zanele Muholi στην Tate Modern: Δεν είναι τέχνη, είναι εικαστικός ακτιβισμός.

London Strolling καινούριου χρόνου με τη μεγάλη αναδρομική έκθεση μίας από τις πιο δυναμικές ...

Ατομική έκθεση της Diana Taylor στην Art Seen

Η γκαλερί Art Seen είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη ατομική έκθεση ...

Έκθεση της Μερόπης Παύλου στην γκαλερί Αποκάλυψη

Η Γκαλερί Αποκάλυψη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μερόπης Παύλου με τίτλο «The Absence ...

X