‘In touch without touching’ είναι ο τίτλος μιας σειράς από διαδικτυακές δραστηριότητες που η χορογράφος Λία Χαράκη και η ομάδα της, Πέλμα, μοιράζεται με το κοινό κατά την περίοδο του περιορισμού λόγω κορωνοϊού.

Η εν λόγω σειρά σχετίζεται με την τέχνη ως αναθεώρηση παρά ως παραγωγή.

Πώς μπορεί η τέχνη να γίνει ένα εργαλείο κοινωνικής και ψυχολογικής συνειδητότητας σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίοδο; Πώς μπορεί να δοκιμαστεί η έννοια της εικονικής πραγματικότητας στη ξαφνικά κυρίαρχη διαδικτυακή της μορφή και συνάμα ως σημαντικός παράγοντας της εμπειρίας της «πραγματικής» ζωής; Πώς μπορεί να βοηθήσει στην αντίσταση του φόβου ως κυρίαρχη λειτουργία στις ανθρώπινες σχέσεις;

H σειρά δραστηριοτήτων θα αποτελείται από παλιά και νέα έργα, ζωντανούς αυτοσχεδιασμούς και διαδικτυακές συζητήσεις.

Πρώτη στη σειρά, η ταινία Art Your Service, του Sakari Laurila, όπου καταγράφεται η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2019. Την έναρξη επιμελήθηκε/σκηνοθέτησε η Λία Χαράκη βασισμένη στην έννοια του The Performance Shop Concept. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και στο πλαίσιό της καλλιτέχνες παρουσίασαν έργα τους στους δρόμους της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, σε βιτρίνες καταστημάτων, σε ξεχασμένα σοκάκια και πλατείες.

«Το Art Your Service υπενθυμίζει ότι η τοποθέτηση των παραστατικών τεχνών στην πόλη αλλάζει το τοπίο της πόλης και τους τρόπους που οι άνθρωποι σχετίζονται μεταξύ τους», σχολιάζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πρότζεκτ και στο βίντεο συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Μάριος Ιωάννου, Δημήτρης Χειμώνας & Ενακτ, Λουκία Πιερίδου, Μαρίνα Γκενάντιεβα, Κοραλλία Στεργίδη, Μάριος Τακούσης, Μάγδα Αργυρίδου, Έλενα Γαβριήλ, Χριστιάννα Ευτυχίου, Άλεξ Μικλόσι, Μελίνα Σοφοκλέους, Άννη Χούρη, Hamilton Monteiro, Στέλιος Ξυδιάς, Ανδρέας Στεφάνου, Ελεάνα Αλεξάνδρου, Πέτρος Κονναρής, Πάνος Μπάρτζης, Μαρία Κασάπη, Γεωργία Ανδρέου, Emily Cutler, Παναγιώτα Νικολάου, Άντρια Μηχαηλίδου και Στέφανη Παστελλά.

To ART YOUR SERVICE έγινε μετά από πρόσκληση του επιμελητή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια, Άντη Παρτζίλη, με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η σειρά In touch without touching γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της ομάδας pelma.LiaHaraki με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας – Συνεργασία Ίδρυμα Πιερίδη [NiMAC] στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ.

 

You May Also Like

Διαγωνισμός ζωγραφικής από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη αναζητεί τους μικρούς ζωγράφους που θα σχεδιάσουν την αδεφλή του Leo, ...

«A Little Bit of Everything»: έκθεση φωτογραφίας της Μπογιάνα Λοϊζου

«A Little Bit of Everything» είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης που παρουσιάζει η ...

10 έργα ζωγραφικής που μας φτιάχνουν τη διάθεση για τον χειμώνα

Πολλοί από εμάς απεχθάνονται τις μικρές μέρες, το κρύο και τα αναπόφευκτα συνάχια που ...

Island Drag, η νέα έκθεση στο The Island Club της Λεμεσού

Island Drag είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης που παρουσιάζει το The Island Club ...

Η πρώτη online Art Basel Miami Beach

Η Art Basel Miami Beach ήταν για πρώτη φορά διαδικτυακή και έδωσε το έναυσμα ...

Έκθεση φωτογραφιών στη μνήμη του Ιωάννη Ενταφιανού

Έκθεση Φωτογραφιών του Ιωάννη Ενταφιανού και έκδοση Λευκώματος με τίτλο «Σχέσεις Χωροχρόνου» στη μνήμη ...

X