Κτίρια που έχει σχεδιάζει ο θρυλικός Αμερικανός αρχιτέκτονας, Φρανκ Λόιντ Ράιτ άνοιξαν για εικονικές περιηγήσεις κατά τη διάρκεια των μέτρων πανδημίας και κοινωνικής απομάκρυνσης.

Στο project – #WrightVirtualVisits – έχουν συμπεριληφθεί αριστουργήματα αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των ΗΠΑ όπως τα Fallingwater House, Hollyhock House και Taliesin West. Οι περιηγήσεις άρχισαν στις 2 Απριλίου και θα συνεχιστούν για έξι εβδομάδες στο πλαίσιο του project για το οποίο συνεργάστηκαν ο οργανισμός συντήρησης των κτιρίων του αρχιτέκτονα, Frank Lloyd Wright Building Conservancy, το Ίδρυμα Φρανκ Λόιντ Ράιτ – Frank Lloyd Wright Foundation και το Ίδρυμα Αποκατάστασης του Ναού της Ενότητας, Unity Temple Restoration Foundation.

«Είναι ακριβώς η στιγμή, όταν τόσοι πολλοί είμαστε κλεισμένοι μέσα, που έχουμε την ανάγκη να ζήσουμε την ομορφιά και την έμπνευση… Τα έργα του Ράιτ φέρνουν τους ανθρώπους μαζί σε αρμονία με τον φυσικό κόσμο, υπενθυμίζοντας ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, ακόμα και όταν είμαστε χωριστά» τονίζεται σε ανακοίνωση του οργανισμού συντήρησης των κτιρίων του Αμερικανού αρχιτέκτονα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

You May Also Like

7ος Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός ΣύνθεσηςΤραγουδιού και Ενόργανης Μουσικής

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 7ου ...

Στις 25 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του Παττίχειου

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος | Φωτογραφία Κωνσταντίνος Ιωάννου Στις 25 Νοεμβρίου -και με κάθε ...

«Ο Καραγκιόζης» για δύο παραστάσεις στο Ίδρυμα ARTος

Για δύο παραστάσεις στη Λευκωσία επιστρέφει στις 7 και 8 Απριλίου το έργο «Ο ...

Lest We Forget

Αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας είναι η έκθεση-εγκατάσταση μεγάλων φωτογραφιών-πορτρέτων επιζώντων ...

Το αστικό όνειρο του Paparazzi

Ο Αχιλλέας Μιχαηλίδης, άλλως Paparazzi, παρουσιάζει μια έκθεση με τίτλο Urban Dreams, στο Art ...

Ξενάγηση στο Κρατικό Θέατρο ΘΟΚ

Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου της 27ης Μαρτίου επέλεξε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου για να ...

X