Ένας Κύπριος στα βραβεία Emmy της Νέας Υόρκης

Ο Μίνως Παπάς και η σύζυγός του, σκηνοθέτιδα Liz Sargent, απέσπασαν το νεοϋρκέζικο Emmy για την ταινία τους Slow Down: River to River

Ο Μίνως Παπάς, σκηνοθέτης και παραγωγός, βρέθηκε ανάμεσα στους νικητές των βραβείων New York Emmy της Εθνικής Ακαδημίας των Τεχνών και Επιστημών της Τηλεόρασης, που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά στις 25 Απριλίου.

Η ταινία Slow Down: River to River είναι μια συμπαργωγή της εταιρείας All Arts και της εταιρείας του Κύπριου σκηνοθέτη Μίνου Παπά, Cyprian Films NY. Την ταινία σκηνοθέτησε η Liz Sargent ενώ ο Μίνως Παπάς υπογράφει και την διεύθυνση φωτογραφίας.

Η ταινία Slow Down: River to River είναι ένα πειραματικό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που αντανακλά τα θέματα του φεστιβάλ River to River 2019, μιας καλοκαιρινής διοργάνωσης των τεχνών στην πόλη της Νέας Υόρκης, που προσφέρει μουσική, χορό, εικαστικές τέχνες, κινηματογράφο, ποίηση και άλλα είδη τέχνης δωρεάν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Η θεματική της περσινής διοργάνωσης ήταν η επιβράδυνση, η αντανάκλαση και η ακινησία ως αντίδοτο στους βιαστικούς ρυθμούς της σύγχρονης πραγματικότητάς μας.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη διάκριση» δήλωσε ο Μίνως Παπάς μετά την βράβευση της ταινίας, στην κατηγορία Arts Program / Special. «Πρόκειται για την πρώτη του είδους τόσο για μένα και τη σύζυγό μου (σ.σ. τη σκηνοθέτιδα Liz Sargent) όσο και για το κανάλι ALLARTS που επιχορήγησε την παραγωγή.»

Η 63η απονομή των ετήσιων ΒραβείωνNew York Emmy της Εθνικής Ακαδημίας των Τεχνών και Επιστημών της Τηλεόρασης έλαβε χώρα σε μια livestream virtual γιορτή στην ιστοσελίδα nyemmys.org.

You May Also Like

Η εικαστική πλευρά του μουσικού Ευαγόρα Καραγιώργη

«Γραμμή – γραμμή» είναι ο τίτλος της έκθεσης του γνωστού μουσικοσυνθέτη Ευαγόρα Καραγιώργη ο ...

Ο Damien Hirst με 10000 έργα σε πλατφόρμα NFT

Ντεμπούτο έκανε νέα ψηφιακή πλατφόρμα αγοράς έργων τέχνης με στόχο να είναι πιο ενεργητικά ...

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας: Ευχές για «καλή πορεία»

«Αυτή η βραδιά λέει πολλά. Μια πολύτιμη παρακαταθήκη της Iστορίας πάνω στην οποία κτίζεται ...

Και οι Dead Can Dance πάνε Ελλάδα

Για δύο συναυλίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν τον Σεπτέμβρη οι ατμοσφαιρικοί ...

«Διαβάζουμε για την ελπίδα» από το Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου

Μια πρωτοβουλία από το Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου «Η ελπίδα είναι τροφή για τους περισσότερους ...

Η «Μικρά Αγγλία» στους κινηματογράφους από 6 Δεκεμβρίου

Παράλληλα με την πανελλήνια πρεμιέρα της προβάλλεται και στην Κύπρο η νέα ταινία του ...

X