«Φυσική Απόσταση, Όχι Κοινωνική Απόσταση» από το Θέατρο Ριάλτο

Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε ίσως την μεγαλύτερη ανατροπή στις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι επιπτώσεις από τον COVID-19 στην οικονομία, αλλά και στο πολιτιστικό και κοινωνικό τοπίο, φαντάζουν ανυπολόγιστες, ενώ η δημιουργία και πολιτιστική παραγωγή στον τόπο μας έχουν ουσιαστικά εξαφανισθεί.

Το Θέατρο Ριάλτο οργανώνει στο πλαίσιο των εξελίξεων και κυβερνητικών οδηγιών τον επανα-προγραμματισμό του, ο οποίος θα διατρέχεται όσο είναι απαραίτητο, από τη φυσικη απόσταση, αλλά όχι την κοινωνική απόσταση.

Οι δράσεις του Θεάτρου Ριαλτο αναδιοργανώνονται ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις λόγω COVID-19 και στον τρόπο πρόσληψης των πολιτισμικών εμπειριών από το κοινό, στηρίζοντας τη συνεχιση της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής παραγωγής και δημιουργίας στον τόπο μας.

Μετά το κλείσιμο του Θεάτρου, έγνοια μας ήταν η αποκατάσταση της επικοινωνίας μέσω του ψηφιακού μας καναλιού. Σχεδιάσα με το μοίρασμα μαζί με τους θεατές μας γιορταστικών στιγμών και εκδηλώσεων του Θεάτρου μέσω της τεχνολογίας, αλλά και προτάσεων άλλων διοργανωτών, σε μια προσπάθεια να μείνουμε δίπλα στις τέχνες, στους δημιουργούς αλλά και στον καθε ένα, από τους χιλιάδες θεατές μας.

Η ψηφιακή συνάντηση καλλιτεχνών και κοινού στοχεύει στη γεφύρωση της απουσίας, στην επικοινωνία και ανταλλαγή μέσω παραστάσεων χορού, μουσικής και θεάτρου σε ένα εναλλακτικό προγραμματισμό μέχρι την επιστροφή στη φυσική συνάντηση.

Το Θέατρο Ριάλτο λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και τα μέτρα σχεδιάζει ένα πρόγραμμα επικεντρωμένο στην κυπριακή δημιουργία με τρόπους που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των καλλιτεχνών, των θεατών και του προσωπικού του Θεάτρου. Σε περίπτωση που οι συνθήκες θα το επιτρέψουν, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν αρχικά σε εξωτερικούς χώρους,αλλιώς μέσω του ψηφιακού καναλιού και ζωντανων αναμεταδόσεων( live streaming).

Στο πλαίσιο αυτό έχει δημοσιευθεί ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς, μουσικούς για το Φεστιβάλ Μουσικές του Κόσμου που φέτος τον Ιούλιο θα φιλοξενήσει αποκλειστικά μουσικά σχήματα από την Κύπρο, ενώ σύντομα θ΄ανακοινωθούν και άλλα ανάλογα προγραμμάτα από διάφορες παραστατικές τέχνες.

Το Θέατρο θα καταβάλλει παράλληλα κάθε προσπάθεια, επαναπρογραμματισμού και ««υλοποίησης όλων των αναβληθέντων παραστάσεων, παραγωγών και συνδιοργανώσεων του, ενισχύοντας πρωτίστως την καλλιτεχνική παραγωγή του τόπου μας.

Πατήστε εδώ για το κανάλι του Ριαλτό στο Youtube

#φυσικήαπόσταση #όχικοινωνικήαπόσταση

You May Also Like

«Οι Καρέκλες»

Συγγραφέας: Ευγένιος Ιονέσκο Διασκευή / Ελεύθερη απόδοση / Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης Σκηνικά / Κοστούμια: ...

Λάου-λάου η Ενιαία Αρχή Πολιτισμού

Μετά την πάροδο έξι χρόνων και σειρά διαπραγματεύσεων, η πρόταση για τη δημιουργία της ...

Την άμεση λήψη μέτρων στήριξής τους ζητούν οι ηθοποιοί

Ανακοίνωση σχετικά με τις συνέπειες στην εργασία τους από την πανδημία του κορωνοϊού εξέδωσε ...

Birds of a Feather | προβολή και συζήτηση

Το ντοκιμαντέρ «Birds of a Feather», των Στέφανου Ευρυπίδου και Stephen Νugent, θα προβληθεί ...

Συστάθηκε Επιτροπή για δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού

Στη σύσταση επιτροπής για την ετοιμασία μελέτης για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού έχει προχωρήσει ...

Podcast από τον ΘΟΚ | Οδύσσεια του Ομήρου σε μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη, Ραψωδία ι

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει σε ηχογραφημένη ανάγνωση τη ραψωδία ι («Ἀλκίνου Ἀπόλογοι: Τὰ ...

X