«Πάμε» για θέατρο και συναυλίες (online)

ΘΟΚ, Συμφωνική Ορχήστρα και Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο παρουσιάζουν θέατρο και συναυλίες στο διαδίκτυο

Τρεις ξεχωριστές δράσεις που μας φέρνουν κοντά στη σύγχρονη κυπριακή δημιουργία πραγματοποιούνται σήμερα στο διαδίκτυο, ένα ισχυρό μέσο αυτήν την περίοδο που επιτρέπει μια επαφή με πολιτιστικές προτάσεις.

ΘΟΚ, Συμφωνική Ορχήστρα και Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο παρουσιάζουν δράσεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και για ξεχωριστά γούστα.

Ριχάρδος στον ΘΟΚ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συνεχίζει την προβολή, μέσω του καναλιού του στο YouTube, της επιτυχημένης του θεατρικής παραγωγής με το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ριχάρδος Γ΄». Το έργο προσεγγίζει με πρωτότυπο, σύγχρονο τρόπο ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου, ενώ ξεχωρίζει η ερμηνεία του Προκόπη Αγαθοκλέους στον ομότιτλο ρόλο που του χάρισε και το φετινό Βραβείο Θεάτρου Νέου Δημιουργού. Η εν λόγω παραγωγή θα είναι στη διάθεση του κοινού ανά πάσα στιγμή μέχρι αύριο Κυριακή στο YouTube του ΘΟΚ (εδώ το Μέρος Α’, εδώ το Μέρος Β’) ή μέσω της σελίδας του thoc.org.cy.

Μουσική δωματίου στο Παλλάς

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συνεχίζει, όπως κάθε Σάββατο, τις συναυλίες της με μικρά σύνολα που ανεβαίνουν στη σκηνή του Κινηματοθεάτρου Παλλάς και παρουσιάζουν μουσική δωματίου. Σήμερα η ΣΟΚ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα η μουσική του οποίου ως διάθεση «οδηγεί από τον πόνο, την εσωστρέφεια και το πένθος στην ανθεκτικότητα, τη χαρά και την αγαλλίαση της Ανάστασης». Συμμετέχουν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Γιενς Γκέοργκ Μπάχμαν στο πιάνο, ο Τζιοβάνι Μάνι στο φαγκότο, ο Άγγελος Αγγελίδης στο μπάσο κλαρινέτο, ο Γκάρεθ Γκρίφιθς στην τρομπέτα, η Λόρα Ρότζερς στο αγγλικό κόρνο, ο Γιάγκουπ Οτσενάσεκ στο βιολοντσέλο, ο Σιμεόν Σπάσοβ στο όμποε και ο Σορίν Αλεξάνδρου Ορλέα στο βιολί. Στις 19:00 στη σελίδα της Συμφωνικής στο facebook (Cyprus Symphony Orchestra).

Ω γλυκύ μου έαρ στο Παττίχειο

Το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο συνεχίζει το πρόγραμμα της πολιτιστικής του δράσης «Μένουμε Σπίτι με το Παττίχειο» και παρουσιάζει σήμερα ένα μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Ω γλυκύ μου έαρ…» και τη συμμετοχή των Αχιλλέα Ιωάννου στο κλαρίνο, Κωνσταντίνου Σωκράτους στην ανάγνωση κειμένων του Παπαδιαμάντη και τον πατέρα Νικόλαο Λυμπουρίδη σε ψαλμούς. Στις 19:00 στο κανάλι του Παττίχειου στο YouTube ή μέσω της σελίδας pattihio.com.cy.

You May Also Like

«Μια Κωμωδία» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το Υπόγειο Θεατρήρι

Στις όχθες της Αχερουσίας λίμνης, ο Θεός Πλούτων – οικοδεσπότης Θεός του Κάτω Κόσμου, ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | Εργαστήρια της Τετάρτης στον ΘΟΚ

«Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα» – Sydney J. Harris Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ ανακοινώνει ...

Μουσικοχορευτική παράσταση από το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου, το Ανοικτό Σχολείο ...

Τι παίζει σήμερα – Τετάρτη, 17 Ιουλίου

Η σημερινή ατζέντα του Παραθύρου περιλαμβάνει τρεις ταινίες, τέσσερις συναυλίες, δύο θεατρικές παραστάσεις και ...

Η μικρή μας πόλη

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου Παραγωγή: ΘΟΚ Ένα σύγχρονο “Άρμα Θέσπιδος” φιλοδοξεί να εγκαινιάσει ο ΘΟΚ ...

Διάλεξη για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

«O Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Αστρονομία και Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα» είναι ο τίτλος της ...

X