Με μία ενδιαφέρουσα και δημιουργική δράση το Nicosia Book Fest, καλεί τους μικρούς μας φίλους να γίνουν για λίγο μικροί συγγραφείς ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις τους πάνω σε ένα χαρτί, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να δουν τον περιορισμό αλλιώς…με φαντασία και δημιουργικότητα.

«Άλλαξαν όλα τον τελευταίο καιρό. Ήρθε λένε ένας κορωνοϊός, ούτε που τον ξέρω, ούτε που τον είδα! Και δεν φτάνει που μας έκλεισε το σχολείο και τις παιδικές χαρές, μας έκλεισε και όλους στο σπίτι. Δεν καταλαβαίνω… Αρχικά όλα ήταν απίστευτα ωραία. Όμως σιγά σιγά τα πράγματα δυσκόλεψαν. Οι μέρες μας έγιναν μεγάλες και βαρετές» γράφει στη σχετική ανακοίνωσή του το Nicosia Book Fest καλώντας παιδιά μέχρι δεκατριών ετών να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία ή και παραμύθι με τίτλο «Περιπέτειες καραντίνας».

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνθέσουν τις δικές τους περιπέτειες σε ένα κείμενο μέχρι χιλίων λέξεων και να το αποστείλουν στη διεύθυνση: nicosiabookfestival@gmail.com μέχρι τις 27 Απριλίου.

Η δράση ωστόσο δεν σταματάει εδώ, αφού όπως ανακοινώνει η ομάδα του Nicosia Book Fest οι καλύτερες ιστορίες θα εικονογραφηθούν και θα συμπεριληφθούν σε ειδική συλλογική έκδοση η οποία θα παρουσιαστεί στο επόμενο φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ. 

 

You May Also Like

Λέσχη αστυνομικής λογοτεχνίας στα Public

Στη δεκαετία που διανύουμε, επωφελούμενη ίσως και από το ζωηρό κύμα του σκανδιναβικού νουάρ, ...

Βραβείο Μυθιστορήματος διεκδικεί η Κωνσταντία Σωτηρίου

Στη βραχεία λίστα των Λογοτεχνικών Βραβείων της Ελλάδας για εκδόσεις του 2015 βρίσκεται η ...

Ανθρώπινη βιβλιοθήκη στη Λάρνακα

Η Ανθρώπινη βιβλιοθήκη επιστρέφει για τρίτη χρονιά στη Λάρνακα. Στη βιβλιοθήκη αυτή συναντάμε ανθρώπους, ...

«Αθαλάσσα»

Στο τελευταίο του μυθιστόρημα, ο συγγραφέας Κώστας Λιμπουρής ζωντανεύει τους ανθρώπους στους θαλάμους του γνωστού ψυχιατρικού ...

Ελεύθερη πρόσβαση αναγνωστών που “μένουν σπίτι” σε 1,4 εκατομμύρια βιβλία

Αντιμετωπίζοντας τη συνεχιζόμενη κρίση του κορωνοϊού και τη δυσκολία να γεμίζουμε δημιουργικά τον χρόνο ...

Ανάγνωση παραμυθιών του Τζιάνι Ροντάρι στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας

Η πρεσβεία της Ιταλίας λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα #WeAreItaly  και προτείνει δύο προγράμματα για ...

X