Ενενήντα έξι νεοϋορκέζοι φωτογράφοι διαθέτουν εκτυπώσεις φωτογραφιών τους για να στηρίξουν ένα από τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης που έχουν δεχθεί μεγάλο αριθμό ασθενών με COVID-19. Τα αντίγραφα διατίθενται προς 150 δολάρια το ένα και το 95% των εσόδων θα δοθεί στο Elmhurst Hospital στο Queens για να αγοραστούν μηχανικοί αναπνευστήρες, μάσκες, γυαλιά για υγειονομικούς και άλλα απολύτως απαραίτητα υλικά.

Στην πρωτοβουλία –«Pictures for Elmhurst» που διαρκεί έως τις 20 Απριλίου- συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, γνωστοί φωτογράφοι όπως οι Jack Pierson, Tyler Mitchell, Peter Sutherland και Farah Al Qasimi. Έμπνευση για την πρωτοβουλία ήταν η αντίστοιχη στο βαρύτατα πληττόμενο Μπέργκαμο της Ιταλίας και η οποία απέφερε το εκπληκτικό ποσό των 727.600 ευρώ στο Pope Giovanni XXIII Hospital.

©Brianna Capozzi

Το νοσοκομείο Elmhurst, στην καρδιά του Queens, ανήκει στο λεγόμενο «δίχτυ υγειονομικής ασφάλειας», εξυπηρετώντας κυρίως ασθενείς χαμηλών εισοδημάτων, που δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας. Έχει διαθέσει το 95% της δυναμικότητάς του σε ασθενείς με COVID-19.

Μια από αυτούς που εγκαινίασαν την πρωτοβουλία «Pictures for Elmhurst» ήταν η ιταλικής καταγωγής Samantha Casolari, η οποία τηλεφώνησε σε φίλους ομοτέχνους της να συμμετάσχουν. Λέει ότι, προς το παρόν, η «ανταπόκριση ήταν συνταρακτική»: μέσα στις πρώτες τέσσερις ώρες είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 90.000 δολαρίων.

©Shaniqwa Jarvis

 

You May Also Like

Η Lara Fabian τραγουδά Πελλαπαϊσιώτη

Τη συνεργασία της με τον Κύπριο μουσικό Γιώργο Πελλαπαϊσιώτη υπογράφει η Βελγοκαναδή σούπερ σταρ ...

Έργα της συλλογής Καλφαγιάν στο Λεβέντειο Μουσείο

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του για το 2014, παρουσιάζει ...

Ξενάγηση στο Κρατικό Θέατρο ΘΟΚ

Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου της 27ης Μαρτίου επέλεξε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου για να ...

Η θέση των μουσικών της ΣΟΚ στη συνεδρία της Βουλής

Το παρακάτω υπόμνημα ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Μουσικών-Εργαζομένων Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου Νίκος Ιωάννου ...

Η ατζέντα της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, όπως ορίστηκε η 29η Απριλίου, πραγματοποιούνται την Κυριακή ...

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο διαδίκτυο

Το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους από χώρες των Βαλκανίων πραγματοποιεί η ιστοσελίδα ...

X