Προκήρυξη θέσης καλ. διευθυντή στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Το διοικητικό συμβόλαιο του ΙΣΟΚ προχώρησε στην προκήρυξη της θέσης για την αντικατάσταση, ουσιαστικά, του Γενς Γκέοργκ Μπάχμαν

Την αντικατάσταση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου ανακοίνωσε -και επίσημα- αυτή τη βδομάδα το Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, μέσω της προκήρυξης της θέσης του.

Ο Γερμανός Γενς Γκέοργκ Μπάχμαν ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της ΣΟΚ το 2017, ευελπιστώντας σε ανανέωση του 3ετούς συμβολαίου του ώστε να συνεχίσει το καλλιτεχνικό του όραμα. Φαίνεται, δε, πως κέρδισε πολλούς φίλους με το έργο του, αφού πρόσφατα κυκλοφόρησε διαδικτυακό ψήφισμα για την παραμονή του στη ΣΟΚ, το οποίο υπέγραψαν περί τους 600 φιλόμουσοι. Ο κ. Μπάχμαν είναι, δε, παρών σε όλες τις συναυλίες που παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα διαδικτυακά κάθε Σάββατο ενώ έχει, με τη δράση του, επιχειρήσει μια δικοινοτική προσέγγιση που δεν έμεινε απαρατήρητη.

Ωστόσο το διοικητικό συμβόλαιο του ΙΣΟΚ προχώρησε στην προκήρυξη της θέσης, η οποία είναι ανοιχτή σε πολίτες όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σε όσους/ες έχουν άδεια εργασίας στην ΕΕ.

Η πλήρωση της θέσης θα γίνει στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών, με συμβόλαιο διάρκειας τριάντα μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους 30 μήνες. Πάντως, το διάστημα των 2,5 χρόνων θεωρείται μικρό για θέσεις αυτού του είδους, οπότε χρειάζεται βάθος χρόνου για να αναδειχθεί το καλλιτεχνικό έργο έκαστου διευθυντή.

Επιπλέον, φαίνεται πως με τη θέση νέου καλλιτεχνικού διευθυντή το δ.σ. θα επιχειρήσει να καλύψει και την θέση εκτελεστικού διευθυντή που παραμένει κενή μετά την απομάκρυνση του Νέναντ Μπογκτάνοβιτς. Στις ευθύνες του καλλιτεχνικού διευθυντή, εκτός από την επιλογή του ρεπερτορίου, περιλαμβάνονται διοικητικές αρμοδιότητες και η ευθύνη υλοποίησης των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου.

Τέλος, στα προσόντα για τη θέση καλ. διευθυντή δεν απαιτείται πανεπιστημιακό προσόν αποκλειστικά στη διεύθυνση ορχήστρας αλλά δίνεται επιλογή είτε στην εκτέλεση μουσικού οργάνου ή σύνθεσης. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής να μην είναι και ο μαέστρος της ορχήστρας, όπως γινόταν μέχρι σήμερα – και ως είθισται γενικότερα στις Ορχήστρες.

+ Λεπτομέρειες για τη θέση στο www.cyso.org.cy και υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 11 Μαΐου 2020 στις 13:00 στη διεύθυνση applications@cyso.org.cy.

You May Also Like

Διεθνής διάκριση για Κύπριο σκηνοθέτη όπερας

Πριν λίγες  μέρες ανακοινώθηκαν τα βραβεία Austrian Music Theatre Awards 2018 (Βραβεία Λυρικού Θεάτρου ...

A Slight Risk: όταν το θέατρο συναντά την υπόθεση Όραμς

Με αφετηρία το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη «Στα περίχωρα της Κερύνειας» και κύριο ερέθισμα ...

O Γιώργος Καλακατσούνας νικητής του διαγωνισμού σύνθεσης με λουπαδόρο

Ο Γιώργος Καλακατσούνας είναι ο νικητής του διαγωνισμού «Σύνθεσης/περφόρμανς – μουσικής με λουπαδόρο», τον ...

ΚΚΔΙΘ | Ανησυχία για τις αλλαγές που προωθεί ο ΘΟΚ

Ανοιχτή επιστολή με θέμα τις προτεινόμενες αλλαγές των θεσμικών πλαισίων από τον Θεατρικό Οργανισμό ...

Ζημιογόνα συντήρηση στα ψηφιδωτά της Αντιόχειας

Τουλάχιστον δέκα ψηφιδωτά μοναδικής αξίας, τα οποία φυλάσσονταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Χατάι στην Αντιόχεια, ...

6o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Αν υπάρχει ένα τοπικό φεστιβάλ το οποίο μπορεί επάξια να σταθεί στο διεθνή πολιτιστικό ...

X