Με το σλόγκαν «Ανοίγουμε την αυλαία στο ψηφιακό μας κανάλι», το Θέατρο Ριάλτο ανακοίνωσε την έναρξη μιας σειράς από «πρεμιέρες» και όχι μόνο, στο διαδικτυακό του κανάλι στο YouTube.

«Στην τόσο δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, το Θέατρο Ριάλτο μοιράζεται μαζί σας στιγμές και εκδηλώσεις μέσα από το ψηφιακό του κανάλι», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έγινε στην επίσημη σελίδα του λεμεσιανού θεάτρου στο facebook. «Η διαδικτυακή μας συνάντηση στοχεύει στη γεφύρωση της απουσίας, της έλλειψης φυσικής συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής».


Καθημερινά το Θέατρο Ριάλτο αναρτά βίντεο από παραστάσεις που είχαν ανέβει στη σκηνή του θεάτρου τα προηγούμενα χρόνια: μεταξύ άλλων παρουσιάζονται χορογραφικές δουλειές δημιουργών από τις πολλές εκδόσεις της Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού, συναυλίες σχημάτων από το Cyprus Jazz & World Music Showcase κ.ά. Πρόκειται για παραγωγές που δίνουν μια σαφή εικόνα της σύγχρονης κυπριακής δημιουργίας, στην οποία δεν υπήρχε εύκολη διαδικτυακή πρόσβαση προηγουμένως.

Το ψηφιακό κανάλι του Ριάλτο θα εμπλουτίζεται συνεχώς, «με σεβασμό στα πνευματικά και συγγενή δικαιώματα των δημιουργών, ευελπιστώντας ότι σύντομα το θέατρό μας θα σηκώσει και πάλι αυλαία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΕΙΚΟΝΑ: Στιγμιότυπο από το χορογραφικό έργο «Ορος», της ομάδας Ασώματες Δυνάμεις, σε χορογραφία της Μάχης Δημητριάδου Λίνταλ. Tο έργο θα έχει τη διαδικτυακή του πρεμιέρα στο κανάλι του Ριάλτο στο YouTube στις 17 Απριλίου.

You May Also Like

The Good Body | νέο έργο της Ιβ Ένσλερ από την Αθηνά Ξενίδου

Το έργο Τhe Good Body, της βραβευμένης θεατρικού συγγραφέα Ιβ Ένσλερ [φωτο], παρουσιάζει σε ...

Γλαύκος Κοντεμενιώτης: Οπωσδήποτε τζαζ

Ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας, ο Γλαύκος Κοντεμενιώτης βρέθηκε ξανά την περασμένη βδομάδα στο ...

«Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» στο Θέατρο Ένα

Το αριστούργημα του Σάμιουελ Μπέκετ «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ»  είναι η νέα παραγωγή ...

Αναβολή 15ου Φεστιβάλ Κιθάρας EGTA – 2020

Είναι με μεγάλη μας λύπη που ανακοινώνουμε όπως, λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με ...

Δωρεάν το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου για πρόβες μουσικών και θεατρικών σχημάτων

Χωρίς χρέωση συνεχίζει να θέτει στη διάθεση των ανθρώπων του Πολιτισμού, για την πραγματοποίηση ...

Η Ατζέντα του Σ/Κ

Το δεύτερο σαββατοκύριακο του μήνα είναι εδώ και σε περιμένει με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ...

X