Με το σλόγκαν «Ανοίγουμε την αυλαία στο ψηφιακό μας κανάλι», το Θέατρο Ριάλτο ανακοίνωσε την έναρξη μιας σειράς από «πρεμιέρες» και όχι μόνο, στο διαδικτυακό του κανάλι στο YouTube.

«Στην τόσο δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, το Θέατρο Ριάλτο μοιράζεται μαζί σας στιγμές και εκδηλώσεις μέσα από το ψηφιακό του κανάλι», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έγινε στην επίσημη σελίδα του λεμεσιανού θεάτρου στο facebook. «Η διαδικτυακή μας συνάντηση στοχεύει στη γεφύρωση της απουσίας, της έλλειψης φυσικής συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής».


Καθημερινά το Θέατρο Ριάλτο αναρτά βίντεο από παραστάσεις που είχαν ανέβει στη σκηνή του θεάτρου τα προηγούμενα χρόνια: μεταξύ άλλων παρουσιάζονται χορογραφικές δουλειές δημιουργών από τις πολλές εκδόσεις της Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού, συναυλίες σχημάτων από το Cyprus Jazz & World Music Showcase κ.ά. Πρόκειται για παραγωγές που δίνουν μια σαφή εικόνα της σύγχρονης κυπριακής δημιουργίας, στην οποία δεν υπήρχε εύκολη διαδικτυακή πρόσβαση προηγουμένως.

Το ψηφιακό κανάλι του Ριάλτο θα εμπλουτίζεται συνεχώς, «με σεβασμό στα πνευματικά και συγγενή δικαιώματα των δημιουργών, ευελπιστώντας ότι σύντομα το θέατρό μας θα σηκώσει και πάλι αυλαία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΕΙΚΟΝΑ: Στιγμιότυπο από το χορογραφικό έργο «Ορος», της ομάδας Ασώματες Δυνάμεις, σε χορογραφία της Μάχης Δημητριάδου Λίνταλ. Tο έργο θα έχει τη διαδικτυακή του πρεμιέρα στο κανάλι του Ριάλτο στο YouTube στις 17 Απριλίου.

You May Also Like

Collector’s Room | Σχέδια και γλυπτά από την Chiaki Kamikawa

Η καλλιτέχνης Chiaki Kamikawa παρουσιάζει την τελευταία της συλλογή από σχέδια και γλυπτά κάτω ...

«KΑΡΦΙΤΣΕΣ»| Μια περφόρμανς, αφιέρωμα στον Χριστόφορο Σάββα

«Καρφίτσες» είναι ο τίτλος του νέου πρότζεκτ της Αριάννας Οικονόμου και της ομάδας της, ...

Πάφος 2017: πρώτος απολογισμός με εγκαίνια έκθεσης και πρότζεκτ

Η έκθεση Othello Rebirth, το πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ «Κουτί Μνήμης» αλλά και ο πρώτος ...

Suzelle Poole: Μπαλαρίνα ετών 77

Η Suzelle Poole ξεκίνησε να χορεύει σε ηλικία 7 ετών στο Λονδίνο. Έκτοτε, χορεύει ...

Κυπριακές συμμετοχές στη διεθνή έκθεση «Τέχνη: Απάντηση στη Σύγκρουση»

Μια μεγάλη διεθνής έκθεση με έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο εγκαινιάζεται στις 17 ...

Η Ατζέντα του Σ/Κ

Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου είναι εδώ και σε περιμένει με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ...

X