Ζωγραφίζοντας με το MoMA

Καθώς οι οδηγίες για αυτοπεριορισμό επιβάλλονται περαιτέρω σε ολόκληρο τον κόσμο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MoMA) στη Νέα Υόρκη και η καλλιτέχνης Louise Lawler που εδρεύει στο Μπρούκλιν έχουν συνεργαστεί για να δημιουργήσουν μια άσκηση δημιουργικότητας που ανακουφίζει από το στρες σε μια μορφή 12 ασπρόμαυρων εικονογραφήσεων για ζωγραφική οι οποίες βασίζονται στις φωτογραφίες της καλλιτέχνη με σκηνές από μουσεία και άλλες αίθουσες τέχνης που είναι σήμερα κλειστές.

Οι εικονογραφήσεις ζωγραφικής, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον εικονογράφο παιδικών βιβλίων Jon Buller, μπορεί κανείς να κατεβάσει από τον ιστότοπο του μουσείου και να εκτυπώσει δωρεάν.Αναφέρονται σε έργα καλλιτεχνών όπως τους Jeff Koons και Takashi Murakami και On Kawara. Ορισμένες από τις φωτογραφίες που έγιναν σχέδια συμπεριλήφθηκαν σε έκθεση της Lawler το 2017 στο MoMA.

Η πρωτοβουλία προέρχεται από το ενδιαφέρον της για τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να φτάσει στους θεατές πέρα από το μουσείο και το σύστημα των γκαλερί και μπορεί να συμβάλλει παιχνιδιωδώς στην προσωπική δημιουργική μεταμόρφωση. Το μουσείο ενθαρρύνει τους χρήστες να αναδείξουν τα χρωματιστά τους σχέδια στα κοινωνικά μέσα με το hashtag #DrawingwithMoMA.

You May Also Like

Split Normality | Greece 2.0 | βίντεο

Δείτε αυτό το βίντεο: το δημιούργησε ο Γιάννης Μπιλίρης ένα χρόνο μετά τις ταραχές ...

Διάλεξη της Τετάρτης στη Λεβέντειο

Στο πλαίσιο Διάλεξη της Τετάρτης που διοργανώνει η Λεβέντειος Πινακοθήκη θα δοθεί στις 15 ...

«Η Επιστροφή» | πρώτη πανελλήνια στην Αξιοθέα

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του ποιητικού έργου «Ορέστης» στο θεατρικό πάλκο, ο ...

Κλεμμένος «Πικασό» εντοπίστηκε 20 χρόνια μετά

Ενας κλεμμένος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο βρέθηκε μετά από 20 χρόνια από τον Ολλανδό ...

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2014

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, ο επίσημος διεθνής διαγωνιστικός θεσμός ταινιών μικρού ...

X