ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 52η

Της Αρετής Χουρδάκη και Max Ricat/Χορευτές

Τρόποι αντιμετώπισης της πίεσης για περφόρμανς

Όλα ξεκίνησαν με τη δήλωση ότι η καθημερινή μας καλλιτεχνική και φυσική πρακτική έπρεπε ριζικά να αλλάξει.

Ο χώρος της σκηνής και του θεάτρου δεν ήταν πλέον χρηστικός και έπρεπε να σκεφτούμε ένα νέο πλαίσιο για την έρευνά μας και να διατηρήσουμε την δημιουργικότητα μας.

Συνειδητοποιώντας ότι το μόνο ανέφικτο πράγμα ήταν να χορέψουμε για ένα κοινό, ένα κοινό φυσικά παρόν, και ότι το πράγμα που μας συνδέει περισσότερο με αυτή τη ζωντανή αίσθηση της παράστασης ήταν ο φόβος της σκηνής… η πίεση της περφόρμανς.

Πριν από την επιθυμία του καλλιτέχνη να μιλήσει και να απευθυνθεί σε ένα κοινό, αυτή η έρευνα γεννήθηκε από την επιθυμία να βρει το άμεσο συναίσθημα της παράστασης.

Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να βάλουμε τον εαυτό μας σε καθημερινή λειτουργία παράστασης, προκαλώντας ταυτόχρονα τη δημιουργικότητά μας αλλά και την αντίληψή μας για καθημερινές εργασίες, από το βάψιμο καρέκλων κήπου ή το μαγείρεμα μέχρι το χορό στα χωράφια και τη δημιουργία χορογραφιών.

Συνδέουμε όλες αυτές τις «καθημερινές παραστάσεις» δημιουργώντας μια παράσταση καθημερινά. Οι παραστάσεις αυτές περιέχουν εργασίες αυτοσχεδιασμού, από το να είσαι καρέκλα σαν βάφεις μια καρέκλα στο να χορεύουμε σε ένα κάμπο με τη σκέψη ότι τα πόδια μας δεν είναι αυτά που μας ενώνουν με το έδαφος.

Καταγράφουμε αυτά κάθε μέρα σε ένα αρχείο διατηρώντας την ουσία κάθε παράστασης, πιστεύοντας ότι μια μέρα, νωρίτερα από ό, τι νομίζουμε, θα υπάρχει ένα κοινό από την άλλη πλευρά!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 52η from Parathyro on Vimeo.

You May Also Like

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 23η

Γράφει η Άρτεμις Ευαγόρου/Συγγραφέας «Το τζιέρρατο μου, γιατί να ππέσει το τέλος του κόσμου ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 61η

Γράφει ο Δημήτρης Κωσταντόπουλος / Μουσικός   Το abstract της απομόνωσης.  Ο πιο χάλια ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μἐρα 53η

Του Mike Hajimike / Μουσικός Ο Hajimike έγραψε τα  τραγούδια “Dounia Felek-Vaomenoi Esso” και ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 17η

Γράφει η Ελένη Ξένου/Δημοσιογράφος “Θα πεθάνει πολύς κόσμος”. Βιταμίνη σί, τζίντζερ και ρίγανη. Και ...

X