Ξεκινά σήμερα το We Are One: A Global Film Festival

Δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους, με ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, εκ των οποίων οι τέσσερις Ελλήνων σκηνοθετών, και με συζητήσεις ανάμεσα σε μεγαθήρια της 7ης Τέχνης όπως ο Κόπολα, ο Σόντερμπεργκ, ο Ασαγιάς, ο Μπονγκ Τζουν Χο και η Κλερ Ντενί

Με περισσότερες από 100 ταινίες, 13 παγκόσμιες πρεμιέρες, 31 online πρεμιέρες και 5 παγκόσμιες online πρεμιέρες, το κινηματογραφικό γεγονός του Μάη δεν διεξάγεται φέτος στη Γαλλική Ριβιέρα αλλά στο YouTube.

Το «We Are One: A Global Film Festival» ξεκινά σήμερα διαδικτυακά σε συνεργασία με μερικά από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως των Καννών, του Τορόντο, του Βερολίνου, της Βενετίας, του Σάντανς, του Κάρλοβι Βάρι και του Λοκάρνο ανάμεσα σε άλλα, μετά και την ακύρωση αρκετών από αυτών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αν και μόνο 13 από τις 100 ταινίες που θα προβληθούν αποτελούν παγκόσμιες πρεμιέρες, το πρόγραμμα του φεστιβάλ αποτελεί μια πολυδιάστατη ματιά στον κόσμο, χάρη στις διαφορετικές ευαισθησίες των επιμελητών αλλά και των σκηνοθετών που έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ταινίες τους σε αυτή τη μοναδική διοργάνωση, «γέννημα» του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ταινίες από 35 χώρες και αποτελείται από 23 ταινίες μυθοπλασίας, οκτώ ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, 57 μικρού μήκους ταινίες και 15 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ. Ανάμεσά τους, τέσσερις μικρού μήκους ταινίες από Έλληνες σκηνοθέτες: «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου, «Ηλεκτρικός Κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, «Route-3» του Θανάση Νεοφώτιστου και «24 Frames Per Century» της Αθηνάς Τσαγγάρη.

Οι θρύλοι συζητούν

Εξίσου ενδιαφέρουσες με τις ταινίες, πάντως, ίσως και περισσότερο, είναι οι συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα σε μεγαθήρια της 7ης Τέχνης: πολλές από αυτές τις συζητήσεις έγιναν ήδη stream από τα φεστιβάλ όπου πραγματοποιήθηκαν, εκτός από δύο, που προσφέρει το Φεστιβάλ του Βερολίνου: η πρώτη είναι μια συζήτηση ανάμεσα στους θρύλους του γαλλικού σινεμά Κλερ Ντενί και Ολιβιέρ Ασαγιάς. Η δεύτερη, ανάμεσα στους οσκαρικούς Ανγκ Λι και Χιροκάζου Κόρε Έντα (Κλέφτες καταστημάτων). Πρόκειται για συζητήσεις που έλαβαν χώρα στην Μπερλινάλε και μόνο όσοι βρίσκονταν στο φεστιβάλ κατάφεραν να τις παρακολουθήσουν.

Τέλος, αλλά όχι εσχάτως, στις οθόνες μας θα βρεθεί ο Κορεάτης Μπονγκ Τζουν-χο, που με την εμβληματική του πια ταινία, Parasite, καθήλωσε το Χόλιγουντ πέρυσι, σε μια συζήτηση με τον πρωταγωνιστή του, ενώ ο κορυφαίος Φράνσις Φορντ Κόπολα συζητά με τον Στίβεν Σόντερμπεργκ σε μια από τις πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

+ www.youtube.com/WeAreOne.

ΕΙΚΟΝΑ: Σκηνή από την ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη 24 Frames per Century που θα προβληθεί στο φεστιβάλ.

You May Also Like

Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά»

Η σειρά διαδικτυακών διαλέξεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, εμπλουτίζεται με το νέο επεισόδιο-διάλεξη ...

UNUSUAL SUSPECTS της Εύης Δημητρίου

H ομάδα Εν δράσει συνεχίζει την περιοδεία της στην Ευρώπη με την σόλο διαδραστική ...

Στην Κύπρο η Βικτόρια Χίσλοπ

Για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Το Νήμα» φτάνει στην Κύπρο ...

Επιστρέφουν τον Νοέμβριο τα «Μεγάλα Μπαλέτα» του Δήμου Λεμεσού

Με εντυπωσιακό τρόπο επιστρέφουν, μετά την περσινή αναγκαστική ακύρωση τους λόγω της πανδημίας, τα ...

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος είναι το πρώτο φεστιβάλ νέας μουσικής που έχει ...

Νυκτόβια Πλάσματα (Nocturnal Animals, Αμερική, 2016)

Διάρκεια: 116 λεπτά Είδος Ταινίας: Δραματική, θρίλερ Γλώσσες: Αγγλικά, με ελληνικούς υπότιτλους Σκηνοθεσία: Τομ ...

X