Ξεκινά σήμερα το We Are One: A Global Film Festival

Δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους, με ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, εκ των οποίων οι τέσσερις Ελλήνων σκηνοθετών, και με συζητήσεις ανάμεσα σε μεγαθήρια της 7ης Τέχνης όπως ο Κόπολα, ο Σόντερμπεργκ, ο Ασαγιάς, ο Μπονγκ Τζουν Χο και η Κλερ Ντενί

Με περισσότερες από 100 ταινίες, 13 παγκόσμιες πρεμιέρες, 31 online πρεμιέρες και 5 παγκόσμιες online πρεμιέρες, το κινηματογραφικό γεγονός του Μάη δεν διεξάγεται φέτος στη Γαλλική Ριβιέρα αλλά στο YouTube.

Το «We Are One: A Global Film Festival» ξεκινά σήμερα διαδικτυακά σε συνεργασία με μερικά από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως των Καννών, του Τορόντο, του Βερολίνου, της Βενετίας, του Σάντανς, του Κάρλοβι Βάρι και του Λοκάρνο ανάμεσα σε άλλα, μετά και την ακύρωση αρκετών από αυτών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αν και μόνο 13 από τις 100 ταινίες που θα προβληθούν αποτελούν παγκόσμιες πρεμιέρες, το πρόγραμμα του φεστιβάλ αποτελεί μια πολυδιάστατη ματιά στον κόσμο, χάρη στις διαφορετικές ευαισθησίες των επιμελητών αλλά και των σκηνοθετών που έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ταινίες τους σε αυτή τη μοναδική διοργάνωση, «γέννημα» του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ταινίες από 35 χώρες και αποτελείται από 23 ταινίες μυθοπλασίας, οκτώ ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, 57 μικρού μήκους ταινίες και 15 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ. Ανάμεσά τους, τέσσερις μικρού μήκους ταινίες από Έλληνες σκηνοθέτες: «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου, «Ηλεκτρικός Κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, «Route-3» του Θανάση Νεοφώτιστου και «24 Frames Per Century» της Αθηνάς Τσαγγάρη.

Οι θρύλοι συζητούν

Εξίσου ενδιαφέρουσες με τις ταινίες, πάντως, ίσως και περισσότερο, είναι οι συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα σε μεγαθήρια της 7ης Τέχνης: πολλές από αυτές τις συζητήσεις έγιναν ήδη stream από τα φεστιβάλ όπου πραγματοποιήθηκαν, εκτός από δύο, που προσφέρει το Φεστιβάλ του Βερολίνου: η πρώτη είναι μια συζήτηση ανάμεσα στους θρύλους του γαλλικού σινεμά Κλερ Ντενί και Ολιβιέρ Ασαγιάς. Η δεύτερη, ανάμεσα στους οσκαρικούς Ανγκ Λι και Χιροκάζου Κόρε Έντα (Κλέφτες καταστημάτων). Πρόκειται για συζητήσεις που έλαβαν χώρα στην Μπερλινάλε και μόνο όσοι βρίσκονταν στο φεστιβάλ κατάφεραν να τις παρακολουθήσουν.

Τέλος, αλλά όχι εσχάτως, στις οθόνες μας θα βρεθεί ο Κορεάτης Μπονγκ Τζουν-χο, που με την εμβληματική του πια ταινία, Parasite, καθήλωσε το Χόλιγουντ πέρυσι, σε μια συζήτηση με τον πρωταγωνιστή του, ενώ ο κορυφαίος Φράνσις Φορντ Κόπολα συζητά με τον Στίβεν Σόντερμπεργκ σε μια από τις πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

+ www.youtube.com/WeAreOne.

ΕΙΚΟΝΑ: Σκηνή από την ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη 24 Frames per Century που θα προβληθεί στο φεστιβάλ.

You May Also Like

Ο ΘΟΚ φιλοξενεί το έργο “Στέλλα κοιμήσου”

Η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας, Στέλλα Κοιμήσου που απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια και προκάλεσε έντονες ...

Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου: οι προβολές του φθινοπώρου

Ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών που ικανοποιεί όλα τα γούστα, ετοίμασε για το φθινόπωρο ο ...

Ολιγόλεπτο σινεμά από το Φεστιβάλ Δράμας στην Κύπρο

«Σε μία διοργάνωση η οποία έχει μεγάλη σημασία στην Ελλάδα, έχει εδραιώσει τον θεσμό ...

GRID 2019, Συνέδριο για τις γραφικές τέχνες: Το πρόγραμμα

H Ένωση Γραφιστών & Εικονογράφων Κύπρου διοργανώνει για πρώτη χρονιά φέτος το συνέδριο GRID ...

«Γιατί δεν μου το είπε κανείς;» της Νικόλ Μαντζικοπούλου

Το βιβλίο της με τίτλο «Γιατί δεν μου το είπε κανείς» παρουσιάζει η Ελληνίδα ...

Παρουσίαση βιβλίου: «Το χρώμα του γαλάζιου υάκινθου»

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το βιβλίο «Το χρώμα του γαλάζιου υάκινθου» ...

X