Μουσικό «ευχαριστώ» στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Μια συναυλία για το ιατρικό προσωπικό του ΓΝΛ «για τον επαγγελματισμό και το πείσμα τους να ξεπεραστεί ο σκόπελος της φετινής πανδημίας»

Μια συναυλία από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Προμηθέας», που συνιστούν μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, πραγματοποιείται την Κυριακή για το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η συναυλία αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Λευκωσίας, της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, που ενώνουν δυνάμεις για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους αλλά και όλων των πολιτών προς τους «ήρωες της πρώτης γραμμής», τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, «για την αυτοθυσία τους, τον επαγγελματισμό και το πείσμα τους να ξεπεραστεί ο σκόπελος της φετινής πανδημίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.

Χρώματα της άνοιξης

Η συναυλία θα λάβει χώρα στον κήπο πίσω από το νοσοκομείο, δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, αποκλειστικά για τα μέλη του ιατρικού προσωπικού του ΓΝΛ αλλά και τους ασθενείς του νοσοκομείου. Σε συνεργασία με τη διεύθυνση του νοσοκομείου έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξαγωγή της συναυλίας, η οποία έχει τίτλο «Χρώματα της άνοιξης».

Στο πλαίσιό της οι μουσικοί Νίκος Πίττας και Ηρακλής Μιτέλλας στο βιολί, Νικόλας Παπαγεωργίου στη βιόλα και Μιράντα Παπανεοκλέους στο βιολοντσέλο θα εκτελέσουν συνθέσεις των Βιβάλντι, Μότσαρτ, Σοστακόβιτς, Σόλωνα Μιχαηλίδη, Μ. Ντε Φαλά, Ντβόρακ και Πιατσόλα, «αναδεικνύοντας κουλτούρες και ακούσματα ενός μεγάλου φάσματος συνθετών της κλασικής μουσικής». Ανάμεσα στα έργα περιλαμβάνονται και οι «Χαρταετοί» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη μουσική για το θεατρικό έργο «Η γειτονιά των αγγέλων».

You May Also Like

500 Ευρωπαίοι σκηνοθέτες ψηφίζουν Ευρώπη

Μανιφέστο με το οποίο τονίζουν τη σημασία της ψήφου στις προσεχείς Ευρωεκλογές υπογράφουν 500 ...

«Μια Εποχή στην Κόλαση» στα ΚΥΠΡΙΑ

Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Αρθούρου Ρεμπώ, το «Μια εποχή στην κόλαση», έχει ...

Αναζητείται το αρχαιότερο ευρωπαϊκό χωριό στον βυθό του Αργολικού κόλπου

Με τη βοήθεια του μεγαλύτερου ηλιακού καταμαράν στον κόσμο προσδοκούν να αποκαλύψουν το αρχαιότερο ...

1η συναυλία Ορχήστρας Εγχόρδων Δήμου Στροβόλου

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου ανακοινώνουν την πρώτη συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων Δήμου ...

Το Βρετανικό Μουσείο επιστρέφει αρχαιότητες που λεηλατήθηκαν κατά την εισβολή στο Ιράκ το 2003

Το Βρετανικό Μουσείο θα επιστρέψει μια συλλογή αρχαιοτήτων 5.000 ετών που είχε λεηλατηθεί από ...

Διαφωνίες για τον Banksy

Αντιπαράθεση προκάλεσε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ένα γκράφιτι που λέγεται ότι ανήκει στον Banksy, ...

X