Μουσικό «ευχαριστώ» στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Μια συναυλία για το ιατρικό προσωπικό του ΓΝΛ «για τον επαγγελματισμό και το πείσμα τους να ξεπεραστεί ο σκόπελος της φετινής πανδημίας»

Μια συναυλία από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Προμηθέας», που συνιστούν μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, πραγματοποιείται την Κυριακή για το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η συναυλία αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Λευκωσίας, της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, που ενώνουν δυνάμεις για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους αλλά και όλων των πολιτών προς τους «ήρωες της πρώτης γραμμής», τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, «για την αυτοθυσία τους, τον επαγγελματισμό και το πείσμα τους να ξεπεραστεί ο σκόπελος της φετινής πανδημίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.

Χρώματα της άνοιξης

Η συναυλία θα λάβει χώρα στον κήπο πίσω από το νοσοκομείο, δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, αποκλειστικά για τα μέλη του ιατρικού προσωπικού του ΓΝΛ αλλά και τους ασθενείς του νοσοκομείου. Σε συνεργασία με τη διεύθυνση του νοσοκομείου έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξαγωγή της συναυλίας, η οποία έχει τίτλο «Χρώματα της άνοιξης».

Στο πλαίσιό της οι μουσικοί Νίκος Πίττας και Ηρακλής Μιτέλλας στο βιολί, Νικόλας Παπαγεωργίου στη βιόλα και Μιράντα Παπανεοκλέους στο βιολοντσέλο θα εκτελέσουν συνθέσεις των Βιβάλντι, Μότσαρτ, Σοστακόβιτς, Σόλωνα Μιχαηλίδη, Μ. Ντε Φαλά, Ντβόρακ και Πιατσόλα, «αναδεικνύοντας κουλτούρες και ακούσματα ενός μεγάλου φάσματος συνθετών της κλασικής μουσικής». Ανάμεσα στα έργα περιλαμβάνονται και οι «Χαρταετοί» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη μουσική για το θεατρικό έργο «Η γειτονιά των αγγέλων».

You May Also Like

Όψεις της σύγχρονης ιαπωνικής χαρακτικής

Δύο εκθέσεις αφιερωμένες στην ιαπωνική χαρακτική οργανώνει το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στην Πύλη Αμμοχώστου, στη ...

Μετάβαση σε άλλο χρόνο – ‘Ελενα Χρυσάνθου

Με αφορμή την επερχόμενη ατομική έκθεση της Έλενας Χρυσάνθου με τίτλο Μετάβαση στην γκαλερί ...

Rainzonances5 στο Μέγαρο Πολιτισμού

Το Rainzonances5 είναι η πέμπτη έκδοση του εν συνεχεία πρότζεκτ Rainzonances, το οποίο ξεκίνησε ...

Έφυγε από τη ζωή ο Prince Buster, δημιουργός του ska

O θρύλος του Ska, Prince Buster, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 78 χρονών. O ...

Το γκραφίτι στο τείχος του Βερολίνου σε γραμματοσειρά

Γράμματα από τα γκράφιτι στη δυτική πλευρά του Τείχους του Βερολίνου χρησιμοποίησε το στούντιο ...

Μετάλλιο Τεχνών στον Αλ Πατσίνο

«Σε στιγμές ηρεμίας, αλλά και σε στιγμές κρίσης, σε εποχές θριάμβου, αλλά και σε ...

X