Τέχνη για καλό σκοπό εν μέσω πανδημίας

Από την αρχή της πανδημίας του κοραναϊού, οι καλλιτέχνες πήραν πρωτοβουλία και συγκεντρώνουν χρήματα για να βοηθήσουν εκείνους που πλήττονται από αυτήν. Κολλεκτίβες και οργανώσεις έχουν επίσης συσπειρωθεί για να ξεκινήσουν διαδικτυακές εκθέσεις έργων σε λογικές τιμές που στοχεύουν σε εκκολαπτόμενους συλλέκτες τέχνης. Πολλές είναι ανοιχτές εκδόσεις και είναι διαθέσιμες μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όπως η διαδικτυακή έκθεση με τίτλο Photographs for the Trussell Trust, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερο από £480,000. 

Αν λοιπόν βλέπετε τον εαυτό σας ως ένα σύγχρονο Medici ή τον επόμενο Charles Saatchi και θέλετε να βοηθήσετε, εδώ μπορείτε να αγοράσετε τέχνη και να συγκεντρώσετε χρήματα για να βοηθήσετε άτομα που έχουν πληγεί από την πανδημία του κοροναϊού. (Σημείωση. Βεβαιωθείτε ότι είστε καλά εφοδιασμένοι με τρόφιμα και έχετε πληρώσει το ενοίκιο πριν προχωρήσετε στον άγριο κόσμο της συλλογής τέχνης).

Φωτογραφίες για το Trussell Trust

Θα πρέπει να είστε γρήγοροι αποκτήσετε ένα από τα έργα που πωλούνται για £ 100 στο Photographs for the Trussell Trust, καθώς η περίοδος πώλησης λήγει σύντομα. Τα έργα είναι ανυπόγραφες, εκδόσεις «χρονικού πλαισίου», που σημαίνει ότι θα κυκλοφορούν μόνο κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής έκθεση.

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει έργα 200 καλλιτεχνών και φωτογράφων, όπως οι Martin Parr, Hannah Starkey, Jeremy Deller, John Stezaker και Juergen Teller. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν στο Trussell Trust, το οποίο υποστηρίζει τράπεζες τροφίμων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν παρατηρήσει μια αύξηση της ζήτησης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας κοροναϊού. Ο έρανος εμπνεύστηκε από το 100 Fotografi Per Bergamo της Ιταλίας και το Pictures for Elmhurst στις ΗΠΑ.

 

 

Αλληλεγγύη 2020

Ο Γερμανός καλλιτέχνης και φωτογράφος Wolfgang Tillmans δημιούργησε την Αλληλεγγύη 2020 για να υποστηρίξει πολιτιστικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα που πλήγησαν από την πανδημία Covid-19, προσκαλώντας περισσότερους από 40 καλλιτέχνες να συνεισφέρουν αφίσες μεγέθους Α2 που μπορούν να προσφερθούν ως ανταμοιβές σε ιστότοπους crowdfunding.

Οι αφίσες κοστίζουν 50 €, 50 £ ή 50 $, ανάλογα με την τοποθεσία του οργανισμού και θα παραχθούν και θα σταλούν από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Tillman Between Bridges. «Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί σαν μεσιτεία, η συνδέοντας πρωτοβουλίες με αφίσες καλλιτεχνών», λέει ο Tillmans. «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά μέρη που δεν λαμβάνουν βοήθεια ή δεν θα διασωθούν επειδή είναι άτυπα μέρη στην πολιτιστική και νυχτερινή ζωή […] Αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε και πρωτοβουλίες που αντλούν κεφάλαια για νοσοκομεία ή οργανισμούς υγείας ». Οι καλλιτέχνες που έχουν σχεδιάσει αφίσες περιλαμβάνουν τις Marlene Dumas, Mark Leckey, Anne Imhof, Luc Tuymans, Carrie Mae Weems και Tillmans.

 

 

Πορτοφόλιο Trace Covid-19

Περισσότεροι από 50 φωτογράφοι έχουν δωρίσει έργα στο συλλογικό πορτοφόλιο Trace Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των Martin Parr, Vanessa Winship, Siân Davey και Jem Southam. Οι ψηφιακές εκτυπώσεις μεγέθους Α4 πωλούνται για 50 £ το καθένα, σε ανοιχτή έκδοση, έως τις 30 Μαΐου (μεσάνυχτα BST). Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στην φιλανθρωπική οργάνωση για άστεγους Shelter και την οργάνωση για υποστήριξη θυμάτων κακοποίησης Refuge .

 

Counter Editions

Η Counter Editions με έδρα το Margate παράγει τρίχρωμες λιθογραφίες της Tracey Emin, η οποία μεγάλωσε στην παραθαλάσσια πόλη και τώρα έχει ένα στούντιο εκεί. Το έργο με τίτλο No Time For Love (2020) θα είναι διαθέσιμο από τις 14 Μαΐου σε 75 αντίτυπα, με τιμές που ξεκινούν από £2.400  και αυξάνονται καθώς εξαντλείται. Το ένα τέταρτο των εσόδων θα διατεθεί στο καταφύγιο των γυναικών Oasis στο Margate.

 

Hauser & Wirth’s Homegrown

Η Hauser & Wirth λανσάρει το Homegrown, μια δι-εβδομαδιαία διαδικτυακή έκθεση έργων από το προσωπικό της γκαλερί και την άμεση οικογένειά τους, καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες. Οι εκθἐσεις θα ξεκινήσουν στις 9 Μαΐου (έως τις 18 Ιουλίου) με έργα σε διάφορα μέσα και υλικά προς πώληση μεταξύ 100 και 20.000 $. Το ένα δέκατο των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί στο Ταμείο Αλληλεγγύης Covid-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί στους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων καλλιτεχνών όπως οι Theo Niderost και Lola Bunting.

You May Also Like

2η Μπιενάλε Χαρακτικής Κύπρου

Στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ, στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί η 2η Μπιενάλε ...

Μάιος 2016 στο Θέατρο Ριάλτο

4, 5 τετ & πεμ | 20:30 (45’) [*] @ Πρώην πολυ κατάστημα E&S ...

Βερολίνο: Μυστηριώδης επίθεση με υγρό σε εκθέματα στο «Νησί των Μουσείων»

Περιγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην τέχνη και στις αρχαιότητες στη μεταπολεμική ...

Πέθανε ο frontman των The Prodigy

Πέθανε ο θρυλικός frontman των The Prodigy, Keith Flint, σε ηλικία 49 ετών. Ο Flint βρέθηκε νεκρός στο ...

Isnotgallery | «Έχεις καινούρια σχέδια;»

«Έχεις καινούρια σχέδια;» Τριάντα πέντε καλλιτέχνες απαντούν «ναι» και παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην ...

Παράταση έκθεσης «Η Μέρα ξεκινά τη Νύχτα»

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα ...

X