ΘΟΚ: Ξανά χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή

Στην προσωρινή λύση της αγοράς υπηρεσιών με ανάθεση κατέφυγε ο ΘΟΚ, καθώς δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενώ το συμβόλαιο του Σάββα Κυριακίδη έληξε στις 30 Απριλίου

Ξανά χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή ενδέχεται να μείνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, όχι μόνο εξαιτίας… κορωνοϊού.

Τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στον ΘΟΚ κρατούσε ο Σάββας Κυριακίδης από το 2017 μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, οπότε το συμβόλαιο του έληξε. Καθώς όλες οι θέσεις στο Δημόσιο παραμένουν «παγωμένες» μετά την οικονομική κρίση, τον Δεκέμβριο του 2019 το δ.σ. του οργανισμού αιτήθηκε ξεπάγωμα ώστε να προκηρυχθεί έγκαιρα η θέση καλλιτεχνικού διευθυντή, πριν τη λήξη του συμβολαίου του κ. Κυριακίδη. Τα γεγονότα πρόλαβε ο κορωνοϊός που… κράτησε σε στασιμότητα τη Δημόσια Υπηρεσία.

Έτσι, ο ΘΟΚ ενδέχεται να «ταλαιπωρηθεί» εκ νέου από Σεπτέμβρη. Κι αυτό γιατί λόγω κορωνοϊού παρέμεινε στάσιμο το θέμα του ξεπαγώματος της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του οργανισμού ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε προκήρυξη της θέσης.

Αγορά υπηρεσιών με ανάθεση

Για να καλύψει ένα ολιγόμηνο κενό από τη λήξη του συμβολαίου του κ. Κυριακίδη και μέχρι την προκήρυξη της θέσης, το δ.σ. προχώρησε με αγορά υπηρεσιών με ανάθεση στον ίδιο τον κ. Κυριακίδη, ώστε ο οργανισμός να μην μείνει ακέφαλος σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το θέατρο.

Μιλώντας στον «Π», η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΘΟΚ, Αντιγόνη Αθηαινίτη ανέφερε ότι για το θέμα θα υπάρχει εξέλιξη τις επόμενες μέρες αφού έχουν μεν μπλοκαριστεί τα ξεπαγώματα θέσεων, ωστόσο θα εξαιρεθούν όσα είχαν προεγκριθεί. «Ευελπιστώ ότι είμαστε μέσα στις εξαιρέσεις», δήλωσε η κ. Αθηαινίτη.

Υπενθυμίζεται ότι προτού αναλάβει ο κ. Κυριακίδης, το 2017, η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΘΟΚ παρέμενε κενή για τρία χρόνια και πέντε μήνες, με τις ευθύνες να αναλαμβάνει το δ.σ. και δη ο πρόεδρος ο οποίος δρούσε και ως εκτελεστικός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Σάββας Κυριακίδης, τέως καλλιτεχνικός διευθυντής, ο οποίος συνεχίζει να εργάζεται στον οργανισμό με αγορά υπηρεσιών. Φωτογραφία ©Ελένη Παπαδοπούλου / 2017

You May Also Like

Εργαστήρια θεάτρου για παιδιά και ενήλικες

Η σχολή «Εργαστήρι Μουσικής & Θεάτρου Μαρία Χρυσοστόμου» παρέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά θεατρικά ...

«Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» στο Ριάλτο

Στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό ταξιδεύει η  παραγωγή της Κεντρικής  Σκηνής  του  ΘΟΚ Η ...

«Κραυγή» στο Συνεργείο

Το θέατρο ΑντίΛογος και το έργο «Κραυγή» ταξιδεύει στη Λεμεσό, για μία μόνο παράσταση, ...

«Το περίσσιο παιδί» του Θανάση Τριαρίδη από την ομάδα Ich Bebe

«Το Περίσσιο παιδί» του Θανάση Τριαρίδη, σε ερμηνεία της ομάδας Ich Bebe (Γιάννης Βερβενιώτης, ...

«Η Απαγωγή του Πάπα» από τη θεατρική ομάδα 12 και κάτι

Η θεατρική ομάδα 12 Και Κάτι παρουσιάζει την ιδιαίτερη κωμωδία του Ζιοάο Μπέθενκουρ «Η ...

Κέντρο παραστατικών τεχνών Μίτος| Τρεις καλοκαιρινές δράσεις στο πλαίσιο του theYard.Residency.20

Το κέντρο παραστατικών τεχνών Μίτος παρουσιάζει τις καλοκαιρινές συμμετοχές του καλλιτεχνικού προγράμματος theYard.Residency.20, με ...

X