Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, το ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ, επιστρέφει φέτος σαν διημερίδα, μεταξύ 28 και 29 Αυγούστου στο υπαίθριο κοινοτικό πάρκο του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «προσκαλούμε νέους καλλιτέχνες, με διαφορετικές ιστορίες και ανοιχτό μυαλό, να μας συστηθούν. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα ιδανικό και ωφέλιμο περιβάλλον, όπου επαγγελματίες της τέχνης και μη θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συνυπάρξουν για λίγο, και ενδεχομένως να επικοινωνήσουν δημιουργικά».

Καλούνται επαγγελματικές θεατρικές ομάδες και άλλοι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, όπως υποβάλουν τις προτάσεις τους τηρώντας τα ακόλουθα:

– Μέγιστη διάρκεια 80 λεπτά.

– Λόγω της τεχνικής ιδιαιτερότητας του χώρου είναι προτιμότερο οι προτάσεις να μη συμπεριλαμβάνουν σκηνικά. Σε περίπτωση που θα υπάρχουν σκηνικά, η κάθε ομάδα φέρει την ευθύνη για τη μεταφορά τους στο χώρο.

– Θα υπάρχει η ευχέρεια βασικού θεατρικού φωτισμού και ήχου και ο χειρισμός θα γίνεται από δικό μας τεχνικό.

– Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προτείνουν θεάματα στο ύφος μιας θερινής – παραλιακής ημερίδας.

-Επιπρόσθετα, καλούνται ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν προτάσεις για παράλληλες δράσεις όπως: Ανοιχτές συζητήσεις και άλλες εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές δράσεις.

Για κάθε πρόταση που θα επιλεγεί να συμμετάσχει, δίνεται χρηματική αμοιβή σε κάθε αναγκαίο και ενεργό συντελεστή, όπως επίσης και την δωρεάν είσοδο των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ.

Η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 3 Ιουλίου 2020, ώρα 12:00μ.μ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση antiskinofestival@gmail.com

Η κάθε πρόταση είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνει:

– Προφίλ αιτητή

– Περιγραφή / περίληψη πρότασης

– Συντελεστές και τα βιογραφικά τους

– Βασικές τεχνικές απαιτήσεις

-Οι προτάσεις μπορεί να είναι πρωτοεμφανιζόμενες ή ακόμα και θεάματα που έχουν ήδη παρουσιαστεί αλλού.

-Όλες οι προτάσεις θα λάβουν ηλεκτρονική απάντηση μέχρι τις 18 Ιουλίου 2020.

-Για κάθε αποδεκτή πρόταση θα γίνει συμφωνία για ώρες προβών και παραστάσεων όπως και οικονομικές και τεχνικές διευθετήσεις.

Μέτρα προστασίας

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ομαλή διεξαγωγή της διημερίδας, κάτω από αυτές τις διαφορετικές συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα:

-Θα υπάρχουν κανονισμοί, και οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων για τους θεατές θα τηρούνται. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ο αριθμός των παρευρισκόμενων, δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τους 150 άρα κατ’ επέκταση, τα εισιτήρια που θα διατεθούν θα είναι σε περιορισμένο αριθμό.

-Οι κοινόχρηστοι χώροι θα απολυμαίνονται συστηματικά από την ομάδα μας, όπως και ο εξοπλισμός που θα παρέχεται για την εξέλιξη των δράσεων.

-Σεβόμαστε τους περιορισμούς και θα γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές στο χώρο, για την ασφαλή και ομαλή εξέλιξη της συνάντησής μας.

-Φαγητό, δεν θα μας επιτραπεί να παρέχουμε φέτος, όμως το χωριό του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, θα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας.

-Δεν θα διατίθενται μαξιλαράκια, βάση των κανονισμών, έτσι θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα να σας υποδεχόμασταν με την καρέκλα σας.

-Δυστυχώς φέτος θα απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες: 99-574678.

 

You May Also Like

«Ο Γλάρος» ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Δέντρο

Η πρόσφατη παραγωγή του Θεάτρου Δέντρο «Ο Γλάρος», επιστρέφει το μήνα Ιανουάριο για τρεις ...

Andriana Lecourver σε ζωντανή αναμετάδοση στο Ριάλτο

Σε ζωντανή μετάδοση από την Metropolitan Opera, παρουσιάζεται στο Θέατρο Ριάλτο, όπερα σε τέσσερις ...

«Η Ψιλικατζού» από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ

Η Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ παρουσιάζει την θεατρική διασκευή του ομώνυμου μπεστ σέλερ βιβλίου ...

«Στη χώρα π’αναγιώθηκα» από το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης

Το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης παρουσιάζει σειρά συναυλιών με τίτλο “Στη χώρα π’αναγιώθηκα”, η οποία ...

Φεστιβάλ Λευκωσίας 2018: τελευταίες εκδηλώσεις

Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Λευκωσίας 2018, με δύο τελευταίες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη ...

Φανερωμένης 70: Η γραφή ως μέσω έκφρασης με τη συγγραφέα Ελένη Φιλίππου

Πείτε το, γράψτε το, σχεδιάστε το, φωνάξτε το, χορέψτε το, περπατήστε το, κάντε το! ...

X