Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν το παλαιότερο θέατρο του Λονδίνου

Μια ομάδα αρχαιολόγων ίσως να ανακάλυψε το αρχαιότερο θέατρο στο Λονδίνο κάτω από ένα εργοτάξιο στο Whitechapel.

Το θέατρο Ελισαβετιανής περιόδου, γνωστό ως “Κόκκινο Λιοντάρι”, πιστεύεται ότι χρονολογείται από το 1567 περίπου, δήλωσε σε ανακοίνωση τύπου το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του University College στο Λονδίνο.

Δεν είχαν μέχρι σήμερα βρεθεί φυσικές ενδείξεις για το θέατρο και η ακριβής τοποθεσία του δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ, αλλά ένας συνδυασμός αποδεικτικών στοιχείων οδηγούν τον επικεφαλή της ανασκαφής Στήβεν Ουάιτ να είναι “97% σίγουρος” ότι είναι το Κόκκινο Λιοντάρι, είπε στο CNN.

Ο Ουάιτ τόνισε τη σημασία του χώρου στην ιστορία του θεάτρου, καθώς το Κόκκινο Λιοντάρι σηματοδότησε τη μετάβαση από τις παραστάσεις σε ναυπηγεία σε παραστάσεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Περιέγραψε τον οικοδόμο, Τζον Μπράιν, ως «ξεκάθαρο ήρωα» και «νονό» του Ελισαβετιανού θεάτρου. Ο Μπράιν ήταν παντοπώλης και επιχειρηματίας που αναγνώρισε τις κερδοφόρες δυνατότητες ενός θεάτρου και άρχισε να κατασκευάζει ένα πρωτότυπο με το Κόκκινο Λιοντάρι, δήλωσε ο Ουάιτ.

Σχεδόν 500 χρόνια αργότερα, ο Ουάιτ και η ομάδα του ανακάλυψαν ξυλεία σε προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης στον χώρο ανάπτυξης κατοικιών στην οδός 85 Stepney Way στο East End του Λονδίνου.”Το γεγονός ότι επέζησαν είναι ένα θαύμα”, δήλωσε ο Ουάιτ, ο οποίος προέβλεψε ότι οι ξυλεία θα εξαφανίζονταν αν η περιοχή είχε ανασκαφεί 10 χρόνια αργότερα.

Η ανακάλυψη της ξυλείας προσθέτει σε χαρτογραφικά και τεκμηριωτικά στοιχεία από δύο αγωγές μεταξύ του Μπράιν και των ξυλουργών που εργάζονται στην κατασκευή του κτηρίου.

 

 

Το 1567, νομικά έγγραφα περιέγραψαν ικριώματα ξυλείας στο “σπίτι που ονομάζεται Κόκκινο Λιοντάρι”, και οι αρχαιολόγοι λένε ότι αυτό υποδηλώνει ότι ήταν “σημαντικά”.

Η αγωγή του 1569 μιλά για μια “αγροικία που ονομάζεται και είναι γνωστή με το όνομα του Sygne of the Redd Lyon” που έχει μια εξωτερική σκηνή και καθίσματα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Δίνει επίσης τις διαστάσεις της σκηνής: 40 πόδια βόρεια προς νότια και 30 πόδια ανατολικά προς δυτικά, σε ύψος 5 πόδια από το έδαφος.

 

 

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια ορθογώνια ξύλινη δομή τον Ιανουάριο του 2019, η οποία ταιριάζει στις διαστάσεις της σκηνής σύμφωνα με την αγωγή του 1569.

Αφού ξεκίνησε ως αγρόκτημα που σέρβιρε μπύρα, όπως ήταν συνηθισμένο εκείνη την εποχή, το Κόκκινο Λιοντάρι απέκτησε μια σκηνή στα τέλη του 16ου αιώνα. Έπειτα έγινε πανδοχείο, μια επιχείρηση που συνεχίστηκε μέχρι τουλάχιστον τον 18ο αιώνα.

Στη συνέχεια, η ομάδα ανακάλυψε ερείπια κτιρίων από τον 15ο και τον 16ο αιώνα, καθώς και αποδείξεις ότι είχαν γίνει μέρος ενός συγκροτήματος τον 17ο αιώνα.

Δύο από τα κτίρια που ανακαλύφθηκαν έχουν αναγνωριστεί ως κελάρια μπύρας.

“Τα πανδοχεία της περιόδου Tudor χρειάζονταν κάπου δροσερά και ασφαλές για να αποθηκεύσουν το ποτό τους, καθώς η μπύρα θα χαλούσε πολύ πιο γρήγορα από ό, τι σήμερα”, δήλωσε ο Μάικλ Σάπλαντ, ειδικός ιστορικών κτιρίων της UCL Archeology South-East.

Πολλά αντικείμενα όπως ποτήρια, κούπες, φιάλες, δεξαμενές και κεραμικά ποτήρια παρέχουν περαιτέρω αποδείξεις ότι ο χώρος ήταν πράγματι το Κόκκινο Λιοντάρι.

Το 1576, χρησιμοποιώντας το Κόκκινο Λιοντάρι ως πρωτότυπο, ο Μπράιν δημιούργησε το The Theatre Shoreditch, όπου τα έργα ενός νεαρού Ουίλλιαμ Σαίξπηρ ανέβηκαν τη δεκαετία του 1590.

Το επόμενο στάδιο της ανασκαφής είναι η ανἀλυση των ευρημάτων και να αρχίσει μια χαρτογράφηση με περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα κτίρια, είπε ο Ουάιτ.

You May Also Like

BUFFER FRINGE 2015 Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών – Υποβολή Αιτήσεων

Το Σπίτι της Συνεργασίας διοργανώνει το ετήσιο φεστιβάλ εναλλακτικού θεάτρου, χορού, οπτικοακουστικών τεχνών και ...

Οι ταινίες της εβδομάδας

Horrible Bosses Σκηνοθεσία: Σεθ Γκόρντον Παίζουν οι: Κέβιν Σπέισι, Τζέισον Μπέιτμαν, Τζέισον Σουντεΐκις, Τσάρλι ...

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Οι εκδηλώσεις

Τόσες αλυσίδες καφέ, τόσα καφενεία και ούτε ένας Julius Meinl στους δρόμους των κυπριακών ...

Στο φως άγνωστες πτυχές του Γκαουντί

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο Αντόνι Γκαουντί ήταν ο αρχιτέκτονας που υπέγραψε τα μαγικά ...

Κορυφαίοι Βρετανοί καλλιτέχνες σχεδιάζουν τις αφίσες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012

Δώδεκα Βρετανοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι Howard Hodgkin, Bridget Riley, Tracey Emin και Chris ...

Στη Σχολή Τυφλών αντί στο Σκαλί η συναυλία Αλκίνοου-Καλούδη

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας του Αμφιθεάτρου Σκαλί Αγλαντζιάς και ζήτησης του κοινού για εισιτήρια στη ...

X