Εκτακτο επίδομα: Ζήσε Μάη μας να φας τριφύλλι

Μετά και την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος για τους εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού, βεβαιωθήκαμε: το ΥΠΠΑΝ μάς εμπαίζει κανονικά

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμενόταν να καταβάλουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες το έκτακτο επίδομα στήριξης των εργαζομένων στον τομέα της πολιτιστικής δημιουργίας, κι αυτό αφού ως αρχική ημερομηνία είχε οριστεί η 15η Ιουνίου. 

Χθες, με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανέφερε ότι το επίδομα θα καταβληθεί «μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σχετικά με τα κριτήρια που ισχύουν» και ότι «τις επόμενες λίγες μέρες θα γίνει ο επιβαλλόμενος έλεγχος σε συνεργασία με άλλα τμήματα και αρχεία του κράτους και θα ξεκινήσει, το συντομότερο, η καταβολή του επιδόματος».

Η ανακοίνωση μάλλον διαιωνίζει την ανησυχία παρά καθησυχάζει τους εργαζομένους για την καταβολή του σχετικού επιδόματος, δικαιούχοι του οποίου είναι κάτοικοι της χώρας με πολιτιστική δραστηριότητα, που δεν καλύπτονται από άλλο κρατικό σχέδιο.

«Το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει έως τώρα ήταν απαραίτητο προκειμένου να διασφαλιστούν ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ως προς τη διακρίβωση των στοιχείων των αιτήσεων. […] Είναι κατανοητό ότι υπάρχει προσδοκία για την πληρωμή το συντομότερο δυνατόν, δεν μπορεί όμως να γίνεται λόγος για ‘καθυστέρηση’», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εφόσον οι ΠΥ από την πρώτη στιγμή διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες που επιβάλλονται από τον νόμο». Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος της πολιτιστικής δημιουργίας τυγχάνει τέτοιας ενίσχυσης, σε τόσο μεγάλη κλίμακα».

Μετά και την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος για τους εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού, βεβαιωθήκαμε: το ΥΠΠΑΝ μάς εμπαίζει κανονικά. «Είναι κατανοητό», λέει, «ότι υπάρχει προσδοκία για την πληρωμή το συντομότερο, δεν μπορεί όμως να γίνεται λόγος για ‘καθυστέρηση’». Οι αιτήσεις έκλεισαν 15 Μάη, το επίδομα θα καταβαλλόταν 15 Ιούνη. Ο χρόνος ήταν αναγκαίος για να διασφαλιστεί «η διακρίβωση των στοιχείων των αιτήσεων», λέει. Για τη διασφάλιση της επιβίωσης των αιτητών, ούτε λόγος. «Είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος της πολιτιστικής δημιουργίας τυγχάνει τέτοιας ενίσχυσης, σε τόσο μεγάλη κλίμακα». Κι ας έχουμε πανδημία και lockdown καθεχρονικά, Μάρτη-Ιούλη.

ΕΙΚΟΝΑ: Γλαύκος Κουμίδης, Σκάμνοι, 2008

You May Also Like

Διεθνής έκθεση φωτογραφίας Pink Lady® Food Photographer of the Year Awards 2016

Το Κέντρο Φωτογραφίας 6×6 παρουσιάζει την διεθνή έκθεση φωτογραφίας Pink Lady® Food Photographer of ...

Νέο εκπαιδευτικό κλιμάκιο από την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Ο Σάντσο Πάντσα, ο Δον Κιχώτης και ο Ροσιτάντε το άλογό του, αλλά και ...

Το “Ιερό Ελάφι” του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες

Όπως αναμενόταν, ο έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ού ...

Νεκρός στο σπίτι του ο Μάικ Κέλι

Σοκ προκάλεσε στον κόσμο της τέχνης ο θάνατος του Μάικ Κέλι, ενός από τους ...

Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021

«Όταν διαβάζουμε, το μυαλό μας βγάζει φτερά. Όταν γράφουμε, τα δάχτυλά μας τραγουδούν…» Η Παγκόσμια ...

Το Άλλωσ-πώς πρότζεκτ ενώνει την κοινότητα

“Ένιωσα την ανάγκη ότι έπρεπε να γίνει κάτι γιατί θα θέλαμε να ενδυναμώσουμε την ...

X