Εκτακτο επίδομα: Ζήσε Μάη μας να φας τριφύλλι

Μετά και την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος για τους εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού, βεβαιωθήκαμε: το ΥΠΠΑΝ μάς εμπαίζει κανονικά

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμενόταν να καταβάλουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες το έκτακτο επίδομα στήριξης των εργαζομένων στον τομέα της πολιτιστικής δημιουργίας, κι αυτό αφού ως αρχική ημερομηνία είχε οριστεί η 15η Ιουνίου. 

Χθες, με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανέφερε ότι το επίδομα θα καταβληθεί «μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σχετικά με τα κριτήρια που ισχύουν» και ότι «τις επόμενες λίγες μέρες θα γίνει ο επιβαλλόμενος έλεγχος σε συνεργασία με άλλα τμήματα και αρχεία του κράτους και θα ξεκινήσει, το συντομότερο, η καταβολή του επιδόματος».

Η ανακοίνωση μάλλον διαιωνίζει την ανησυχία παρά καθησυχάζει τους εργαζομένους για την καταβολή του σχετικού επιδόματος, δικαιούχοι του οποίου είναι κάτοικοι της χώρας με πολιτιστική δραστηριότητα, που δεν καλύπτονται από άλλο κρατικό σχέδιο.

«Το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει έως τώρα ήταν απαραίτητο προκειμένου να διασφαλιστούν ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ως προς τη διακρίβωση των στοιχείων των αιτήσεων. […] Είναι κατανοητό ότι υπάρχει προσδοκία για την πληρωμή το συντομότερο δυνατόν, δεν μπορεί όμως να γίνεται λόγος για ‘καθυστέρηση’», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εφόσον οι ΠΥ από την πρώτη στιγμή διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες που επιβάλλονται από τον νόμο». Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος της πολιτιστικής δημιουργίας τυγχάνει τέτοιας ενίσχυσης, σε τόσο μεγάλη κλίμακα».

Μετά και την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος για τους εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού, βεβαιωθήκαμε: το ΥΠΠΑΝ μάς εμπαίζει κανονικά. «Είναι κατανοητό», λέει, «ότι υπάρχει προσδοκία για την πληρωμή το συντομότερο, δεν μπορεί όμως να γίνεται λόγος για ‘καθυστέρηση’». Οι αιτήσεις έκλεισαν 15 Μάη, το επίδομα θα καταβαλλόταν 15 Ιούνη. Ο χρόνος ήταν αναγκαίος για να διασφαλιστεί «η διακρίβωση των στοιχείων των αιτήσεων», λέει. Για τη διασφάλιση της επιβίωσης των αιτητών, ούτε λόγος. «Είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος της πολιτιστικής δημιουργίας τυγχάνει τέτοιας ενίσχυσης, σε τόσο μεγάλη κλίμακα». Κι ας έχουμε πανδημία και lockdown καθεχρονικά, Μάρτη-Ιούλη.

ΕΙΚΟΝΑ: Γλαύκος Κουμίδης, Σκάμνοι, 2008

You May Also Like

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Γιαννάτος

Tην τελευταία του πνοή άφησε ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης, 17 Σεπτεμβρίου, ο ηθοποιός ...

Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 2019

Με ιδιαίτερη χαρά ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει την τελική κρίση της Επιτροπής Βραβείων ...

Με βραβεία ολοκληρώθηκε το Animafest 2014

Η Πολωνία επικράτησε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Υπαίθρου – Όψεις του Κόσμου, ...

Συγκίνηση στη Χάγη στην τελετή παράδοσης συλημένων τοιχογραφιών

Αποστολή στη Χάγη: Ευάγγελος Αρεταίος Τέσσερα ψηφιδωτά από εκκλησίες της κατεχόμενης Κύπρου που είχαν συληθεί ...

Μουσείο Μπενάκη: «Δυσβάστακτη η απώλεια» του Α. Δεληβορριά

Με μια λιτή ανακοίνωση στο τέλος της οποίας αναγράφεται ότι «η απώλεια είναι δυσβάστακτη», ...

Πέθανε ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Ο σημαντικός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία ...

X