Ένα υπαίθριο δωμάτιο ξενοδοχείου ως εικαστική εγκατάσταση

Δύο Ελβετοί εικαστικοί προσφέρουν επτά υπαίθρια “δωμάτια ξενοδοχείου” αυτό το καλοκαίρι σε έναν “χώρο περφόρμανς” που περιλαμβάνει την ανατολική Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

Οι επισκέπτες θα δίνουν μια “παράσταση”, χωρίς κοινό, περνώντας τη νύχτα σε ένα διπλό κρεβάτι με ανεμπόδιστη θέα στο μαγευτικό τοπίο.

Οι υπηρεσίες ενός “σύγχρονου μπάτλερ” με λευκά γάντια – συχνά ένας τοπικός αγρότης με τζιν και μπότες του Ουέλλινγκτον – περιλαμβάνονται στην τιμή των 295 ελβετικών φράγκων για μια νύχτα.

Δημιουργία των δίδυμων αδελφών Frank και Patrik Riklin και του συνεργάτη τους Daniel Charbonnier, το έργο “Zero Real Estate” στοχεύει να αμφισβητήσει παραδοσιακές προσεγγίσεις για τη φιλοξενία στη χώρα που είναι γνωστή για τα πολυτελή θέρετρα στο βουνό και δίπλα στη λίμνη.

“Η ιδέα είναι ότι με το Zero Real Estate, οι επισκέπτες γίνονται οι καλλιτέχνες-περφόρμερ εκτελώντας την ιδέα του ακινήτου χωρίς δωμάτια ξενοδοχείου”, δήλωσε ο Frank Riklin κατά τη διάρκεια μιας προεπισκόπησης.

Προηγούμενες εκδόσεις της εγκατάστασης είχαν κρεβάτια σε πυρηνικό κρυσφήγετο και σε υψόμετρο 1.600 μέτρων (5.250 πόδια) στην ορεινή περιοχή Grisons της ανατολικής Ελβετίας.

Η πανδημία του κοροναϊού θα μπορούσε να κάνει αυτή την εικαστική εκδήλωση πιο ελκυστική, λένε οι αδελφοί.

“Το δωμάτιο χωρίς τοίχο και στέγη υποδηλώνει επίσης ένα είδος απελευθέρωσης. Πιθανώς δεν υπάρχει άλλο μέρος για να απολαύσετε ένα καλύτερο αεριζόμενο δωμάτιο από αυτό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ελβετία”, δήλωσε ο Πάτρικ Ρίκλιν.

Και αν βρέχει; Οι επισκέπτες μπορούν να μετακινηθούν σε κοντινά εφεδρικά καταφύγια ή σε τοπικές αγροικίες ή αχυρώνες.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο διάλογος μέσω επιστολών ΕΓΕΚ-ΡΙΚ για το νέο λογότυπο της κρατικής τηλεόρασης

Η Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου μετά από την έντονη συζήτηση που αναπτύχθηκε ανάμεσα ...

“Ηρω-ισμοί” από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ

Πραγματοποιείται παρουσίαση του προγράμματος Ηρω-ισμοί (Hero-isms) από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, ένα διετές ...

Δωρεάν είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στις 18 Απριλίου

Δωρεάν είσοδο σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους θα έχουν οι επισκέπτες στις 18 Απριλίου, ...

Συνάντηση συγγραφέων σε Λεμεσό και Λευκωσία

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο της σειράς ...

Τέλος στην καριέρα της θέτει η Σεζάρια Εβόρα

Tην πολύχρονη και ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα της σταματά η τραγουδίστρια Σεζάρια Εβόρα, στην ηλικία ...

19ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

Για 19η χρονιά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνουν το ...

X