Έργα του Δημήτρη Μίχλη στην Γκαλερί Γκλόρια

Έργα του Δημήτρη Μίχλη από τη συλλογή της Γκαλερί Γκλόρια περιλαμβάνει αναδρομική έκθεση για τον καλλιτέχνη, που έφυγε από τη ζωή το 2019

Με μια αναδρομική έκθεση του Δημήτρη Μίχλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περσινό Φεβρουάριο, επανεκκινεί την εικαστική της δραστηριότητα στη μετα-κορωνοϊό εποχή η γκαλερί Γκλόρια.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου και περιλαμβάνει έργα από τη συλλογή της «Γκλόρια», προερχόμενα από διάφορες εκθέσεις και κύκλους δουλειάς του ζωγράφου.

Ο Δημήτρης Μίχλης γεννήθηκε στην Άχνα Αμμοχώστου και σπούδασε στο Saint Martin’s School of Art του Λονδίνου, με καθηγητές γνωστούς ζωγράφους όπως ο Πολωνός Joseph Herman. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εργάστηκε στο «Εργαστήρι Τέχνης» στη Λεμεσό με τον αδελφό του, γλύπτη Πάμπο Μίχλη και άλλους καλλιτέχνες. Παρουσίασε το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έζησε στην Τόχνη μέχρι τον θάνατό του, στις 17 Φεβρουαρίου 2019.

Ο ίδιος είπε για το έργο του: «Η δημιουργικότητα είναι μια προσωπική λειτουργία. Εργάζομαι καθημερινώς χωρίς να περιμένω να εμπνευστώ πριν αρχίσω. Δουλεύοντας προσπαθώ να ανοίξω τον δημιουργικό χώρο του χαρακτήρα μου, που πιστεύω ότι βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο. Όταν ο χώρος αυτός ανοίξει, τότε γεννιέται ή αρχίζει να γεννιέται ένα έργο τέχνης. Έτσι η καταπιεσμένη ενέργειά του ελευθερώνεται και το ηθικό μου δυναμώνει».

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 19:30 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Ιουλίου στην γκαλερί Γκλόρια (Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία). Πληροφορίες, τηλ. 22762605.

You May Also Like

ΗΜΕΡΙΔΑ | Η ανάδυση και η εξέλιξη των εθνικισμών στην Κύπρο

Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας σε συνεργασία με τους διδακτορικούς φοιτητές Θέκλα Κυρίτση ...

34ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγ.Νάπας με τη συμμετοχή της Κίνας

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά έκθεση πολιτιστικής κληρονομιάς, ...

O Γιώργος Γαβριήλ στην γκαλερί Γκλόρια στις 17 Οκτωβρίου

Ο Γιώργος Γαβριήλ παρουσιάζει την νέα του έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Έκπτωτοι» στην γκαλερί ...

«Ο Βαφτιστικός»

Η καρδιά μου πονεί για σας κι ένας χτύπος γλυκός χτυπάει και μου λέει ...

«Γραφή μικρού μήκους» στη Λεμεσό

Μια κουβέντα με τους λογοτέχνες Αντώνη Γεωργίου, Μαρία Α. Ιωάννου, Κωνσταντίνο Μακρή και Νένα ...

Méditerranée | Έκθεση στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη

Το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη παρουσιάζει την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Méditerranée από τις ...

X