Έργα του Δημήτρη Μίχλη στην Γκαλερί Γκλόρια

Έργα του Δημήτρη Μίχλη από τη συλλογή της Γκαλερί Γκλόρια περιλαμβάνει αναδρομική έκθεση για τον καλλιτέχνη, που έφυγε από τη ζωή το 2019

Με μια αναδρομική έκθεση του Δημήτρη Μίχλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περσινό Φεβρουάριο, επανεκκινεί την εικαστική της δραστηριότητα στη μετα-κορωνοϊό εποχή η γκαλερί Γκλόρια.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου και περιλαμβάνει έργα από τη συλλογή της «Γκλόρια», προερχόμενα από διάφορες εκθέσεις και κύκλους δουλειάς του ζωγράφου.

Ο Δημήτρης Μίχλης γεννήθηκε στην Άχνα Αμμοχώστου και σπούδασε στο Saint Martin’s School of Art του Λονδίνου, με καθηγητές γνωστούς ζωγράφους όπως ο Πολωνός Joseph Herman. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εργάστηκε στο «Εργαστήρι Τέχνης» στη Λεμεσό με τον αδελφό του, γλύπτη Πάμπο Μίχλη και άλλους καλλιτέχνες. Παρουσίασε το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έζησε στην Τόχνη μέχρι τον θάνατό του, στις 17 Φεβρουαρίου 2019.

Ο ίδιος είπε για το έργο του: «Η δημιουργικότητα είναι μια προσωπική λειτουργία. Εργάζομαι καθημερινώς χωρίς να περιμένω να εμπνευστώ πριν αρχίσω. Δουλεύοντας προσπαθώ να ανοίξω τον δημιουργικό χώρο του χαρακτήρα μου, που πιστεύω ότι βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο. Όταν ο χώρος αυτός ανοίξει, τότε γεννιέται ή αρχίζει να γεννιέται ένα έργο τέχνης. Έτσι η καταπιεσμένη ενέργειά του ελευθερώνεται και το ηθικό μου δυναμώνει».

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 19:30 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Ιουλίου στην γκαλερί Γκλόρια (Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία). Πληροφορίες, τηλ. 22762605.

You May Also Like

SHORT EXPORT|Διαδικτυακές προβολές ταινιών μικρού μήκους από τη Γερμανία

Tο Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, σε συνεργασία με το AG Kurzfilm, φέρνει το φετινό πρόγραμμα ...

Ποτέ Μόνοι / Νot Alone / Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Για τη φετινή Ημέρα Ποίησης, το Φανερωμένης 70 ετοιμάζει ένα πολύ ξεχωριστό event, για ...

Ακυρώνεται η παράσταση «Αριστοφάνους και Μενάνδρου» λόγω έκτακτων μέτρων

Ακυρώνονται και οι τρεις παραστάσεις της παραγωγής «Αριστοφάνους και Μενάνδρου Γωνία» οι οποίες είχαν ...

«Φωτογραφικές πινελιές» από τον Στέλιο Μιχαηλίδη

Την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει ο καλλιτέχνης Στέλιος Μιχαηλίδης, με τίτλο «Φωτογραφικές ...

«Thank you for applying!»|Σεμινάριο με τον Διομήδη Κουφτερό

H Στέγη Χορού Λεμεσού, συνεχίζει να στηρίζει την καλλιτεχνική  κοινότητα της Κύπρου, μεταφέρει online ...

2ο Φεστιβάλ Κόμικ στη Λευκωσία

Το σημείο μεταξύ πλατείας Φανερωμένης και οδού Λήδρας γίνεται για δεύτερη φορά το κέντρο ...

X