Έργα του Δημήτρη Μίχλη στην Γκαλερί Γκλόρια

Έργα του Δημήτρη Μίχλη από τη συλλογή της Γκαλερί Γκλόρια περιλαμβάνει αναδρομική έκθεση για τον καλλιτέχνη, που έφυγε από τη ζωή το 2019

Με μια αναδρομική έκθεση του Δημήτρη Μίχλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περσινό Φεβρουάριο, επανεκκινεί την εικαστική της δραστηριότητα στη μετα-κορωνοϊό εποχή η γκαλερί Γκλόρια.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου και περιλαμβάνει έργα από τη συλλογή της «Γκλόρια», προερχόμενα από διάφορες εκθέσεις και κύκλους δουλειάς του ζωγράφου.

Ο Δημήτρης Μίχλης γεννήθηκε στην Άχνα Αμμοχώστου και σπούδασε στο Saint Martin’s School of Art του Λονδίνου, με καθηγητές γνωστούς ζωγράφους όπως ο Πολωνός Joseph Herman. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εργάστηκε στο «Εργαστήρι Τέχνης» στη Λεμεσό με τον αδελφό του, γλύπτη Πάμπο Μίχλη και άλλους καλλιτέχνες. Παρουσίασε το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έζησε στην Τόχνη μέχρι τον θάνατό του, στις 17 Φεβρουαρίου 2019.

Ο ίδιος είπε για το έργο του: «Η δημιουργικότητα είναι μια προσωπική λειτουργία. Εργάζομαι καθημερινώς χωρίς να περιμένω να εμπνευστώ πριν αρχίσω. Δουλεύοντας προσπαθώ να ανοίξω τον δημιουργικό χώρο του χαρακτήρα μου, που πιστεύω ότι βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο. Όταν ο χώρος αυτός ανοίξει, τότε γεννιέται ή αρχίζει να γεννιέται ένα έργο τέχνης. Έτσι η καταπιεσμένη ενέργειά του ελευθερώνεται και το ηθικό μου δυναμώνει».

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 19:30 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Ιουλίου στην γκαλερί Γκλόρια (Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία). Πληροφορίες, τηλ. 22762605.

You May Also Like

«Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» επί σκηνής

Το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» επανέρχεται στη ...

«Αισθητικός Μετανάστης» στον Πολυχώρο Κατ’οίκον

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ γίνεται μια αναγεννησιακή bottega σύγχρονης εκδοχής, όπου τρεις καλλιτέχνες, προερχόμενοι ...

Παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβριο η έκθεση ‘Ξαναγέννηση’, με διακοπή τον Αύγουστο

Παρατείνεται μέχρι το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 η έκθεση «ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» – Η επιστροφή 219 ...

Από ‘σιει δέντρον έσιει σσιός*

  “Ο κήπος είναι το πιο μικρό́ κομμάτι του κόσμου και επιπλέον είναι ολόκληρος ...

Η διαχρονική, ανυπέρβλητη γοητεία των κτιρίων του Φρανκ Λόιντ Ράιτ σε vintage αφίσες.

Το Ίδρυμα Φρανκ Λόιντ Ράιτ οργανώνει μια αλλιώτικη έκθεση των εμβληματικών έργων του μέσα ...

Podcast από τον ΘΟΚ: Οδύσσεια του Ομήρου – Ραψωδία Χ’

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει σε ηχογραφημένη ανάγνωση τη Ραψωδία Χ’ («Μνηστήρων φόνος») της ...

X