Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ως «Υποσύνολο»

Θραύσματα μόνο του ολοκληρωμένου προγραμματισμού θα παρουσιάσει το φετινό φεστιβάλ

Ένα «συμπυκνωμένο πρόγραμμα» θα παρουσιάσει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης του προγράμματος όπως είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο.

Μέσα από τον εφικτό προγραμματισμό της μεγαλύτερης φεστιβαλικής διοργάνωσης της Ελλάδας, στηρίζεται έμπρακτα η ελληνική δημιουργία, «που περνά μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε μήνυμά της η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Κατερίνα Ευαγγελάτου. Επιπλέον, δίνεται στους πολίτες και στους επισκέπτες της χώρας η ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις και συναυλίες μεγάλης κλίμακας «στα εμβληματικά μνημεία μας», δήλωσε η ίδια.

Ο αρχικός προγραμματισμός της κ. Ευαγγελάτου περιλάμβανε περισσότερες από 70 εκδηλώσεις με τη συνεργασία 1400 περίπου καλλιτεχνών από 14 χώρες σε μια πληθώρα ανοιχτών και κλειστών χώρων. Ωστόσο το φεστιβάλ περιορίζεται σε 17 ελληνικές παραγωγές μουσικής, θεάτρου και όπερας, με περίπου 300 καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στα θέατρα της Επιδαύρου και στο Ηρώδειο.

«Μικρός, ισχυρό Υποσύνολο»

Ένα «μικρό ισχυρό υποσύνολο» χαρακτήρισε η κ. Ευαγγελάτου το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, «που θα σταθεί με θάρρος στα θέατρά μας για να μας θυμίζει ότι η Τέχνη είναι αναγκαία και ότι το Φεστιβάλ θα είναι ολοκληρωμένο όταν θα μπορέσει να αγκαλιάσει πάλι όλους τους καλλιτέχνες που είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του για φέτος». Με αυτό το σκεπτικό, η διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το 2020 θα έχει τον υπότιτλο «Υποσύνολο – Fragment».

Τι προγραμματίζεται

Ένα αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, μια συναυλία από τη Μόνικα, δύο γκαλά όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή και μια συναυλία από τους Γιάννη Αγγελάκα και Νίκο Βελιώτη είναι μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ηρώδειο.

Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα ανέβουν δύο παραγωγές από το Εθνικό Θέατρο Ελλάδας και μία από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Στη σκηνή του Μικρού Θεάτρου Αρχαίας Επιδαύρου θα ανέβει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζοντας ένα live looping που είχε πρωτοπαρουσιάσει στην Κύπρο, ενώ συναυλίες θα δώσουν επίσης το Mihalis Kalkanis Group με τους Χαΐκ Γιαζιτζιάν και Γιάννη Αναστασάκη, η ομάδα Ραφή με τους Nova Melancholia και τον Μιχάλη Σιγανίδη και η Σαβίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico μεταξύ άλλων.

+ Ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ

You May Also Like

Το Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ με 5 παραστάσεις στο Θέατρο Ριάλτο

Με πέντε σημαντικές παραστάσεις Θεάτρου και Μουσικής το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια έρχεται και φέτος ...

Ανδρέας Πάντζης: Περί Πανίκκου Χρυσάνθου και απεργίας πείνας

Και ο Ανδρέας Πάντζης, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών, παίρνει θέση στο επίμαχο θέμα που ...

Δόθηκαν τα Αριστεία Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών

«Εκείνο που γράφει την ιστορία μιας χώρας, εκείνο που χαράσσει το πέρασμά της, είναι ...

Γιγαντιαίο γλυπτό από 350 δέντρα θα στηθεί στον περίβολο του Μπάκιγχαμ

Με αφορμή τα 70 χρόνια της Ελισάβετ Β’ στο θρόνο της Βρετανίας, που θα ...

Ακροάσεις στον ΘΟΚ για το έργο «Φυλές»

Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής «Φυλές» της Νίνα Ρέιν, σε σκηνοθεσία ...

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του έργου «Βασιλιάς Ληρ» στις 21 & 22/12

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Βασιλιάς Ληρ» σήμερα Τρίτη 21 και αύριο Τετάρτη 22 ...

X