Η δημιουργική πλευρά του εγκλεισμού για τα μέλη της ΦΕΚ Πάφου

Η δημιουργική πλευρά των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου- Τμήμα Πάφου συνεχίστηκε και στην περίοδο του εγκλεισμού, με νέες φωτογραφίες βγαλμένες από την ψυχή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Θάνος Σαββίδης πρόεδρος της ΦΕΚ – Τμήμα Πάφου ανέφερε πως η περίοδος του κοινωνικού εγκλεισμού λόγω της πανδημίας Covid-19 ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας.

Για δύο μήνες, ανέφερε χαρακτηριστικά,” έπρεπε να στερηθούμε την κοινωνική επαφή με φίλους, συναδέλφους, συγγενείς και να περιοριστούμε στο σπίτι”. Δραστηριότητες πρόσθεσε, που προηγουμένως γέμιζαν το κάθε δευτερόλεπτο της καθημερινής μας ζωής, ξαφνικά έπρεπε να παύσουν.

Μέσα από τον υποχρεωτικό αυτό περιορισμό συσσωρεύτηκε πολύς χρόνος και ενέργεια. Οι συμπολίτες μας που κατάφεραν να διαθέσουν το περίσσευμα αυτό σε κάτι δημιουργικό,  σημείωσε ο κ. Σαββίδης, βρήκαν ένα όπλο για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να ανεβάζουν την ψυχολογία τους.

Μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια συνέχισε μέλη του Τμήματος Πάφου της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου δημιούργησαν και μοιράστηκαν  δημιουργικές στιγμές κατά την περίοδο του κοινωνικού εγκλεισμού τους.

Το σπίτι τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου – Τμήμα Πάφου, έγινε ο χώρος δράσης τους για 60 και πλέον μέρες.

Φωτογραφίες που ίσως, όπως είπε,  να μην γίνονταν σε διαφορετικές συνθήκες, αφού η ματιά τους, συνδεδεμένη με την ψυχή και τη σκέψη, λειτούργησε ώστε να μεταμορφωθεί η πραγματικότητα που βιώσαμε, κατέληξε.

O κ. Θάνος Σαββίδης ανέφερε πως η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Πάφου μετά τη συγκέντρωση περισσότερου υλικού θα εξετάσει το ενδεχόμενο προβολής των φωτογραφιών των μελών τους σε ανοικτό χώρο, σε κατοπινό στάδιο.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

You May Also Like

Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2016 : Προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι έχουν προκηρύξει διαγωνισμό για ...

Μέριλιν Μονρόε | 50 χρόνια από το θάνατό της

Η θρυλική μορφή της Μέριλιν Μονρόε, πενήντα χρόνια μετά το θάνατό της στις 5 ...

O Σωκράτης Μάλαμας στην Κύπρο για μια συναυλία

Ο Σωκράτης Μάλαμας θα δώσει μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 20 Νοεμβρίου, ...

Οι εκδηλώσεις του Απριλίου στο CVAR

Τέσσερις διαλέξεις και μία ενδιαφέρουσα μουσική συζήτηση διοργανώνει το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας(CVAR) ...

Οι Λησμονημένοι [μέρος Α’]

Σχεδόν άγνωστοι στο ευρύ κοινό καλλιτέχνες που όμως προσέφεραν πολλά στη σύγχρονη Τέχνη σε ...

Κώστας Γαβράς: «Πιστεύω στην αντίσταση»

Σε μια σεμνή τελετή, έτσι όπως ταιριάζει στον χαρακτήρα του, ο παγκόσμιος σκηνοθέτης Κώστας ...

X