Η δημιουργική πλευρά του εγκλεισμού για τα μέλη της ΦΕΚ Πάφου

Η δημιουργική πλευρά των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου- Τμήμα Πάφου συνεχίστηκε και στην περίοδο του εγκλεισμού, με νέες φωτογραφίες βγαλμένες από την ψυχή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Θάνος Σαββίδης πρόεδρος της ΦΕΚ – Τμήμα Πάφου ανέφερε πως η περίοδος του κοινωνικού εγκλεισμού λόγω της πανδημίας Covid-19 ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας.

Για δύο μήνες, ανέφερε χαρακτηριστικά,” έπρεπε να στερηθούμε την κοινωνική επαφή με φίλους, συναδέλφους, συγγενείς και να περιοριστούμε στο σπίτι”. Δραστηριότητες πρόσθεσε, που προηγουμένως γέμιζαν το κάθε δευτερόλεπτο της καθημερινής μας ζωής, ξαφνικά έπρεπε να παύσουν.

Μέσα από τον υποχρεωτικό αυτό περιορισμό συσσωρεύτηκε πολύς χρόνος και ενέργεια. Οι συμπολίτες μας που κατάφεραν να διαθέσουν το περίσσευμα αυτό σε κάτι δημιουργικό,  σημείωσε ο κ. Σαββίδης, βρήκαν ένα όπλο για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να ανεβάζουν την ψυχολογία τους.

Μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια συνέχισε μέλη του Τμήματος Πάφου της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου δημιούργησαν και μοιράστηκαν  δημιουργικές στιγμές κατά την περίοδο του κοινωνικού εγκλεισμού τους.

Το σπίτι τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου – Τμήμα Πάφου, έγινε ο χώρος δράσης τους για 60 και πλέον μέρες.

Φωτογραφίες που ίσως, όπως είπε,  να μην γίνονταν σε διαφορετικές συνθήκες, αφού η ματιά τους, συνδεδεμένη με την ψυχή και τη σκέψη, λειτούργησε ώστε να μεταμορφωθεί η πραγματικότητα που βιώσαμε, κατέληξε.

O κ. Θάνος Σαββίδης ανέφερε πως η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Πάφου μετά τη συγκέντρωση περισσότερου υλικού θα εξετάσει το ενδεχόμενο προβολής των φωτογραφιών των μελών τους σε ανοικτό χώρο, σε κατοπινό στάδιο.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

You May Also Like

Από την Πάφο στη Βαλέτα και Λέουβαρντεν

Πραγματοποιήθηκε στο ανακαινισμένο Μαρκίδειο, η τελετή παράδοσης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ...

«Αμμόχωστος: χάρτης μνήμης»

Στο πλαίσιο της φετινής τους συνεργασίας, που έχει ως τελικό στόχο τη δημιουργία μιας ...

Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους για το «Παλάτι»

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη διεθνή της πορεία, η ταινία μικρού μήκους The Palace του Αντώνη ...

Yποδοχή των 173 θησαυρών από το Μόναχο την Τρίτη

Σεμνή τελετή υποδοχής των 173 εκκλησιαστικών θησαυρών οι οποίοι επαναπατρίστηκαν πρόσφατα από το Μόναχο ...

Μπερλινάλε 2015 | Ο καθένας το βιολί του

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Πανίκκος Χρυσάνθου Είμαστε στην έβδομη μέρα και μια αίσθηση κούρασης ...

Έκθεση του Γιώργου Πελλαπαϊσιώτη στη Λευκωσία

Την πρώτη του έκθεση ως εικαστικός παρουσιάζει στη Λευκωσία ο Γιώργος Πελλαπαϊσιώτης, ένας πολύπλευρος ...

X