Η δημιουργική πλευρά του εγκλεισμού για τα μέλη της ΦΕΚ Πάφου

Η δημιουργική πλευρά των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου- Τμήμα Πάφου συνεχίστηκε και στην περίοδο του εγκλεισμού, με νέες φωτογραφίες βγαλμένες από την ψυχή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Θάνος Σαββίδης πρόεδρος της ΦΕΚ – Τμήμα Πάφου ανέφερε πως η περίοδος του κοινωνικού εγκλεισμού λόγω της πανδημίας Covid-19 ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας.

Για δύο μήνες, ανέφερε χαρακτηριστικά,” έπρεπε να στερηθούμε την κοινωνική επαφή με φίλους, συναδέλφους, συγγενείς και να περιοριστούμε στο σπίτι”. Δραστηριότητες πρόσθεσε, που προηγουμένως γέμιζαν το κάθε δευτερόλεπτο της καθημερινής μας ζωής, ξαφνικά έπρεπε να παύσουν.

Μέσα από τον υποχρεωτικό αυτό περιορισμό συσσωρεύτηκε πολύς χρόνος και ενέργεια. Οι συμπολίτες μας που κατάφεραν να διαθέσουν το περίσσευμα αυτό σε κάτι δημιουργικό,  σημείωσε ο κ. Σαββίδης, βρήκαν ένα όπλο για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να ανεβάζουν την ψυχολογία τους.

Μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια συνέχισε μέλη του Τμήματος Πάφου της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου δημιούργησαν και μοιράστηκαν  δημιουργικές στιγμές κατά την περίοδο του κοινωνικού εγκλεισμού τους.

Το σπίτι τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου – Τμήμα Πάφου, έγινε ο χώρος δράσης τους για 60 και πλέον μέρες.

Φωτογραφίες που ίσως, όπως είπε,  να μην γίνονταν σε διαφορετικές συνθήκες, αφού η ματιά τους, συνδεδεμένη με την ψυχή και τη σκέψη, λειτούργησε ώστε να μεταμορφωθεί η πραγματικότητα που βιώσαμε, κατέληξε.

O κ. Θάνος Σαββίδης ανέφερε πως η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Πάφου μετά τη συγκέντρωση περισσότερου υλικού θα εξετάσει το ενδεχόμενο προβολής των φωτογραφιών των μελών τους σε ανοικτό χώρο, σε κατοπινό στάδιο.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

You May Also Like

Η ταινία Girl Rising προβάλλεται στην Κύπρο

Η ταινία Girl Rising προβάλλεται στην Κύπρο στις 11 Οκτωβρίου, στο The Shoe Factory ...

Ουμπέρτο Έκο 1932-2016

 Ο σημαντικός Ιταλός συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο πέθανε χθες στις 22.30. Ήταν 84 χρονών και ...

Προς ένταξη στη λίστα μνημείων της Unesco η Σπιναλόγκα

Ομάδα εργασίας επιστημόνων στην Κρήτη ετοιμάζει φάκελο για την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο ...

Ark Pop-Up Shop στη Λεμεσό

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων εκθέσεων, το Ark επιστρέφει αυτό τον χειμώνα με άλλο ένα Pop-Up ...

Δέκα ταινίες διεκδικούν το ευρωπαϊκό βραβείο LUX 2015

Ανακοινώθηκαν οι δέκα ταινίες που διεκδικούν το κινηματογραφικό βραβείο LUX 2015 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ...

X