Κλακέτα τον Σεπτέμβρη για το Man of War

Από Ιούλιο που θα ξεκινούσαν, προγραμματίζονται για Σεπτέμβρη τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Δημήτρη Λογοθέτη στην Κύπρο

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 «κλείδωσε» η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας «Man of War» του Δημήτρη Λογοθέτη, μετά το πολυσυζητημένο «Jiu Jitsu» με τον Νίκολας Κέιτζ. 

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη και παραγωγού γίνεται εφικτή μετά και την πρόσφατη έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του αναθεωρημένου σχεδίου ανάπτυξης της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας που επεξεργάστηκε το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επιτρέπει τη χρηματοδότηση του πιστοποιητικού επιστροφής μετρητών (cash rebate) από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου.

«Η εξέλιξη κρίνεται καίριας σημασίας καθώς παρέχει ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, παρέχοντάς του συγκριτικά πλεονεκτήματα», εκτιμά ο κ. Λογοθέτης.

Ο ίδιος βρίσκεται στα τελικά στάδια οριστικοποίησης συμφωνίας για το εν λόγω πιστοποιητικό με τραπεζικό ίδρυμα στην Κύπρο ώστε να καταστεί εφικτή η έναρξη των γυρισμάτων. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται ακόμη δύο ταινίες που θα υλοποιηθούν το 2021.

Αλλαγές λόγω κορωνοϊού

«Αρχικά θα ερχόμασταν Ιούλιο, αλλά πρέπει να μεταφέρουμε το πλάνο μας για Σεπτέμβριο με Οκτώβριο», ανέφερε ο Δημήτρης Λογοθέτης, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό του για την ταχεία αντιμετώπιση τoυ περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα των έγκαιρων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση.

Σε σχετική ανακοίνωση, πάντως, επισημαίνεται πως η έναρξη της ταινίας «Man of War» αποτελεί σημείο αναφοράς καθώς θα είναι η πρώτη παραγωγή προδιαγραφών Χόλιγουντ, με προϋπολογισμό πέραν των 35 εκατ. ευρώ, που ξεκινά μετά την παύση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Όσο για τα νέα μέτρα στους χώρους εργασίας, για το «Man of War» αναμένεται να εργαστούν περί τα 220 άτομα, «επομένως επεξεργαζόμαστε ένα ασφαλές πρωτόκολλο εργασίας στο γύρισμα», επισήμανε ο σκηνοθέτης.

Σε αναζήτηση στούντιο

Ο κ. Λογοθέτης ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός στούντιο στην Κύπρο και μάλιστα αναζητείται ο κατάλληλος χώρος γι’ αυτόν τον σκοπό. Τόνισε δε πως μια τέτοια εξέλιξη θα στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τόσο τον κλάδο στην Κύπρο, όσο και την οικονομία του τόπου γενικότερα.

«Το μέλλον της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Κύπρο προβλέπεται λαμπρό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λογοθέτης, καθώς η χώρα διαθέτει άτομα με όρεξη να την οικοδομήσουν.

«Είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι έτοιμος να φέρω την παραγωγή ακόμη τριών ταινιών στο νησί».

You May Also Like

Οιδίποδας χοροθεατρικός για δύο παραστάσεις στη Λευκωσία

Για δύο παραστάσεις τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Ιουλίου στη Λευκωσία, επιστρέφει ...

Πολιτική και συγκίνηση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο [ΕΚ] είχε κάθε δίκιο να αναδείξει την ταινία Sami Blood νικήτρια του φετινού κινηματογραφικού ...

Βρετανοί σκηνοθέτες για σεμινάρια θεάτρου στην Κύπρο / Σπούτνικ

Η θεατρική ομάδα Fresh Target Theatre Ensemble και το Σπούτνικ ξεκινούν ένα κύκλο σεμιναρίων ...

Γιώργος Τορναρίτης | Η μαγεία της τοπιογραφίας

Η εικαστική πρόταση του Γιώργου Τορναρίτη με γενικό τίτλο «Η μαγεία της τοπιογραφίας» παρουσιάζεται από ...

Ross Daly και Κέλυ Θωμά για μια συναυλία στην Κύπρο

Για μια συναυλία με την Κέλυ Θωμά θα βρεθεί ξανά στην Κύπρο ο Ross ...

O Mικελάντζελο αποτύπωσε το ανθρώπινο κυκλοφορικό σύστημα, εκατό χρόνια πριν την επιστήμη

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης Μικελάντζελο προχώρησε στην αποτύπωση του ανθρώπινου κυκλοφορικού συστήματος στο αριστούργημά του ...

X