Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι: Πρώτη επίσημη με υπουργική επίσκεψη

Με αφορμή το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων, ο υπουργός Γιάννης Καρούσος επισκέφτηκε το Κάστρο Κολοσσίου, το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και τα ψηφιδωτά που βρίσκονται στην Κάτω Πάφο

Η 1η Ιουνίου ορίστηκε ως η πρώτη μέρα για το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων στην Κύπρο, μετά το υποχρεωτικό κλείσιμό τους στο πλαίσιο της λήψης περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, στο υπουργείο του οποίου εμπίπτει το Τμήμα Αρχαιοτήτων, επισκέφτηκε το Κάστρο Κολοσσίου, το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και τον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Πάφου με τα ψηφιδωτά.

«Φέτος, ειδικά το καλοκαίρι, καλώ τον κάθε ένα από εσάς να επισκεφτεί όλους αυτούς τους αρχαιολογικούς μας χώρους που είναι μοναδικής ιστορικής αξίας και διεθνούς ενδιαφέροντος για να βιώσει αυτή τη μοναδική εμπειρία της κυπριακής ιστορίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook μετά την επίσκεψή του ο υπουργός. «Ας γίνει φέτος η αρχή, σε μία ιδιαίτερη στιγμή για την πατρίδα μας ο καθένα μας να ανακαλύψει αυτό τον σπάνιο πλούτο των κυπριακών μνημείων και αρχαιοτήτων μας. 

Σημειώνεται ότι σε σχετική ανακοίνωση, το Τμήμα Αρχαιοτήτων αναφέρει ότι όλα τα μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία που υπάγονται σ’ αυτό είναι ανοιχτά από την 1η Ιουνίου, με εξαίρεση τα Αρχαιολογικά Μουσεία Πάφου και Λάρνακας που παραμένουν κλειστά λόγω βελτιωτικών έργων.

You May Also Like

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΚΚΔΙΘ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξαν τα μέλη του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου στην ...

“Cretan Smash” από τους Balothizer

Ο καινούργιος δίσκος των Balothizer, “Cretan Smash”, κυκλοφορεί στις 13 Νοεμβρίου 2020 από την ...

Νίκος Αναστασιάδης | «Φτωχότερη η πολιτιστική ζωή του τόπου»

Φτωχότερη είναι η πολιτιστική ζωή της Κύπρου μετά την απώλεια του Εύη Γαβριηλίδη, δηλώνει ...

Νέο σιγκλ από τον Freedom Candlemaker

«Το τραγούδι «I Am Love» είναι ένας ύμνος στην όμορφη όψη των πραγμάτων. Είναι ...

Ο Δαυίδ του Μικελάντζελο από κοντά

Στον καθαρισμό του σπουδαίου γλυπτού του Μιχαήλ Άγγελου που απεικονίζει τον Δαυίδ προχώρησε ειδικό ...

«Οι Γυναίκες Επιστρέφουν» από τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες

Η ομάδα ΣΕΖΟΝ Γυναίκες ανακοινώνει την έρευνα και ανάπτυξη ενός καινούργιου θεατρικού έργου από ...

X