Πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών 2020 από τον ΜΚΟ Visual Voices

Ο ΜΚΟ Visual Voices ανακοινώνει ανοικτή πρόσκληση για το φετινό του πρόγραμμα φιλοξενίας για νέους εικαστικούς καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για τον καλλιτεχνικό ακτιβισμό. “Πιστεύουμε ότι οι νέοι καλλιτέχνες είναι βασικοί μετασχηματιστές με τη δύναμη να ενθαρρύνουν τον διάλογο στις κοινότητές τους και να επισημαίνουν κρίσιμες κοινωνικές προκλήσεις που περιορίζουν τη βαθύτερη κατανόηση, τη συνεργασία και τη θετική ειρήνη.”

Αυτό το residency έχει σχεδιαστεί για εικαστικούς καλλιτέχνες που επιδιώκουν να προωθήσουν θετικές κοινωνικές αλλαγές και να υποστηρίξουν την ειρήνη τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας 18-35 ετών.

Το φετινό πρόγραμμα Visual Voices Artist in Residency θα επικεντρωθεί γύρω από το θεματικό επίκεντρο, “ΜΜΕ και Εθνικιστικές αφηγήσεις”.

Επιμελήτρια του προγρἀμματος είναι η Μαράλ Ντεγκατί.

Με εμπειρία στις καλές τέχνες, το φωτορεπορτάζ και την ψυχολογία, τα ενδιαφέροντα της Μαράλ επικεντρώνονται στην εξερεύνηση της ανθρώπινης εμπειρίας και στις ποικίλες προοπτικές της, χρησιμοποιώντας ένα διαπολιτισμικό πλαίσιο για αφήγηση. Στοχεύοντας σε συντακτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με μεγάλο αντίκτυπο.

Συμμετέχουν επίσης ως μέντορες οι  Anthony Freda Studio, Esra Plumer Bardak, Melissa Hekkers

Η δομή του προγράμματος

1. Εργαστήρια και θεματικές συζητήσεις: το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ομαδικά εργαστήρια και συζητήσεις για να εξερευνήσει έννοιες για την οικοδόμηση της ειρήνης από την οπτική του καλλιτεχνικού ακτιβισμού.

2. Εφαρμοσμένη πολιτιστική διαχείριση: οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα κληθούν να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σχετικών δραστηριοτήτων. Αυτή η πρακτική προσέγγιση προορίζεται να διευκολύνει την πρακτική εμπειρία και την απόκτηση εμπειρίας. Στα παραδείγματα περιλαμβάνονται η συζήτηση γύρω από την επιμέλεια της έκθεσης του προγράμματος, ο σχεδιασμός διαφημιστικού υλικού, η δημιουργία περιεχομένου κοινωνικών μέσων, η αρχειοθέτηση φωτογραφιών της διαδικασίας κ.λπ.

3. Χρόνος σε στούντιο: οι καλλιτέχνες θα μπορούν να δουλέψουν σε κοινόχρηστο χώρο στούντιο (εάν χρειάζεται) για την παραγωγή πρωτότυπων έργων τέχνης εμπνευσμένα από το θέμα του προγρἀμματος, τα εργαστήρια και τις συζητήσεις.

4. Έκθεση: έργα τέχνης που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα συμπεριληφθούν σε ομαδική έκθεση στην Κύπρο. Θα γίνουν επίσης επιλέξιμα για συμμετοχή σε μελλοντικές διεθνείς εκθέσεις του Visual Voices.

Εργαστήρια: Ιούλιος – Αύγουστος 2020.
Πού: Διαδικτυακά και στην ενδιάμεση ζώνη του ΟΗΕ, Λευκωσία.

Στούντιο: Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2020.
Έκθεση: Οκτώβριος 2020.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής εδώ

You May Also Like

Νέος διευθυντής για τη φιλαρμονική Βιέννης

Ο Κολομβιανός Αντρές Ορόσκο Εστράντα είναι ο επόμενος διευθυντής ορχήστρας της περίφημης Φιλαρμονικής της ...

Ταινίες της Jumana Manna στο The Island Club

Τρεις ταινίες της Παλαιστίνιας καλλιτέχνη Jumana Manna προβάλλει στις 24 Ιανουαρίου το The Island ...

Λεωφορείο ο Πόθος / Tennessee Williams / Θέατρο Λέξη

Το Θέατρο ΛΕΞΗ παρουσιάζει την Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου, στις 8:00 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο ...

Η 8η Ιουλίου των… Pearl Jam

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο κιθαρίστας των Pearl Jam, Mike McCready, δήλωνε στο Rolling Stone ...

Στην Κύπρο στα τέλη Νοεμβρίου ο Τριβιζάς

Μια μεγάλη έκθεση με έργα τέχνης εμπνευσμένα από τα βιβλία και τους ήρωες του ...

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Το Θέατρο Τέχνης -και- στο σπίτι»

Αυλαία σήκωσε χθες Πέμπτη 19 Μαρτίου η νέα υπηρεσία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν ...

X