ΥΠΠΑΝ – Μουσείο Παραμυθιού συζητούν μια μόνιμη μορφή συνεργασίας

«Αξιζε η στήριξη που δόθηκε από την Κυβέρνηση» ανέφερε κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο ο Υπουργός, αναφέροντας ότι αναζητούνται τρόποι στήριξης και συνεργασίας σε μια σταθερή βάση

Το Μουσείο Παραμυθιού επισκέφτηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο οποίος μερικές μέρες προηγουμένως εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο την οικονομική στήριξή του, ώστε να παραμείνει σε λειτουργία.

Τον υπουργό Πρόδρομο Προδρόμου συνόδευε στην επίσκεψη ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ, Παύλος Παρασκευάς.

Κατά την επίσκεψη, ο υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τη Διευθύντριά του, Βίκυ Μπαλωμένου.

«Πραγματικά χαίρομαι που το Μουσείο Παραμυθιού μπορεί και συνεχίζει τη λειτουργία του. Αξιζε η στήριξη που δόθηκε από την Κυβέρνηση» ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ξενάγηση ο υπουργός.

«Θέλω να συγχαρώ την κα Μπαλωμένου για τη δουλειά που γίνεται εδώ. Βλέποντας από κοντά και σε λεπτομέρεια για μένα επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο γνωρίζαμε: ότι είναι μια προσπάθεια που αξίζει. Η γλώσσα των παραμυθιών είναι οικουμενική. Η χωροθέτηση, η σκηνοθεσία που έχει γίνει εδώ για τα παραμύθια τόσο της παράδοσής μας, της ελληνικής παράδοσης και ειδικότερα του κυπριακού χώρου, αλλά και της οικουμενικότητας των παραμυθιών από την Αρχαία Αίγυπτο στην σύγχρονη ευρωπαϊκή παράδοση του παραμυθιού, κάνει αυτό το μουσείο ένα ξεχωριστό χώρο που αξίζει να επισκέπτονται τα παιδιά.»

Επιδίωξη μονιμότερης συνεργασίας

Ο υπουργός ανέφερε ότι με την κ. Μπαλωμένου συζητήθηκε μια μονιμότερη και πιο σταθερή μορφή συνεργασίας με το Μουσείο Παραμυθιού καθώς αυτό «μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο συμπλήρωμα για την τυπική εκπαίδευση, γιατί ακριβώς συνδυάζει την ψυχαγωγία, την καλλιέργεια της
φαντασίας και τη μυθοπλασία που συγκινεί τα παιδιά.»

Όπως εξήγησε, πέρα από την έκτακτη εισφορά της Πολιτείας στις δύσκολες στιγμές, συζητείται μια μόνιμη σχέση με το Μουσείο «η οποία νομίζω ότι θα είναι όχι μόνο προς όφελος του Μουσείου αλλά και προς όφελος της εκπαίδευσης», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναζητούνται τρόποι ώστε το μουσείο να είναι ανοικτό σε όσον το δυνατόν περισσότερα παιδιά των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων αλλά και στήριξής του σε μια πιο σταθερή βάση. «Είναι μια ιδιωτική προσπάθεια αλλά αξίζει και τη δημόσια στήριξη», επισήμανε ο κ. Προδρόμου.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό που από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσαμε έκκληση για βοήθεια, με εξαιρετική ευαισθησία, ανταποκρίθηκε άμεσα και έμπρακτα, σώζοντας το Μουσείο Παραμυθιού με την έκτακτη χορηγία που δόθηκε» ανέφερε από την πλευρά της η κ. Μπαλωμένου. «Θα θέλαμε επίσης να τον ευχαριστήσουμε θερμά που άμεσα πραγματοποίησε και την επίσκεψη του στο Μουσείο Παραμυθιού, εκφράζοντας πραγματικό ενδιαφέρον να αναζητήσει τρόπους μονιμότερης στήριξης του Μουσείου τόσο μέσα από τα προγράμματα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών όσο και μέσα από μια σταθερή συνεργασία του Μουσείου Παραμυθιού και του Υπουργείου Παιδείας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών κο Παύλο Παρασκευά για την συνεχή στήριξή του στο Μουσείο Παραμυθιού. Ευχόμαστε μέσα από όλη αυτή τη συλλογική προσπάθεια να καταφέρουμε να βρούμε έναν μόνιμο και αποτελεσματικό τρόπο στήριξης του Μουσείου ώστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων που υλοποιούν τους στόχους του Μουσείου.»

You May Also Like

Σύγκρουση πολιτισμών στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Η σύγκρουση πολιτισμών στην ταινία της Μίρα Ναΐρ «Ο απρόθυμος φονταμενταλιστής» αλλά και η ...

Αρχαιολογικές ανακαλύψεις στα χαρακώματα στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Όταν οι συμμαχικές δυνάμεις έσκαβαν χαρακώματα κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο ...

«Εφυγε» ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Τετάρτη το τελευταίο αντίο

Tα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2019 έφυγε από τη ζωή, ύστερα από καρδιακό ...

Η ιστορία των ανασκαφών στην Αμφίπολη

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 ο Δημήτρης Λαζαρίδης, ένας από τους σημαντικούς ...

Κήποι του Mέλλοντος με αρχή στην Παλιά Λευκωσία

Το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουνίου στην οδό Ελπινίκης στην Παλιά Λευκωσία, τριάντα εθελοντές ...

Η «Αγρια σκέψη» του Κλωντ Λεβί Στρως σε επανέκδοση μετά από 40 χρόνια

Η «’Αγρια σκέψη», το πολυδιαβασμένο και πολυσχολιασμένο έργο του Κλωντ Λεβί-Στρως (1908-2009), που δημοσιεύτηκε ...

X